Αβεβαιότητα πριν από το GP του Κατάρ στις 8 Μαρτίου λόγω κοροναϊού ιού

Ο κορωναϊός ιός εξαπλώνεται στην Ιταλία και την Ιαπωνία, και σε πολλά μέλη της ομάδας μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος στο Κατάρ.

Η ανησυχία για τον κορωναίο ιό είναι μεγάλη με την κατάσταση να είναι ασταθής σε όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση και ιδιαίτερα στην Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στην βόρεια Ιταλία, όπου υπήρξε πραγματικός συναγερμός, με θέματα καραντίνας και πάνω από έντεκα θύματα.

Πολλές ομάδες MotoGP, όπως η Yamaha, η Suzuki, η Aprilia, η LCR-Honda, η Aprilia Racing, η Ducati Corse και η Pramac Ducati, έχουν γραφεία στη βόρεια Ιταλία και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα, αφού ακόμα και τουλάχιστον έξι από τους 22 αναβάτες MotoGP προέρχονται από την Ιταλία: Rossi, Dovizioso, Petrucci, Morbidelli, Iannone και Bagnaia.

Όπως αναφέρθηκε από το Speedweek, η ομάδα της Suzuki Ecstar απαγόρευσε σε όλους τους τεχνικούς του MotoGP να επιστρέψουν στο σπίτι τους μετά τη δοκιμή στο Κατάρ, αφού  πολλοί ζουν στην Ιταλία και φοβούνται ότι θα κολλήσουν τον Coronavirus, ενώ και η Yamaha άφησε επίσης όλους τους Ιάπωνες μηχανικούς στη Ντόχα, ενώ τα μέλη της ομάδας έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο σπίτι. Ωστόσο, παραμένουν σε κατάσταση προειδοποίησης: θα μπορούσαν να φύγουν ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση που φτάσουν αρνητικά νέα από το Κατάρ σχετικά με την είσοδο στο Qatar των Ιταλών και των Ιαπώνων.

Η Honda επίσης απαγόρευσε στα ιαπωνικά μέλη της ομάδας να επιστρέψουν στο σπίτι μεταξύ της δοκιμής και του αγώνα.

Η κατάσταση εξελίσσεται συνεχώς, αλλά είναι σαφές ότι αν οι ομάδες που αναφέρονται παραπάνω θα έχουν προβλήματα με τα μέλη του, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς τις κορυφαίες ομάδες, χωρίς τις εργοστασιακές ομάδες το GP Qatar του Κατάρ μπορεί να κινδυνέψει και να μην γίνει.

Τώρα έχουν αυξηθεί τα προληπτικά μέτρα στο διεθνές αεροδρόμιο Hamad. Ο Υπουργός Υγείας του Κατάρ, Hanan Mohamed Al Kuwari κάλεσε χθες να αναβληθούν όλα τα ταξίδια σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ιαπωνία. Επιπλέον, όλοι οι εισερχόμενοι επιβάτες πτήσης σύντομα θα περάσουν από έλεγχο υγείας στη Ντόχα, ενώ οι επιβάτες από τη Νότια Κορέα, την Κίνα και το Ιράν θα πρέπει να μεταφερθούν σε σταθμούς απομόνωσης.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα φόβοι στο paddock του MotoGP για το ταξίδι στην Ταϊλάνδη, αν και η Νοτιοανατολική Ασία δεν έχει πληγεί από τον ιό μέχρι στιγμής.

Το GP του Texas είναι επίσης σε κίνδυνο. Υπάρχουν ήδη περιορισμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όποιος έχει επισκεφτεί την Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες δεν μπορεί πλέον να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Σχετικά Άρθρα