Αυτό είναι το πιθανό Ημερολόγιο MotoGP 2020

Το πρωτάθλημα MotoGP 2020 αρχίζει τελικά να διαμορφώνεται. Στην πραγματικότητα, η Dorna προσπαθεί να καταρτίσει ένα ημερολόγιο.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η  Ισπανική MARCA, η Dorna έχει ήδη καταρτίσει ένα ημερολόγιο στο οποίο επτά από τους 12 αγώνες θα γίνουν στην Ισπανία.

Η συμφωνία μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου, της κυβέρνησης της Ανδαλουσίας και της Dorna για έναρξη στην Jerez είναι γεγονός, και όλοι περιμένουμε να ξεκινήσει με το Ισπανικό Grand Prix στις 19 Ιουλίου. Μια εβδομάδα αργότερα, θα γίνει και ο δεύτερος αγώνας στην ίδια πίστα της Jerez. (Ακόμα όμως εκκρεμεί η επίσημη έγκριση της Ισπανικής κυβέρνησης)

Αργότερα, το MotoGP σχεδιάζει να πάει στο Μπρνο . Εκεί, κατ ‘αρχήν, θα πραγματοποιηθεί μόνο ένας αγώνας. Από εκεί σχεδιάζει να πάει στην Αυστρία, με ένα κοντινό οδικό ταξίδι. Στην πίστα Red Bull Ring, όπως θα έχει γίνει ήδη με τη Formula 1, θα υπάρξουν δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα με αγώνες.

Αργότερα, θα επέστρεφε στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στο Montmeló, στην Καταλονία .

Μόνο ένας αγώνας έχει προγραμματιστεί στην πίστα της Βαρκελώνης-Catalunya. Από εκεί σχεδιάζει να πάει στην Ιταλία, για το Grand Prix του Αγίου Μαρίνου, στο Misano , κατ ‘αρχήν, την ημερομηνία που είχε αρχικά προγραμματιστεί, στις 13 Σεπτεμβρίου. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης για να αμφισβητήσει ένα άλλο μεγάλο βραβείο, με αυτό που το ιταλικό Grand Prix, φέτος δεν θα ήταν στο Mugello.

Από το «σπίτι του Valentino Rossi» σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ισπανία. Πρώτον, για να επισκεφθείτε το MotorLand Aragón , ξανά με διπλή ημερομηνία. Αργότερα, όπως έχει συμβεί τις τελευταίες σεζόν, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα τελειώσει στην πίστα Ricardo Tormo στο Cheste . Ομοίως, με δύο συνεχόμενους αγώνες.

Σε γενικές γραμμές, η Dorna βρίσκεται επίσης σε διάλογο με τη Liberty, τους διευθυντές του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Φόρμουλα 1, για να προσπαθήσει να συνεργαστούν όσο το δυνατόν καλυτέρα για να φτάσουν, ειδικά στο τέλος στη Βαλένθια, καθώς ο τίτλος θα μπορούσε να επιλυθεί εκεί.

 Εάν υπάρχει αισιοδοξία στο MotoGP με τη δυνατότητα να γίνουν αγώνες με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει λιγότερη αισιοδοξία για την παρουσία θεατών. Αποκλείεται σχεδόν μέχρι τον Σεπτέμβριο, στο  Misano.

Όλα αυτά βέβαια θα εξαρτηθούν από τα Υπουργεία Υγείας κάθε χώρας, στην περίπτωση αυτή την Ιταλία και την Ισπανία.

Το ταξίδι εκτός Ευρώπης είναι προαιρετικό για το τελικό σκέλος. Φυσικά επιθυμητό, ​​αλλά όχι πλέον θεμελιώδες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων θα είχε ήδη γίνει.

Η Dorna σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει αυτό το ημερολόγιο τις επόμενες ημέρες, με πιο συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά η βάση έχει ήδη τεθεί.

 Πώς θα γίνουν οι 12 αγώνες:

  1. Ángel Nieto Circuit (Ισπανία) – 2 Grand Prix
  2. Circuit Brno (Τσεχία) – 1 Grand Prix
  3. RedBull Ring (Αυστρία) – 2 Grand Prix
  4. Circuit de Barcelona-Catalunya (Ισπανία) – 1 Grand Prix
  5. Misano World Circuit (San Marino) – 2 Grand Prix
  6. MotorLand Aragón (Ισπανία) – 2 Grand Prix
  7. Ricardo Tormo Circuit (Ισπανία) – 2 Grand Prix

Related Posts