Dakar 2016-The route! Αυτές είναι οι ειδικές ανά ημέρα!

Η 38η έκδοση του Rally Dakar είναι προ των πυλών και την περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Στην επίσημη press conference, ανακοινώθηκε η ολοκληρωμένη χάραξη της διαδρομής που θα διασχίζει  δυο χώρες τελικά, την Αργεντινή και την Βολιβία, μετά την αποχώρηση της Χιλής λόγο των καταστροφών που υπέστη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.143 μοτοσυκλέτες λοιπόν, 46 quads, 110 αυτοκίνητα και 55 φορτηγά, θα δώσουν μάχη με το χρόνο, ευελπιστώντας να μην τους βρει κάποια κακουχία και να τερματίσουν. Γιατί όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, στους αγώνες Rally, και ειδικά σε μαραθώνιους αγώνες σαν το Dakar, για ένα τεράστιο ποσοστό αναβατών, μεγαλύτερη αξία έχει ο τερματισμός.

DAK16_DIADROMES-2016

Έχουμε λοιπόν την τελική διαδρομή η οποία έχει ως εξής:
31/12 and 01/01: Τεχνικός  έλεγχος

02/01: Επίσημη εκκίνηση από το Start podium στο Buenos Aires / Ειδική-Πρόλογος / Σύνδεση με το Bivouac “0” κοντά στο Rosario

03/01: Buenos Aires – Villa Carlos Paz

04/01: Villa Carlos Paz – Termas de Río Hondo

05/01: Termas de Río Hondo – Jujuy

06/01: Jujuy – Jujuy

07/01: Jujuy – Uyuni

08/01: Uyuni – Uyuni

09/01: Uyuni – Salta

10/01: Ημέρα ξεκούρασης στο Salta

11/01: Salta – Belén

12/01: Belén – Belén

13/01: Belén – La Rioja

14/01: La Rioja – San Juan

15/01: San Juan – Villa Carlos Paz

16/01: Villa Carlos Paz –  Τερματισμός στο Rosario

dakar2

Rally Dakar 2016 – Τι μας επιφυλάσσει η 38η έκδοση του δυσκολότερου Rally παγκοσμίως!

Ας δούμε λοιπόν μέρα προς μέρα τις ειδικές διαδρομές της 38ης έκδοσης του δυσκολότερου αγώνα Rally στον κόσμο, μέσα από το βίντεο με την 3D αναπαράσταση της διαδρομής και τα όμορφα γραφικά που δημοσίευσαν οι διοργανωτές.

Μια ιδιομορφία που χαρακτηρίζει το Rally Dakar και ειδικότερα την φετινή 38η έκδοση του, είναι η ποικιλομορφία του όσον αφορά τις  διαφορετικές συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν  οι συμμετέχοντες. Τα τερέν στις ειδικές που θα διανύσουν  διαφέρουν από μέρα σε μέρα λόγο των μεγάλων αποστάσεων που καλύπτει ο αγώνας. Από σαθρά μονοπάτια μέχρι βραχώδεις και πετρώδεις εδάφη, από αμμόλοφους που θυμίζουν Σαχάρα μέχρι τεράστιες επίπεδες εκτάσεις στις αλυκές της Βολιβίας.

Επίσης ποικιλία υπάρχει και στις θερμοκρασίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες αλλά και τα τεράστια υψόμετρα. Από το επίπεδο της θάλασσας στο Buenos Airers και τις μεγάλες θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 37-39 βαθμούς (καθώς στην αργεντινή έχουν καλοκαίρι την περίοδο των αγώνων) μέχρι το υψομετρικό ρεκόρ που θα σημειωθεί φέτος στην 5η ειδική, που σηματοδοτεί και την είσοδο στην Βολιβία, με θερμοκρασίες που θα φλερτάρουν με το μηδέν. Η ημέρα αυτή λοιπόν χαρακτηρίζεται από μια απότομη αύξηση του υψομέτρου, με την ειδική να περνά από σημεία που φτάνουν τα 4,600m –το υψηλότερο σημείο στην ιστορία του Ντακάρ,.

RALLY DAKAR 2016! H Οδύσσεια ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου!

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον 5 φορές κατακτητή του Rally Dakar, Marc Coma, να εκτελεί τα νέα του καθήκοντα από τον ρόλο του sporting director, και να μελετά την διαδρομή με το τζιπ της διοργάνωσης.

Μετά από 12 συμμετοχές στο Dakar, ξεκινώντας από το 2002, ο Ισπανός αναβάτης που έχει γράψει ιστορία στους αγώνες Rally, δέχτηκε συγκινημένος την τιμητική πρόταση που του έγινε προσωπικά από τον Etienne Lavigne, που είναι ο γενικός διευθυντής του Rally Dakar.

201-b

 

Το Bike Spirit, για άλλη μια χρονιά θα αφιερώσει πολύτιμο χρόνο στο μεγάλο αυτό παγκόσμιο γεγονός και θα σας ενημερώνει σε καθημερινή βάση με πλήρες ρεπορτάζ, φωτογραφίες αλλά και βίντεο της ημέρας, όπως με μοναδικό τρόπο για τα Ελληνικά δεδομένα κάνει τα τελευταία χρόνια.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα!

Rally Dakar 2016 BS

 

Related Posts