Άνετη νίκη για τον Jonathan Rea στην Αργεντινή στον 1ο αγώνα – η Kawasaki πρωταθλήτρια 2018

Ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing) κερδίζει τον 1ο αγώνα στην Αργεντινή και γίνεται ο πρώτος νικητής σε αυτήν την πίστα.

Ο Rea έστριψε πρώτος ξεκινώντας από την 2η θέση και έμεινε μπροστά μέχρι την καρό σημαία, αυξάνοντας την διαφορά του περνώντας την γραμμή τερματισμού με 9.163s διαφορά από τον δεύτερο Melandri.

Ο Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati) τερμάτισε στην δεύτερη θέση σε έναν ουσιαστικά μοναχικό αγώνα, αφού δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Rea στην πρώτη θέση, άλλα ούτε απειλήθηκε από τον τρίτο!

Για την τρίτη θέση είδαμε την ποιο ωραία μάχη του αγώνα από την μέση και μετά, μεταξύ τεσσάρων αναβατών με νικητή τον τούρκο Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing) που ξεκίνησε από την 7η θέση στην σχάρα, κλείνοντας το βάθρο, που είναι το δεύτερο του για φέτος!

Στην 4η θέση τερμάτισε τελικά ο Xavi Fores (Barni Racing) που κατάφερε και νίκησε τον Laverty στην τελική μονομαχία.

Στην 5η θέση τερμάτισε τελικά ο Γάλλος της Aprilia Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia), μπροστά από τον Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) που έκλεισε την κορυφαία εξάδα του 1ου αγώνα στην Αργεντινή!

Οι δυο αναβατές της Yamaha Alex Lowes και Michael van der Mark (Pata Yamaha), τερμάτισαν στην 7η και 8η θέση, ενώ στην 9η θέση τερμάτισε ο Loris Baz που νίκησε τον Leon Camier σε μια μονομαχία πολλών γύρων, κλείνοντας την κορυφαία δεκάδα του αγώνα.

Ο Chaz Davies είχε μια πτώση πάνω στην προσπάθεια του για προσπέραση, ενώ πτώση είχε και ο Αργεντινός Leandro Mercado

Μετά αποτελέσματα αυτού του αγώνα έχουμε την Kawasaki να κερδίζει το πρωτάθλημα κατασκευαστών, καθώς και την KRT Kawasaki Racing Team να κερδίζει το πρωτάθλημα ομάδων για το 2018!

Ο Jonathan Rea ισοφάρισε το ρεκόρ νικών με την ίδια εταιρεία του Carl Fogarty ενώ αν νικήσει αύριο θα δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ!

Ο 2ο αγώνα θα είναι αύριο Κυριακή στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας.
Μείνετε συντονισμένοι……………

 

Δείτε Σχετικά άρθρα