Αρνητικό ρεκόρ πτώσεων στο GP του Le Mans – VIDEO – Photo

Στο Grand Prix του Le Mans ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές, εκτός από τον καιρό ήταν οι πάρα πολλές πτώσεις!

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η βροχή και εκείνη η στροφή 3 όπου πολλοί γλιστρήσαν έχουν συζητηθεί στην Επιτροπή Ασφάλειας, όπου οι αναβάτες επέμειναν περισσότερο από το συνηθισμένο το Σάββατο απόγευμα.

Στο τέλος αποφασίστηκε να αναβάλλουν την έναρξη της προθέρμανσης της Κυριακής κατά 40 λεπτά, αλλά για το μέλλον προτείνουν να αλλάξουν την ημερομηνία και να μεταθέσουν το  Γαλλικό GP για μερικές εβδομάδες ή περισσότερες αργότερα.

Ήδη το 2020, ο Le Mans GP ξεχώρισε για τον μεγάλο αριθμό πτώσεων, περίπου εκατό, οπότε το φαινόμενο ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. Όχι τόσο για τις συνθήκες της ασφάλτου, αλλά για τις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Την Παρασκευή σημειώθηκαν 44 πτώσεις (38 το 2020), 21 στη Moto3, 13 στη Moto2 και 10 στο MotoGP, χωρίς να υπολογίζονται οι πτώσεις στην κατηγορία MotoE και στο Northern Talent Cup.

Το Σάββατο σημειώθηκαν 33 πτώσεις, εκ των οποίων 18 στη Moto3, 6 στη Moto2 και 9 στο MotoGP. Η βροχή που έπεσε την Κυριακή δεν βελτίωσε την κατάσταση αφού είχαμε άλλες 40 πτώσεις, με 12 στη Moto3, 17 στη Moto2 και 11 στο MotoGP.

Κατά τις τρεις ημέρες του γαλλικού Σαββατοκύριακου, υπήρξαν επομένως 117 πτώσεις, έναντι 67 στη Jerez, 47 στο Portimao, 37 στο Qatar-1 και 27 στο Qatar-2. Για να αποφευχθούν πολλοί κίνδυνοι, γίνεται λόγος να αντιστραφεί ο αγώνας του Mugello με αυτόν του Le Mans, αλλά η λύση δεν φαίνεται απόλυτα εφικτή.

Από την αρχή του πρωταθλήματος, ο αναβάτης που έχει τις περισσότερες πτώσεις είναι ο Hector Garzò της μεσαίας κατηγορίας Moto2. Ακολουθεί ο Aleix Espargaró, ο Pol Espargaró και ο Álex Márquez με 7 πτώσεις.

VIDEO

VIDEO: Πατήστε για πλήρη οθόνη -Full Screen

Related Posts