Αποκλεισμός της ομάδας 2R Racing από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP 300 για παράβαση των κανονισμών κατά του Covid-19

Η Dorna προειδοποίησε στην αρχή των δύο ισχυρών πρωταθλημάτων της, MotoGP και Superbike, σε όλες τις κατηγορίες της, ότι θα εφάρμοζε αυστηρά το νέο πρωτόκολλο anti-Covid-19 και την πρώτη παράβαση που εντόπισε εφάρμοσε τον κανονισμό με όλη την αυστηρότητα.

Έτσι, η ιταλική ομάδα 2R Racing του πρωταθλήματος Supersport 300 έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν για παράβαση μέρους του εγγράφου 33 σελίδων σχετικά με τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας που έπρεπε να υπογράψουν πριν από τη δοκιμή.

Συγκεκριμένα, ήταν ένα δείπνο, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο «paddock», στο οποίο συναντήθηκαν με μέλη άλλων ομάδων κατά τη διάρκεια του δείπνου χωρίς την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, υποχρεωτικό ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους στο «paddock».

Ένας από τους κύριους επηρεασμένους, ο Ισπανός πιλότος Víctor Rodríguez, εξήγησε τι συνέβη στα κοινωνικά δίκτυα: «Η ομάδα με την οποία επρόκειτο να συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έκανε ένα  catering και φιλοξένησε και άλλες ομάδες, αυτό απαγορεύεται από την Dorna. Για αυτό αποκλειστήκαμε. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι συμφωνώ με την τιμωρία των ανθρώπων που παραβιάζουν κάθε είδους κανόνα. Αλλά στο τέλος, αυτοί που θα πληρώσουν είναι οι οδηγοί και είναι αυτοί που έχουν την λιγότερη ευθύνη για όλα όσα έχουν συμβεί. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους ανθρώπους που με υποστήριξαν. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πάμε ξανά στους αγώνες σύντομα.»

Σχετικά Άρθρα