Ανάκληση της Suzuki για GSX-R1000 2017-2018 με πρόβλημα σε ηλεκτρονικά και το σύστημα μετάδοσης – UPDATE

UPDATE: Η έχει γίνει και σε πολλές άλλες χώρες όπως η Αγγλία, Αυστραλία, και Νότια Αφρική, που σημαίνει πως η ανάκληση είναι παγκόσμια.

Η ανάκληση, σύµφωνα µε έγγραφη δήλωση του διανοµέα της στη χώρα µας, αφορά 9 µοτοσικλέτες, στους ιδιοκτήτες των οποίων θα σταλούν προσωπικές επιστολές

Η Suzuki Motor της Αμερικής, ανακοίνωσε ανάκληση σε μοτοσικλέτες Suzuki 2017-2018 , για ένα θέμα με τα και το κίνησης. Το αυτό αφορά περίπου 3.100 μοτοσυκλέτες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα ανάκλησης, η αλυσίδα του GSX-R1000 μπορεί να σπάσει όταν μετατοπίζεται μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ταχύτητας. Αυτό συμβαίνει εάν ο οδηγός αποτύχει να βάλει τη δεύτερη ταχύτητα όποτε και δημιουργείται μια ουδέτερη κατάσταση, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολύ υψηλές στροφές κινητήρα.

Εάν ο οδηγός βάλει τη δεύτερη ταχύτητα, χωρίς να απεμπλακεί ο συμπλέκτης, η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας μπορεί να τεντωθεί ή να σπάσει, γεγονός που αποτελεί προφανή κίνδυνο για την ασφάλεια.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα στη Γαλλία, αλλά αρκετές άλλες περιπτώσεις αυτού του προβλήματος εμφανίστηκαν και σε διάφορες άλλες χώρες , συμπεριλαμβανομένων δύο μοτοσυκλετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εξετάζοντας αυτές τις μηχανές, η Suzuki κατάφερε να βρει λάθος στον προγραμματισμό της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου κινητήρα (ECM).

Για να αποκατασταθεί η κατάσταση, η Suzuki Motor of America θα ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες και οι αντιπρόσωποι της Suzuki θα αντικαταστήσουν την ECM και θα επιθεωρήσουν και θα αντικαταστήσουν δωρεάν την αλυσίδα και τα γρανάζια.

Αυτή η ανάκληση αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το μήνα, τον Ιανουάριο του 2018.
Δείτε τα σχετικά έγραφα σε PDF
NHTSA Campaign Number
Recall Acknowledgement

Manufacturer Reimbursement Plan
Manufacturer Notices
Πηγή: NHTSA

Related Posts