Ακύρωσε τις εκλογές το Πρωτοδικείο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του περασμένου Φεβρουαρίου ορίζεται νέα Προσωρινή Διοίκηση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στα διοικητικά της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε πως οι εκλογές που είχαν διενεργηθεί στις 22 Φεβρουαρίου του 2020 είναι άκυρες, ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΑΕ παύεται και πρόκειται άμεσα να οριστεί Προσωρινή Διοίκηση.

Την ακύρωση των αρχαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης της 22ας Φεβρουαρίου και την αναστολή των εργασιών της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, που είχαν ζητήσει τα σωματεία «ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΡΤ Α.Σ.»«ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού»«Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας» και «ΑΡΤΕΜΙΣ Αθλητική Ένωση».

Στις 22 Ιουνίου το δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτηση προσωρινής διαταγής, ορίζοντας για τα 2 Σεπτεμβρίου την εκδίκαση της υπόθεσης από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Όπερ κι εγένετο, με την πλευρά των σωματείων να επικαλούνται παραπάνω από έναν λόγους για τους οποίους έπρεπε να κηρυχθούν άκυρες οι εκλογές που είχαν διενεργηθεί από την Προσωρινή Διοίκηση που είχε οριστεί με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019.

Η Διοικούσα Επιτροπή, το έργο της οποίας αφορούσε «στην ομαλή διεξαγωγή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και στη διεκπεραίωση των τρεχουσών αναγκών της Ομοσπονδίας», αποτελείτο από τους Αντώνιο-Κωνσταντίνο Χατζημιχάλη, Επαμεινώνδα Φατούρο, Κορίνα Φατούρου, Γεώργιο Πολυζώη, Νικόλαο Πλέσσα, Γεωργία-Γρηγορία Στεφανή, Ιωάννη Εγγλέζο, Άγγελο Ζήβα και Αλέξιο Παυλόπουλο.

Από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, είχαν εκλεγεί από τις αρχαιρεσίες της 22ας Φεβρουαρίου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ο μετέπειτα πρόεδρος της ΟΜΑΕ Επαμεινώνδας Φατούρος, η μετέπειτα γενική γραμματέας Κορίνα Φατούρου και ο μετέπειτα ταμίας Γιώργος Πολυζώης. Επομένως οι τρεις προαναφερθέντες ήταν μέλη τόσο της Διοικούσας που διενήργησε τις εκλογές του Φεβρουαρίου που ακυρώθηκαν από το Πρωτοδικείο, όσο και της διοίκησης που προέκυψε μετά από τις αρχαιρεσίες. Και μάλιστα ίσως στα τρία σημαντικότερα πόστα του ΔΣ μιας Ομοσπονδίας, αυτά του προέδρου, της γενικής γραμματέως και του ταμία.

Πλέον το Πρωτοδικείο Αθηνών περιμένει τις προτάσεις των Σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ, προκειμένου να ορίσει τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές.

Τούτο, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως σταματά να λειτουργεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στη χώρα μας. Με τα Πρωταθλήματα να είναι σε εξέλιξη, είναι αυτονόητη η ανάγκη εξεύρεσης μιας άμεσης λύσης, ώστε το motorsport να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά, παρά τις αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο.

Το γεγονός ότι οι αγώνες είναι σε εξέλιξη, σημαίνει πως έχει ξεκινήσει κανονικά να υπάρχει ροή χρημάτων από τα παράβολα συμμετοχών των οδηγών και συνοδηγών προς το ταμείο της ΟΜΑΕ, κάτι πολύ σημαντικό για την επίτευξη της ομαλής συνέχισης των δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, κομβικής σημασίας είναι η συμμετοχή της νέα Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ και φυσικά της νέας διοίκησης που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου τρεις μήνες από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, μέσω της δημιουργίας Οργανωτικής Επιτροπής διεκδίκησης μεγάλων διεθνών γεγονότων motorsport. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και της οποίας ηγείται ο δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης και που ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει έργο, μιας και είναι συνεχείς οι επαφές με την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIA) και τους promoters προκειμένου η χώρα μας να ξαναμπεί στο προσκήνιο του διεθνούς motorsport.

πηγή: sports3.gr

Related Posts