Dakar 2018 – Ημέρα 4: San Juan de Marcona – San Juan de Marcona – Ζωντανή ενημέρωση!

 Ημέρα 4 – Stage 4 Τρίτη 9/1/2018 – Διαδρομή = San Juan de Marcona – San Juan de Marcona 330 χλμ Ειδική – Σύνολο    444 χλμ  

18:12 Quad: Ο Kariakin κερδίζει την 4η ειδική και τερματίζει την κυριαρχία του Casale
Ο Sergei Kariakin δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε την προσπάθεια και τελικά κέρδισε. Ο Ρώσος κατάφερε να νικήσει τον επικεφαλής της γενικής κατάταξης, Ignacio Casale για πρώτη φορά σε αυτό το Ντακάρ για 43 δευτερόλεπτα στο τερματισμό και έσπασε την κυριαρχία του Χιλιανού!
17:59 Quad: Ο Souday εγκατάλειψε
Ο Sébastien Souday σίγουρα δεν είναι στο Ντακάρ πλέον. Σε τέσσερις συμμετοχές του, ο Γάλλος δεν κατάφερε ούτε μια φορά να φτάσει στη δεύτερη εβδομάδα του αγώνα. Αυτή τη φορά είχε μια πτώση κάνοντας ένα άλμα σε έναν αμμόλοφο, με αποτέλεσμα ένα κάταγμα της κλείδας του που έθεσε τέρμα στις ελπίδες του για αυτόν τον αγώνα.
19:30 Ο Van Beveren κερδίζει την 4η ειδική
Ο Adrien Van Beveren κερδίζει τη δεύτερη νίκη του στο Ντακάρ στο τέλος μιας όμορφης επίδειξης στην έρημο του Ica. Ο Γάλλος κερδίζει με ένα μεγάλο προβάδισμα πέντε λεπτών μπροστά από τον συμπατριώτη του Xavier de Soultrait. Ο Matthias Walkner και ο Pablo Quintanilla τερμάτισαν πίσω του με περισσότερα από επτά λεπτά διαφορά.

  1. Adrien Van Beveren 2. Xavier de Soultrait +5’01” 3. Matthias Walkner +7’10”
19:16 Ο Sam Σάντερλαντ εγκαταλείπει
Ο Sam Σάντερλαντ εγκαταλείπει με πόνους στην πλάτη, ενώ ήταν στην 4η ειδική του Dakar2018.

Οι πληροφορίες είναι πολύ λίγες και δεν ξέρουμε αν θα εγκαταλείψει εντελώς η θα συνεχίσει αύριο.

Μείνετε συντονισμένοι

19:00 Επικεφαλής ο Van Beveren
Ο Adrien Van Beveren έφτασε στο CP4 με καλό προβάδισμα από τους αντιπάλους του. Ο αναβάτης της Yamaha επωφελήθηκε από την ανασυγκρότηση των αναβατών στο CP3 για να κερδίσει με 5 λεπτά τον Xavier de Soultrait που είναι στη δεύτερη θέση. Ο Στέφαν Σβίτκο βρίσκεται σήμερα προσωρινός τρίτος, 7 λεπτά πίσω από τον ηγέτη της ειδικής.
18:27 QUAD: Ο Casale συνεχίζει να είναι εμπρός
Στο πέρασμα του CP3, ο Ignacio Casale διατηρεί την πρωτοπορία του μπροστά από τον Sergei Kariakin με 2’28 λεπτά διαφορά. Ο Alexis Hernandez είναι ποιο «χαλαρός» πίσω με διαφορά 5’34 λεπτά.
18:17 Η πλοήγηση θα κάνει την διαφορά
Οι πρωτοπόροι του αγώνα έχουν περάσει από το CP3 και η κορυφαία ομάδα αποτελείται από περίπου δεκαπέντε αναβάτες που έχουν χάσει όλοι το δρόμο τους μετά από 226 χιλιόμετρα ειδικής. Όλοι αναζητούν τον σωστό δρόμο και οι διαφορές μπορούν να ανοίξουν για όσους δυσκολεύονται να το βρουν.

