ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ο αγώνας WorldSBK στην Αργεντινή

Άλλη μια ακύρωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αυτή του αγώνα WorldSBK στην Αργεντινή για το 2020, ανακοινώθηκε σήμερα:

Η κυβέρνηση του Sant Juan, το Grupo OSD, η Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) και η Dorna WSBK Organisation (DWO) εκφράζουν τη λύπη τους για την ανακοίνωση ότι ο γύρος της Αργεντινής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Superbike 2020 αναβλήθηκε έως το 2021. Ο γύρος είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 9 – 11 Οκτωβρίου και επρόκειτο να ήταν η Τρίτη χρονιά της δράσης WorldSBK εκεί. Με τη σύμβασή να είναι διάρκειας τριών ετών, ο γύρος του 2020 θα πραγματοποιηθεί ως μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike του 2021 και επομένως θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει το κοινό της Αργεντινής για την τρίτη σεζόν, ένα χρόνο αργότερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, με μια ημερομηνία που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εξέτασαν και αξιολόγησαν κάθε πιθανό σενάριο για να βεβαιωθούν ότι το συμβάν προχώρησε όπως είχε προγραμματιστεί. Ωστόσο, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία COVID-19 και τις επακόλουθες ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις υλικοτεχνικές προκλήσεις, η λύση είναι να αναβληθεί η εκδήλωση μέχρι το 2021.

 Ο Jorge Chica, Υφυπουργός Αθλητισμού της Κυβέρνησης του Σαν Χουάν , σχολίασε: «Μετά από μακρές συζητήσεις μαζί με τους Grupo OSD και DWO, διοργανωτές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike, αποφασίσαμε να αναστείλουμε αυτήν τον αγώνα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην πίστα San Juan Villicum τον Οκτώβριο του 2020. Αυτό οφείλεται στην πανδημία και στο διεθνές πλαίσιο, καθώς η κατάσταση της υγείας και της υγείας των Αργεντινών, ιδίως εκείνων του San Juan, έρχεται πρώτη από κάθε εκδήλωση. Θα εργαστούμε για να πραγματοποιήσουμε αυτό το γεγονός κατά τη διάρκεια του 2021, για να συνεχίσουμε να προωθούμε δράσεις που προωθούν την επαρχιακή αθλητική επανάσταση ».

Orlando Terranova, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου OSD, έδωσε τις σκέψεις του για την αναβολή: «Λυπούμαστε πολύ για την αναβολή του τρίτου γεγονότος στον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, δεσμευόμαστε σε ενέργειες που αποσκοπούν στο να είμαστε σε θέση να ζήσουμε με το COVID-19 μειώνοντας τους κινδύνους. Κατανοούμε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της εκδήλωσης στον ξενοδοχειακό κλάδο, στους προμηθευτές και στις περιφερειακές οικονομίες ήταν πάντα μεγάλος και επομένως ελπίζουμε ότι το επόμενο έτος θα μπορέσουμε να εργαστούμε για να βοηθήσουμε στην κίνηση της επαρχιακής οικονομίας. Παίρνουμε αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε την υποστήριξη και την ομαδική εργασία με τον Κυβερνήτη της επαρχίας του San Juan, κ. Sergio Uñac, τον Υπουργό Αθλητισμού της Κυβέρνησης του San Juan, τον κ. Jorge Chica και όλες τις αρχές της επαρχίας.  Αυτό που μένει για το μέλλον είναι να περιμένουμε τον κόσμο να βρει ένα εμβόλιο για να καθορίσουμε ένα ημερολόγιο για το 2021»

Ο Gregorio Lavilla, Εκτελεστικός Διευθυντής του Τμήματος Αθλητισμού και Οργανισμού του WorldSBK , σχολίασε την αναβολή: «Είναι μεγάλο κρίμα να μην πας σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά γεγονότα στο ημερολόγιο. Η υγεία και η ασφάλεια έρχονται πρώτες και μαζί με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τις υλικοτεχνικές προκλήσεις και την αβεβαιότητα του άμεσου μέλλοντος, λυπούμαστε που δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την Αργεντινή και τον Σαν Χουάν στο ημερολόγιο το 2021, όπου οι παθιασμένοι Αργεντινοί θαυμαστές μπορούν να πανηγυρίσουν ξανά τους ήρωές τους.»

Σχετικά Άρθρα