Dakar 2018 – Stage 10: Salta –> Belén – Ζωντανή ενημέρωση!

Ειδική 10 – Stage 10 Τρίτη 16/1/ 2018 – Διαδρομή = Salta –> Belén 372 χλμ Ειδική – Σύνολο 795χλμ

22:43 Ο Walkner κερδίζει το stage και περνάει πρώτος στη γενική κατάταξη
Ο Matthias Walkner κέρδισε το 10ο stage στο Dakar του 2018. Ο Αυστριακός εκμεταλλεύτηκε το σφάλμα πλοήγησης που έκαναν οι περισσότεροι από τους αντιπάλους του στο δεύτερο μέρος της ειδικής, καθώς και τη σοβαρή πτώση του Adrien Van Beveren 3 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, για να κερδίσει με ένα προβάδισμα 11 λεπτών πάνω από τον Pablo Quintanilla. Ο Walkner είναι επίσης ο νέος ηγέτης στη γενική κατάταξη, 39 λεπτά μπροστά από τον Joan Barreda!
22:41 2η θέση για τον Quintanilla
Ο Pablo Quintanilla ξεκίνησε αρκετά πίσω το πρωί λόγω της κακής του κατάστασης την Κυριακή. Ωστόσο, αυτό τον βοήθησε να αποφύγει να ακολουθήσει την ομάδα που πήρε λάθος διαδρομή. Ο Χιλιανός έχει επομένως μια σχετικά καλή μέρα και τελείωσε την ειδική στη δεύτερη θέση, 11’35 ” πίσω από τον Matthias Walkner.
22:24 Οι Barreda και Benavides υπέστησαν μεγάλες απώλειες
Ο Joan Barreda και ο Kevin Benavides ολοκλήρωσαν την ειδική. Οι δύο αναβάτες της Honda πλήρωσαν μεγάλο τίμημα για το σφάλμα στην πλοήγησης, με τον Ισπανό να τερματίζει 38 λεπτά πίσω από τον Matthias Walkner και τον Αργεντινό να φτάνει 47 λεπτά μετά τον νικητή του stage. Ο Benavides ήταν πρώτος στο χρόνο μέχρι και την στιγμή του λάθους και θα ήλπιζε να βρεθεί στην κορυφή της γενικής κατάταξης.
22:18 Ο Adrien Van Beveren εγκαταλείπει από τον αγώνα
Ο Adrien Van Beveren μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο της ιατρικής ομάδας. Ο ηγέτης της γενικής κατάταξης έχει σπάσει τη δεξιά του κλείδα και έχει τραυματίσει επίσης τον θώρακα και τη σπονδυλική του στήλη. Οι τραυματισμοί του είναι πολύ σοβαροί και δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει τα υπόλοιπα 3 χλμ. της ειδικής και να συνεχίσει το όνειρό του για τον Τίτλο στο Dakar …
22:02 Ο Van Beveren προσπαθεί να ξεκινήσει εκ νέου τον αγώνα χωρίς επιτυχία
Ο Adrien Van Beveren έπεσε 3 χλμ. από τη γραμμή τερματισμού με μεγάλη ταχύτητα. Εντελώς ζαλισμένος και πολύ πιθανώς τραυματισμένος, ο Γάλλος προσπάθησε να ξεκινήσει εκ νέου τον αγώνα. Προχώρησε αρκετά εκατοντάδες μέτρα, αλλά σταμάτησε και πάλι. Ο πόνος είναι πιθανό να είναι πάρα πολύ μεγαλος για τον αναβάτη της Yamaha ο οποίος ίσως τελειώσει απόψε το Rally.
21:38 Έπεσε ο Adrien Van Beveren!
Σήμερα η μια υπήρξε μια δραματική σειρά γεγονότων στο Dakar! Ο Adrien Van Beveren ήταν έτοιμος να ολοκληρώσει το stage, με την καλύτερη απόδοση που ήλπιζε, αφού όλοι οι αντίπαλοί του στην γενική κατάταξη χάθηκαν, εκτός από τον Matthias Walkner, αλλά ο ηγέτης γενικής κατάταξης είχε μια σοβαρή πτώση μόλις 3 χλμ. από τη γραμμή τερματισμού
21:37 Ο Price είναι 50 λεπτά πίσω!