17:11 QUAD: Ο Casale ανοίγει την διαφορά του
Μετά από μια προσεκτική αρχή, ο Ignacio Casale αρχίζει να κάνει διαφορά από τους αντιπάλους του. Όπως συνήθως, ο Sergey Karyakin είναι αυτός που αντιστέκεται καλύτερα στον Χιλιανό οδηγό, αλλά εξακολουθεί να είναι πίσω σχεδόν 2’30 λεπτά στο CP2. Αοκλουθούν οι Alexis Hernandez, Giovanni Enrico και Axel Dutrie με διαφορά λίγα δευτερόλεπτα.
16:55 Ο Price και o Sunderland χάνουν έδαφος
Καμία μέρα δεν είναι σαν την άλλη σε αυτό το Ντακάρ, γιατί σήμερα είναι η σειρά των Toby Price και Sam Sunderland να χάσουν χρόνο. Έχουν φτάσει το CP2 περισσότερο από 3 λεπτά πίσω από το ηγέτη της σημερινής ειδικής, και το χάσμα θα μπορούσε να αυξηθεί.
16:45 Ο Barreda οδηγεί τον αγώνα ακόμα
Ο Joan Barreda εξακολουθεί να ψάχνει για μια δεύτερη νίκη στο Dakar 2018. Ο αναβάτης της Honda έφτασε στο CP2 με 36 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Adrien van Beveren και 1’08 μπροστά από τον Jonathan Barragan. Ο Xavier de Soultrait, ο Michael Metge, ο Matthias Walkner, ο Johnny Aubert και ο Pablo Quintanilla είναι επίσης στην πρώτη ομάδα.
16:15 Μια γαλλική επίδειξη δύναμης
Οι Γάλλοι αναβάτες βρίσκονται σε φόρμα σε αυτό το τέταρτο στάδιο. Δεν είναι πολύ πίσω από τον Joan Barreda ο Adrien Van Beveren, ο Xavier de Soultrait, ο Michael Metge και ο Johnny Aubert που βρίσκονται στην προσωρινή κορυφαία 6αδα.
16:04 Ο Barreda υπό πίεση
Ο Joan Barreda εξακολουθεί να οδηγεί τον σημερινό αγώνα μετά από εκατό χιλιόμετρα, αλλά ο αναβάτης της Honda δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τους διώκτες του και έχει μόνο 30 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Adrien Van Beveren και 39 δευτερόλεπτα από  τον Jonathan Barragan, της GAS GAS.
15:44 QUAD: Ο Casale μπροστά
Ο Ignacio Casale έχει φτάσει πρώτος στο CP1. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κάνει διαφορά στους αντιπάλους του, αφού ο Alexis Hernandez τον ακολουθεί μόνο 15 δευτερόλεπτα πίσω του και ο Sergey Karyakin είναι 30 δευτερόλεπτα πίσω.

15:30 Ο Barreda κάνει επίθεση
Με περισσότερα από 22 λεπτά να τον χωρίζουν από τον Sam Sunderland στη γενική κατάταξη, δεν είναι έκπληξη [πθ ο Joan Barreda έκανε μια φοβερή επίθεση με μια πολύ γρήγορη εκκίνηση στην τέταρτη ειδική κατά μήκος της παραλίας.

Πριν από την φτάσουν στους αμμόλοφους, ο Ισπανός έχει φύγει πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους και τον δείχνουν να είναι μπροστά.

14:43 Van Beveren και Barreda ξεκίνησαν
Μετά τα χθεσινά τους άσχημα αποτελέσματα, ο Adrien Van Beveren και ο Joan Barreda ξεκίνησαν στο δεύτερο κύμα των μοτοσυκλετών, 5 λεπτά μετά από όλα τα άλλα μεγάλα φαβορί, με την ελπίδα να καλύψουν το χθεσινό χρόνο! Ο Michael Metge βρίσκεται επίσης σε αυτό το δεύτερο κύμα των 15 αναβατών.
14:30 Η Ειδική ξεκίνησε!
Οι Sam Sunderland, Matthias Walkner, Gerard Farres, Franco Caimi, Toby Price, Stefan Svitko, Pablo Quintanilla, Laia Sanz, Antoine Meo, Ricky Brabec, Xavier de Soultrait, Kevin Benavides, Walter Nosiglia, Oriol Mena και ο Jose Ignacio Cornejo  ξεκίνησαν όλοι μαζί σαν σε ένα κύμα.

15 οδηγοί σε ένα θεαματικό ξεκίνημα κατά μήκος της παραλίας Penuelas!

14:10 Καθυστέρηση Εκκίνησης 30 λεπτά
Λόγω της παχιάς ομίχλης στο bivouac στο San Juan de Marcona, η έναρξη της ειδικής θα πραγματοποιηθεί τριάντα λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα, στις 12.30 τοπική ώρα, 2.30 ώρα Ελλάδος. 
Διαφορετική Εκκίνηση
Οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινούν κατ ‘εξαίρεση σε ομάδες των 15 για τις μηχανές και τις σειρές των 4 για τα αυτοκίνητα. Αυτή η εντυπωσιακή εικόνα θα είναι ακόμα πιο συναρπαστική γιατί η σκηνή θα ξεκινήσει με ένα μακρύ σπριντ κατά μήκος μιας απέραντης αμμουδιάς χαϊδευμένης από τα γαλαζοπράσινα νερά του ωκεανού.
Stage 4 Τρίτη 9/1/2018 – Διαδρομή = San Juan de Marcona - San Juan de Marcona

Μια πολύ επικίνδυνη Ειδική
Ενώ οι τρείς πρώτες ειδικές στη μέση της έρημου έχουν δημιουργήσει διαφορές ανάμεσα σε οδηγούς και έχει προκαλέσει εκπλήξεις, η 4η ειδική γύρω από το San Juan de Marcona θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο θεαματική.

Περιέχει τουλάχιστον ένα από τις μεγαλύτερες αμμώδη περιοχές που είναι στο ράλι του Ντακάρ, όπου οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα δύσκολων αμμόλοφων σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη.

Με διάφορους θρύλους του Ντακάρ στα κορυφαία σημεία της γενικής κατάταξης, όλοι γνωρίζουν ότι κανένας δεν κερδίζει το Ντακάρ κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας. Ωστόσο, μπορούν να το χάσουν στους αμμόλοφους σε αυτό το δύσκολο τέταρτο στάδιο αν είναι πολύ βιαστικά.

Related Posts