Ανασκόπηση 11ης ειδική του Dakar 2020 με νικητή τον Pablo Quintanilla

ΣΤΑΔΙΟ 11 – Ντακάρ 2020 – 16 Ιανουαρίου
Shubaytah > Haradh – 744 km συνολικά – 379 km ειδική

1. Pablo Quintanilla
2. Matthias Walkner
3. Luciano Benavides

Ο Quintanilla κέρδισε την 11η ειδική μπροστά από τον Matthias Walkner ( Red Bull KTM ), ο οποίος θα ξεκινήσει στην τελευταία ειδική αύριο δεύτερος.

Η ενδέκατη ειδική του Rally 2020 Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία ήταν το δεύτερο μέρος του μαραθωνίου όπου οι οδηγοί πέρασα ξανά τη λεπτή άμμο της ερήμου.

Φέτος το Ράλι Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία έχει ταυτιστεί πρωτίστως με την κορυφαία ταχύτητα. Στις περισσότερες ειδικές φέτος, οι οδηγοί είχαν κατά μέσο όρο πάνω από 100 km / h, μερικές φορές ακόμη και πάνω από 120 km / h.

Έτσι σήμερα Πέμπτη, οι οδηγοί έκανα το προτελευταίο στάδιο της μεγάλης περιπέτειας του 2020, όπου διανύσαν την διαδρομή από το Shubaytah στα ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας, μέχρι το χωριό Haradh, με συνολικά 744 χιλιόμετρα. Η ειδική ήταν 379 χιλιόμετρα που είχε και  πάλι σε υψηλές ταχύτητες.  Στην αρχή της ημέρας οι οδηγοί πέρασαν περίπου 80 χιλιόμετρα με αμμόλοφους, όπου οι οδηγοί έδειξαν το ταλέντο τους αφού σε μερικά τμήματα πέρασαν με τέρμα γκάζι.

Η ειδική όπως είπαμε παραπάνω, ήταν το δεύτερο μέρος του μαραθωνίου, όπου οι οδηγοί δεν μπορούσαν να βασιστούν στην υπηρεσία της ομάδας όπως συνήθως το βράδυ, αλλά όσοι έφτασαν στο τέρμα σήμερα μπορέσαν να έχουν υποστήριξη από την ομάδα τους!

Ο Pablo Quintanilla κέρδισε τη δεύτερη ειδική του φέτος μετά από μια υπέροχη μονομαχία με τον Matthias Walkner. Ο Χιλιανός νίκησε τον Αυστριακό με μόλις 9 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Luciano Benavides  πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα από την έναρξη του αγώνα με την τρίτη θέση σήμερα, μπροστά από τον José Ignacio Cornejo. Οι δύο οδηγοί είναι κλειδωμένοι σε μια μάχη για την έκτη θέση συνολικά, με τον οδηγό της KTM να επικρατεί σήμερα.

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Toby Price (KTM) ενώ την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Jamie McCaney (Yamaha)

Ο Kevin Benavides (Honda) τερμάτισε με διαφορά 8:48 πίσω από τον νικητή.

Ο πρωτοπόρος της γενικής Ricky Brabec (Honda) τερμάτισε με διαφορά 11:48 λεπτά από τον κορυφαίο, ενώ ο νικητής της χθεσινής ειδικής, Joan Barreda (Honda) τερμάτισε 14:48 λεπτά πίσω από τον πρώτο.

Ένας επιφυλακτικός Ricky Brabec παραχώρησε σχεδόν 12 λεπτά στη ειδική, έναντι του νικητή Pablo Quintanilla σήμερα. Παρόλο που το συνολικό του προβάδισμα έχει τώρα μειωθεί στο μισό, θα πρέπει να φτάσει με αρκετό πλεονέκτημα στο τελικό στάδιο του Ντακάρ.

Το Ράλλυ Ντακάρ ολοκληρώνεται με την τελική φάση την Παρασκευή, με την Honda να παραμένει σε προνομιακή θέση για να τελειώσει την κυριαρχία των τελευταίων χρόνων από την KTM.

QUAD

Ο Sonik κερδίζει την 11η  ειδική στα quad 

Ο Rafał Sonik πήρε την πρώτη του νίκη για το 2020 με μια σταθερή απόδοση που τον είδε να τερματίζει με λίγο περισσότερο από τρία λεπτά μπροστά από τον Ignacio Casale, ο οποίος φαίνεται έτοιμος να κερδίζει το τρίτο του Dakar στην κατηγορία Quad.

Διαδρομές Συμμετοχές LIVE Ανασκοπήσεις ΚατάταξηVideoΦωτο Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2020 !

Σχετικά Άρθρα