Οι αναβάτες που χάθηκαν νωρίτερα, είναι πλέον στη σωστή διαδρομή και έφτασαν στο WP7. Πλήρωσαν ακριβά το λάθος τους: Ο Toby Price είναι ο πρώτος που πέρασε από το σημείο, 49’45 ” πίσω από τον Adrien Van Beveren!
20:45 Price, Benavides, Barreda και οι υπόλοιποι γυρίζουν στην αρχή!
Όλοι οι χαμένοι αναβάτες έχουν πλέον γυρίσει πίσω στην αρχή της ειδικής! Έχουν χάσει ένα πάρα πολύ χρόνο. Ο Adrien Van Beveren και ο Matthias Walkner είναι πιθανόν να είναι οι μοναδικοί αναβάτες στην αναμέτρηση για τη νίκη στην γενική κατάταξη απόψε.
19:57 Meo, Price και Benavides βρίσκονται εκτός διαδρομής
Οι Antoine Meo, Toby Price και Kevin Benavides έχουν χαθεί εντελώς. Οι τρεις άνδρες είναι τώρα 10 χλμ. μακριά από τη σωστή διαδρομή για την ειδική, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη γενική κατάταξη!
19:52 Meo, Price και Benavides πηγαίνουν λάθος
Οι Antoine Meo, Toby Price και Kevin Benavides έχουν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της ειδικής, στο οποίο χρειάζεται πλοήγηση μεταξύ των ποταμών, κάτι που το καθιστά πολύ δύσκολο. Οι τρεις άνδρες ακολουθούν ο ένας τον άλλο και έχουν πάρει το λάθος δρόμο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται τρία χιλιόμετρα εκτός τη σωστής διαδρομής.
19:35 Συναρπαστικά ζεστό...
Με την άφιξή τους στην Αργεντινή, οι αγωνιζόμενοι είδαν επίσης την επιστροφή του ζεστού καιρού μετά από αρκετές ημέρες στη βροχή. Στο δρόμο για τη Belén, η θερμοκρασία είναι 38 ° C υπο σκιά και 43 ° C στην ηλιοφάνεια …
19:02 Ο Luciano Benavides εγκαταλείπει το φετινό Dakar
Ο Rookie του φετινού Dakar και μικρός αδερφός του Kevin Βenavides , Luciano, αναγκάστηκε να εγκαταλείπει το φετινό Dakar λόγω τραυματισμού στην μέση.
18:38 Ο Benavides είναι πιο γρήγορος στο ASS1
Προς το παρόν, ο Kevin Benavides παρουσιάζει μια άψογη απόδοση και έχει ολοκληρώσει το πρώτο μισό της ειδικής με τον καλύτερο χρόνο. Ο Toby Price βρίσκεται 3 λεπτά πίσω, ενώ ο Adrien Van Beveren 6 λεπτά πίσω. Όσο για τον Joan Barreda, συνεχίζει να χάνει έδαφος, με διαφορά 9’29 ” πίσω από τον ηγέτη του stage.
17:50 Ο Benavides συνεχίζει περνά πρώτος στο CP1
Ο Kevin Benavides συνεχίζει να προηγείται. Ο αναβάτης της Honda έχει ένα καλό προβάδισμα των αντιπάλων του. Ο Toby Price είναι πίσω του σταθερά με 3’06 ” διαφορά. Ο Joan Barreda είναι 3’41 ” πίσω του, ενώ ο Matthias Walkner είναι 5’32 ”. Ο Adrien Van Beveren είναι ο μεγάλος «χαμένος» μέχρι στιγμής, με διαφορά 6’28 ” πίσω, όπως και ο Antoine Meo, με 7’40 ” πίσω από τον επικεφαλής της ειδικής.
17:20 QUAD: Ο Simon Vitse εγκαταλείπει
Ο Simon Vitse, ο νικητής της 8ης ειδικής εγκαταλείπει το Dakar 2018 μετά από πτώση και τραυματισμό του στο ισχίο του, μόλις στο 20ο  χιλιόμετρο. Ο Vitse έχει τις αισθήσεις του και περιμένει το ιατρικό προσωπικό για να τον βοηθήσει. Ο Simon Vitse δυστυχώς εγκαταλείπει ξανά στο δεύτερό του Dakar!

