Ακόμα ένα Σαββατοκύριακο με ρεκόρ για την Michelin στο Κατάρ – ΜICHELIN REVIEW

  • Ο Fabio Quartararo πήρε τη νίκη σ’ έναν εκπληκτικό αγώνα μπροστά από το συμπατριώτη του
  • Ο Francesco Bagnaia σημείωσε νέο απόλυτο γύρου αγώνα στην πίστα με χρόνο 1’54.491
  • Ήταν ο ταχύτερος αγώνας που έγινε ποτέ στην πίστας Losail με χρόνο 42’23.997
  • Η μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί σε αγώνες MotoGP μεταξύ των 15 πρώτων αναβατών

Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) εκμεταλλεύτηκε τη σταθερή πρόσφυση του ελαστικού MICHELIN Power Slicks Soft, για να κερδίσει το δεύτερο φετινό αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP ™, Tissot της Ντόχα, μπροστά από το συμπατριώτη του Johann Zarco ( Racing). Ο αγώνας του περασμένου Σαββατοκύριακου ήταν αρκετά σφιχτός , με τους δέκα κορυφαίους αναβάτες, περνώντας τη γραμμή  του τερματισμού να έχουν μόλις 9.288 δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ τους κι ο αγώνας αυτού του Σαββατοκύριακου ήταν ακόμη πιο συναρπαστικός, με τους 15 κορυφαίους αναβάτες να έχουν διαφορά μόλις 8.928 δευτερόλεπτα, η μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ!

Έπειτα από το εκπληκτικό ρεκόρ στον  αγώνα στην πίστα Losail το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Francesco Bagnaia ( Lenovo Team) σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου κατά την διάρκεια του αγώνα με χρόνο 1’54.491.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες αυτού του  Σαββατοκύριακου, ο rookie Jorge Martin (Pramac Racing) ήταν μια έκπληξη, κατακτώντας την τρίτη θέση στον αγώνα και την pole position με  χρόνο 1’53.106 δευτερόλεπτα, το Σάββατο το απόγευμα, μόλις στο δεύτερό του αγώνα στο MotoGP.

Οι ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτό το  Σαββατοκύριακο κι οι συνεχώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες στην πίστα Losail International Circuit δυσκολέψαν το έργο των αναβατών, καθώς χρειάστηκαν αλλαγές στη ρύθμιση των μοτοσυκλετών τους και  στην επιλογή των ελαστικών. Η πλειοψηφία των αναβατών επέλεξε το μαλακό μείγμα γόμας των ελαστικών  MICHELIN Power Slick για τον εμπρός και πίσω τροχό, ενώ μόνο οι τέσσερις αναβάτες της KTM επέλεξαν το εμπρός μεσαίο ασύμμετρο μείγμα γόμας.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις των ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτό το  Σαββατοκύριακο, ο Piero Taramasso, Michelin Motorsport Two-Wheel Manager, δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές, είμαστε  πολύ ικανοποιημένοι με τις σταθερές επιδόσεις των ελαστικών μας εδώ στο Κατάρ, κάτι που μπορεί να δει κανείς από τα πολλά ρεκόρ που έχουμε καταρρίψει στην πίστα Losail. Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, όπως συνήθως εδώ στο Κατάρ, αλλά οι γρήγοροι χρόνοι που σημειώθηκαν κι οι εξαιρετικά συναρπαστικοί αγώνες έδειξαν τις υψηλές επιδόσεις και τα σταθερά επίπεδα πρόσφυσης της νέας γκάμας ελαστικών MICHELIN για το  2021.  Τώρα, ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη, για τον επόμενο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο Portimao».

Related Posts