Ανασκόπηση 4ης ημέρας Dakar 2020 με νικητή τον Ignacio Cornejo – Η Honda κάνει το 1-2

ΣΤΑΔΙΟ 4 – Ντακάρ 2020 – 8 Ιανουαρίου – Neom > Al-Ula
672 km συνολικά – 453 km ειδική
1. Ignacio Cornejo
2. Kevin Benavides
3. Ross Branch

Η τέταρτη ειδική του αγώνα 672 χλμ συνολικά με τα 453 από αυτά να είναι ειδική διαδρομή, μεταξύ των πόλεων Neom και Al-‘Ula.

Η διαδρομή της 4η ημέρας ήταν μοιρασμένη σε αμμώδες αλλά και πετρώδες έδαφος και απαιτούσε καλή πλοήγηση!

Η 4η ειδική οδηγήθηκε από τρεις διαφορετικούς αναβάτες πριν ο Sunderland πάρει την νίκη πάνω στο νήμα, αρχικά, πριν τιμωρηθεί με ποινή 5 λεπτών.

Ο Sam Sunderland τιμωρήθηκε με ποινή 5 λεπτών λόγω παραβίασης ορίου ταχύτητας, που τον ρίχνει στην όγδοη θέση της ειδικής.

Ο νικητής  του 2017 βρέθηκε να έχει περάσει γρηγορότερα από ό, τι επιτρέπεται σε μια ζώνη ορίου ταχύτητας, η οποία είναι μέρος της διαδρομής όπου οι αγωνιζόμενοι δεν μπορούν να πάνε πιο γρήγορα από τα 30 km / h.

Μετά από αυτό ο Ignacio Cornejo πήρε την πρώτη του νίκη στο Dakar!

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη της ειδικής. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτό με την τιμωρία του Σαμ. Είμαι πραγματικά ευτυχής που πέτυχα την πρώτη μου νίκη στο Dakar. Σήμερα ήταν ένα πολύ μακρύ στάδιο, πολύ απαιτητικό φυσικά και πάνω από όλα διανοητικά. Το πρώτο μέρος ήταν πολύ γρήγορο, όπου δεν υπήρχε σχεδόν καμία χρονική διαφορά μεταξύ των αναβατών. Από τον πρώτο ανεφοδιασμό, οι δύσκολες περιοχές πλοήγησης ξεκίνησαν με ελάχιστα ορατά κομμάτια. Ήταν αρκετά δύσκολο μέχρι να πιάσω τον Ricky περίπου στο 220ο χιλιόμετρο και βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον με την διαδρομή μέχρι το δεύτερο ανεφοδιασμό. Ήταν ένα δύσκολο στάδιο όπου περνούσαμε μερικά πολύ όμορφα μέρη. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το στάδιο στο οποίο διατήρησα την ψυχραιμία μου για να βρω πιο εύκολα τη διαδρομή.»

Ο Brabec που νίκησε την 3η ειδική, εκκίνησε πρώτος και οδήγησε στην αρχή στην κορυφή, αλλά έχασε περίπου τρία λεπτά στα μισά του δρόμου και ο Toby Price και Kevin Benavides τον πέρασαν.

Ο Benavides είχε μια διαφορά 1m48s μπροστά από τον Cornejo στο σημείο ελέγχου των 346km, αλλά ο τελευταίος ήταν σε θέση να τον περάσει πριν τον τερματισμό του αναβαίνοντας προσωρινά στην κορυφή της 4η ειδικής.

Όμως ο Sunderland, ο οποίος ήταν σχεδόν δύο λεπτά πίσω στο τελευταίο σημείο ελέγχου, κατάφερε να κερδίσει το Cornejo και να κερδίσει με μόλις 11 δευτερόλεπτα. Όμως ο οδηγός της ΚΤΜ δεν μπόρεσε να χαρεί την νίκη του!

Ο Benavides τελικά τερμάτισε δεύτερος, με τον Ross Branch τρίτο, ενώ ο  Paulo Goncalves και ο Brabec κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

Ο Ross Branch είχε πτώση  την προηγούμενη μέρα, ενώ ο Goncalves είχε βλάβη στο κινητήρα και βρέθηκε στο χείλος της εγκατάλειψης, ολοκληρώνοντας την 3η ειδική με καθυστέρησή πάνω από επτά ώρες.

Το πλήγμα για την Yamaha συνεχίστηκε με περισσότερες δυσκολίες μετά την εγκατάλειψη του Adrien van Beveren μετα από πτώση στο Στάδιο 3.

Ο συμπαίκτης του Xavier De Soultrait είχε επίσης ένα συμβάν την ίδια ημέρα και η προσπάθειά του να συνεχίσει με τραυματισμένο καρπό στην 4η ειδική κράτησε μόλις 300 χιλιόμετρα πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει.

«Είμαι τόσο απογοητευμένος που έπρεπε να εγκαταλείψω το φετινό Ντακάρ – απογοητευμένος για τον εαυτό μου, αλλά και για την Ομάδα της Monster Energy Yamaha. Όλοι έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά φέτος για να είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον αγώνα, και αυτός είναι ένας δύσκολος τρόπος για να τερματιστεί. Έλπιζα ότι ο τραυματισμός δεν θα ήταν τόσο σοβαρός. Αλλά μόλις ξεκίνησα την ειδική ήταν δύσκολα, και επικίνδυνα. Δεν είχα αρκετή δύναμη στο δεξί μου χέρι για να φρενάρω σωστά, έτσι μετά από 30-40 χιλιόμετρα ήξερα ότι έπρεπε να σταματήσω. Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό, αλλά θα επιστρέψω μόλις η κατάσταση του τραυματισμού μου το επιτρέψει.»

Ο Franco Caimi είναι ο πρώτος αναβάτης της Yamaha και τερμάτισε έκτος στη 4η ειδική, ενώ πάλεψε στενά με τον Brabec και τον Price, αλλά μετα το τέλος της ειδικής τιμωρήθηκε και αυτός με 5 λεπτά ποινής που τον έριξε στην 11η θέση τελικά.

Ο Joan Barreda οδηγός της Honda είχε πτώση με αποτέλεσμα να μείνει 17 λεπτά πίσω από τον Sunderland, ενώ ο Matthias Walkner οδηγός της KTM είχε μια ακόμα χειρότερη μέρα, διασχίζοντας τη γραμμή 24 λεπτά μακριά από την κορυφή.

Στη συνολική τάξη, ο Brabec συνεχίζει να οδηγεί, αλλά μόνο με 2m30s διαφορά, με τους Benavides και Cornejo να ολοκληρώνουν το τρίο της Honda.

Ο Price τερμάτισε 6ος και ο Sunderland στην 8η θέση μετα την ποινή του, ενώ ο Walkner τερμάτισε στην 26η θέση , πίσω από την Laia Sanz με την νέα της μοτοσυκλέτα GAS GAS.

QUAD

Στα Quad ο Ignacio Casale κατάφερε να κερδίσει το προβάδισμα από τους αντιπάλους του κοντά στο τέλος της ειδικής.

Ο Χιλιανός αναβάτης σημείωσε την 3η του νίκη σε 4 ειδικές σε τέσσερις ημέρες, με 1’24 ‘πάνω από τον Giovanni Enrico, ο οποίος έδειξε χθες την διάθεση του και 3’22’ πάνω από τον Simon Vitse, ο οποίος έδειξε τις δυνατότητές του στο δρόμο προς Al Ula.

Σχετικά Άρθρα