16:39 Ο Benavides αυξάνει το πλεονέκτημά του
Ο Kevin Benavides διατηρεί τον πολύ υψηλό ρυθμό του στο ξεκίνημα της ειδικής και συνεχίζει να απομακρύνεται απο τους αντιπάλους του. Ο Αργεντινός έχει τώρα προβάδισμα 2’47 “μπροστά από τον ομόσταυλο του Joan Barreda και 3’15 ” από τον Toby Price. Ο Adrien Van Beveren, πρώτος στην γενική κατάταξη, χάνει περισσότερα από 5 λεπτά …
16:12 Το Brabec χάνεται και πάλι!
Ο Ricky Brabec δεν ξύπνησε καλά προφανώς σήμερα το πρωί. Ο Αμερικανός έχει απομακρυνθεί από το σωστή διαδρομή και πάλι μετά από 64 χιλιόμετρα ειδικής, συνεχίζοντας για περισσότερο από 3 χιλιόμετρα πριν συνειδητοποιήσει το λάθος του. Ο επίσημος αναβάτης της Honda αναμένεται να χάσει πολύ χρόνο σήμερα.
15:30 Ο Benavides διασκεδάζει!
Στην πρώτη ειδική στην Αργεντινή, ο Kevin Benavides βρίσκεται πρώτος. Ο δεύτερος της γενικής κατάταξης κυριαρχεί μέχρι στιγμής μετά από 47 χιλιόμετρα, με 1’51 ” διαφορά από τον Antoine Meo, 1’54 ” από τον Joan Barreda και 1’56” από τον Adrien Van Beveren. Ο Ricky Brabec χάθηκε νωρίτερα, χάνοντας 18 λεπτά.
15:29 O Brabec χάνεται...
Ο Ricky Brabec ξεκίνησε στη δεύτερη θέση μετά τον Antoine Meo και μάλλον επέλεξε να μην εμπιστευτεί την πλοήγηση του Γάλλου, ίσως κάτι που να είναι κακή ιδέα. Ο αναβάτης της Honda έχει απομακρυνθεί από την ιδανική διαδρομή της ειδικής και βρίσκεται 2 χλμ. μακριά από το σωστό δρόμο.
14:55 O Meo ξεκινά την ειδική
O Antoine Meo είναι ο πρώτος αναβάτης που ξεκινά την ειδική της ημέρας. Ο αναβάτης της KTM, ο οποίος ήδη φέτος έχει δύο νίκες, θα ανοίξει τον δρόμο μπροστά από τους Ricky Brabec, Toby Price και Kevin Benavides.
14:10 Οι εγκαταλείψεις της ημέρας
Παρόλο που το ένατο stage ακυρώθηκε και προσφέρθηκε η δυνατότητα να φτάσουν στο σημείο κατασκήνωσης μια μέρα αργότερα, το όγδοο stage σήμαινε το τέλος του Dakar για ορισμένους αναβάτες. Στις μοτοσικλέτες, ο Xavier Soultrait εγκατέλειψε τον αγώνα, όπως ο Txomin Arana και ο Benjamin Melot, ενώ στα quad εγκατέλειψαν ο Giovanni Enrico και τον Suany Martinez.
13:55 Μια διαδρομή που θα αφήσει το σημάδι της
Οι πρώτες μοτοσυκλέτες έχουν τελειώσει τη μεγάλη διαδρομή 424 χιλιομέτρων που φτάνει στην αρχή της πρώτης ειδικότητας στην Αργεντινή, αφού έφυγαν από το σημείο κατασκήνωσης της Salta στις 4:30 το πρωί (τοπική ώρα), κατι που είναι αρκετά νωρίς και θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στον σημερινό αγώνα.
Στις 14:45 ξεκινά η 10η ειδική στην Αργεντινή
Από την Salta θα ξεκινήσει η 10η ειδική στις 14:45 ώρα Ελλάδας με τον νικητή της 8ης ειδικής Antoine Meo να ανοίγει την διαδρομή των 372 χιλιομέτρων!
Οι οδηγοί μετά την αναβολή της 9ης ειδικής οδήγησαν προς την Salta σε ομάδες, κυρίως από άσφαλτο και απόλαυσαν μερικές καλές ώρες χαλάρωσης.