Απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea στο Assen κάνοντας Hat-trick – Αποτελέσματα  – Ducati και Yamaha στο βάθρο

Απόλυτος κυρίαρχος του Assen ο Jonathan Rea κερδίζοντας και τους 3 αγώνες του 5ου γύρου, περνώντας και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας με 37 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο!

Αυτή ήταν η 15η νίκη του στο Assen και το τέταρτο hat-trick της καριέρας του, η 107η συνολικά στην καριέρα του και το 199ο βάθρο του, ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη των ρεκόρ!

Παρόλο που είχε μια κακή εκκίνηση και βρέθηκε στην όγδοη θέση μετά την πρώτη στροφή ,  βρέθηκε στην 7η θέση, ανέκαμψε γρηγορά  φτάνοντας στην 2η θέση μετα από 4 γύρους. Στον 11ο γυρο πέρασε τον εκπληκτικό Andrea Locatelli και πήρε την καρό σημαία χωρίς να απειληθεί στην συνέχεια του αγώνα!

Στην 2η θέση τερμάτισε  ο Scott Rending που κατάφερε και νίκησε τον Locatelli, τρεις γύρους πριν το τέλος!

Το βάθρο έκλεισε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020 στα WSSP, Andrea Locatelli, που οδήγησε τον αγώνα για 11 γύρους, παίρνοντας το καλύτερο του αποτέλεσμα στην μεγάλη κατηγορία, βάζοντας τα θεμέλια για μια λαμπρή συνέχεια!

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Chaz Davies, κάνοντας ένα πολύ καλό αγώνα, αφού ξεκίνησε από την 9η θέση!

Στην 5η θέση ο Alvaro Bautista μετα από δυο πτώσεις στους δυο προηγούμενους αγώνες, και ξεκινώντας από την 18η θέση, είχε μια εκπληκτική απόδοση!

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο τοπικός ήρωας, Michael van der Mark, που ξεκίνησε από την 19η θέση!

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Alex Lowes  μπροστά από τον Rinaldi, αφού έδωσαν θεματική μάχη μέχρι το τέλος, ενώ στην 9η θέση τερμάτισε ο Bassani, μπροστά από τον Leon Haslam

Ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με το BRIXX WorldSBK) έκανε μια καλή εκκίνηση, αλλά βρέθηκε έκτος αγώνα αφού ο Αμερικανός Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) είχε επαφή μαζί του με αποτέλεσμα να πέσει, και με τον Αμερικανό να τιμωρείτε για το περιστατικό.

Ταχύτερο γύρο έκανε και πάλι ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) με 1’34.689s

Related Posts