Η Aspar MotoGP μετονομάζετε σε Angel Nieto Team προς τιμήν του Ισπανού θρύλου!

Η ομάδα Aspar MotoGP αποτίοντας φόρο τιμής στον 13 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή GP Angel Nieto, θα μετονομαστεί σε Angel Nieto Team προς τιμή του Ισπανού θρύλου, που έχασε την ζωή του σε δυστύχημα!

Ο Ισπανός θρύλος του Grand Prix Nieto πέθανε στις 3 Αυγούστου μετά από εγκεφαλική βλάβη που υπέστη σε ατύχημα με το ATV του στην Ίμπιζα της Ισπανίας στις 26 Ιουλίου.

Την Τρίτη, ο Jorge Martinez ‘Aspar’ ανακοίνωσε ότι η ομάδα του θα αποδώσει φόρο τιμής στον Nieto το 2018 με τη μετονομασία της ισπανικής ομάδας.

Η Aspar ανακοίνωσε επίσης ότι ο μεγαλύτερος γιος του Nieto, Gelete, θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας Angel Nieto.

«Ο Angel Nieto είναι συνώνυμος με τους αγώνες μοτοσικλέτας, ένα άθλημα που του έδωσε τόσα πολλά και στο οποίο έδωσε και αυτός τόσα πολλά», δήλωσε ο Martinez (Aspar), τέσσερεις φορές παγκόσμιος  πρωταθλητής GP και ο ίδιος.

«’Οι αγώνες μοτοσικλέτας είναι αυτό που είναι στην Ισπανία χάρη στον άνθρωπο που έβαλε τον πρώτο λίθο και θέλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής με τη μετονομασία της ομάδας μας σε ομάδα Angel Nieto».

«Ο Angel βοήθησε τόσους πολλούς ανθρώπους, και εμένα μεταξύ άλλων, και ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, όπως είναι οι γιοι του Gelete και ο Pablo και ο ανιψιός του Fonsi. ‘Ο Angel ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για όλο αυτό το project, μου έδειξε εμπιστοσύνη και μου έφερε το Gelete για να ξεκινήσει τους αγώνες και μου είπε: “Ξέρω ότι μαζί σου θα μάθει”»

«Θα αποτίσω φόρο τιμής στη μνήμη του και θα συνεχίσω με τον μεγαλύτερο γιου του, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους που οδήγησε για την ομάδα μου, και μου δίνει μεγάλη υπερηφάνεια.»

Ο Gelete Nieto αγωνίστηκε με την ομάδα Aspar από το 1993 έως το 1997, κάνοντας 28 αγώνες.

«Έκανα τα πρώτα μου βήματα στους αγώνες με την Aspar» ανέφερε ο Gelete Nieto. «Ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι στην οικογένειά μας και τώρα είμαι έτοιμος να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο της επαγγελματικής μου ζωής σε μια ομάδα που θα φέρει το όνομα του πατέρα μου.»

Η ισπανική ομάδα θα συνεχίσει να τρέχει με μοτοσυκλέτες της Ducati στα MotoGP την επόμενη σεζόν, με τον Alvaro Bautista και τον Karel Abraham να είναι οι οδηγοί της ομάδας για το 2018!

Δείτε Σχετικά άρθρα