Αντίο σε μοτοσυκλέτες που καίνε βενζίνη στην Ισπανία το 2040

Η πώληση βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών θα απαγορευτεί το 2040 στην , αν ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο!  

Η κυβέρνηση της Ισπανίας σκοπεύει να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του Παρισιού ενάντια στην κλιματική αλλαγή που απαγορεύει την πώληση οχημάτων εσωτερικής καύσης από το 2040. Το κείμενο του μελλοντικού νόμου περιορίζει επίσης τη μετακίνηση από το 2050, μόνο με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες ή άλλες καθαρές τεχνολογίες.

Σήμερα κυκλοφόρησε η είδηση ότι η κυβέρνηση της Ισπανίας θέτει την απαγόρευση της πώλησης οχημάτων εκείνων που χρησιμοποιούν ντίζελ και βενζίνη, συμπεριλαμβανομένων και των υβριδίων και φυσικού αερίου από το 2040 .

Εκτός από το ότι το 2040 θα σταματήσουν να πωλούν μοτοσικλέτες βενζίνης (αλλά και τα υπόλοιπα οχήματα καύσης), καθορίζεται το 2050 ως έτος κατά το οποίο δεν θα μπορούν να οδηγούν παρά μόνο ηλεκτρικά οχήματα . Ως εκ τούτου, θα απαγορευτεί η κίνηση  με βενζινοκίνητη μοτοσικλέτα από το 2050.

Ο στόχος είναι να τεθούν οι βάσεις ώστε να μπορεί να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του Παρισιού σχετικά με την αλλαγή του κλίματος, η οποία είναι σαφής για παράδειγμα η απαγόρευση των οχημάτων που εκπέμπουν CO2 από το 2050. Σύμφωνα με την οδηγία της Υπουργού της οικολογικής μετάβασης, Τερέζα Ριμπέρα, θέλει να ανοίξει μια περίοδο επαφών με αυτόνομες περιφέρειες, δήμους και τους τομείς που εμπλέκονται να πετύχουν μεγαλύτερη συναίνεση και έτσι να περάσει το νομοσχέδιο πριν από το τέλος του έτους.

Το κείμενο θα περιλαμβάνει επίσης άλλες υποχρεώσεις όπως η δημιουργία ζωνών χαμηλών εκπομπών σε δήμους με περισσότερους από 50.000 κατοίκους πριν από το 2023.

Related Posts