30 April 2024
motoGP 2014

MotoGP- Le Mans: Έτοιμος για το πέντε στα πέντε ο Marquez!!

Το MotoGP επιστρέφει στη Γαλλία αυτό το Σαββατοκύριακο για τον πέμπτο γύρο του 2014 στην ιστορική πίστα του Le Mans.

gpjerez_4gn_9098_original

Ο νυν Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez έχει κυριαρχήσει μέχρι στιγμής σε όλους τους αγώνες φέτος, και είναι ήδη ο 16ος πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος όσον αφορά τις νίκες. O αναβάτης της Honda είναι έτοιμος να διευρύνει την  κυριαρχία του και να κάνει το πέντε στα πέντε στο Le Mans. Με βάση τα αποτελέσματα των αγώνων μέχρι στιγμής φέτος, οι ανταγωνιστές του Marquez θα πρέπει να αναρωτιούνται τι μπορεί ενδεχομένως να γίνει για να σταματήσει η ξέφρενη πορεία του 21χρονου αναβάτη της Repsol Honda.

93marquez,gpjerez_ds-_s1d4781_original

Έχει γίνει ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει τους πρώτους 4 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας από την pole position μετά την αντίστοιχη επιτυχία του θρύλου του MotoGP, Giacomo Agostini το 1971 και  μεταξύ άλλων, αν πάρει την pole position στο Le Mans θα γίνει ο πρώτος αναβάτης που κατακτά πέντε συνεχόμενες pole, μετά τον  Casey Stoner το 2011.

26pedrosal

Ο team-mate του στην RepsolHonda, Dani Pedrosa, μετά την τρίτη θέση του στην Jerezόπου δεν κατάφερε να δώσει άλλο ένα κορυφαίο διπλό βάθρο στην Honda, βρίσκετε στην δεύτερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη. Πέρσι στο Le Mans κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου κάτι που σίγουρα θα επιδιώξει και φέτος για να διατηρήσει την θέση του στην βαθμολογία η οποία ίσως να απειλείτε από τον Valentino Rossi, μετά την δεύτερη θέση του στον προηγούμενο αγώνα.

46rossi,gpargentina_ds-_s1d1263_original

Ο πολυπρωταθλητης αναβάτης της Movistar Yamaha ξαναβρήκε την φόρμα του στην Jerez όπου έδωσε μάχες στους πρώτους γύρους με τον Marquez τερματίζοντας στην δεύτερη θέση, και πείρε πολύτιμους βαθμούς που τον καθιστούν τρίτο στην βαθμολογία, 11 βαθμούς λιγότερους από τον Pedrosa. Ο Rossi συνεχίζει να χρησιμοποιεί το νέο πλαίσιο, που βασίζεται στη βελτίωση της ευστάθειας κατά το φρενάρισμα.

02gpaustin,99lorenzo_ds-_s1d9550-2_original

Όσο για τον team-mateτου, Jorge Lorenzo είναι πλέον στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και σκοπεύει να εργαστεί περισσότερο με την μαλακή γόμα ελαστικών. Μετά το πρώτο του φετινό βάθρο στην Αργεντινή, ο αναβάτης της Movistar Yamaha δεν μπόρεσε να επαναλάβει την αντίστοιχη απόδοση και στην Jerez και τερμάτισε στην τέταρτη θέση αφού δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον Pedrosa.

04dovizioso,gpjerez_ds-_s1d7448_original

Στην Ducati Team, ο Andrea Dovizioso συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις φέτος τερματίζοντας στην πέμπτη θέση στην Jerez ενώ μεγάλη ήταν η απογοήτευση για τον team-mate του, Cal Crutchlow, που η ατυχία του δεν σταμάτησε μετά τον τραυματισμό του στο Αustin αλλά είχε άλλη μια πτώση το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

19bautista,gpjerez_ds-_s1d7585_original

Ο Alvaro Bautista κατάφερε επιτέλους να ολοκληρώσει έναν αγώνα, μετά από τρεις εγκαταλείψεις στους προηγούμενους γύρους, και να πάρει τους πρώτους του βαθμούς  τερματίζοντας στην έκτη θέση και ελπίζει στην βελτίωση του στο Le Mans. Επισεις άλλη μια πτώση είχε και ο αναβάτης της Pramac Ducati, Andrea Iannone ενώ ο Danilo Petrucci, δεν θα αγωνιστεί στη Γαλλία, καθώς ο αναβάτης της Ioda Racing ανακάμπτει από μια επιχείρηση στο καρπό του μετά από το σοβαρό ατύχημα του στη Jerez.

06bradl,gpjerez_ds-_s1d7130_original

Επίσης άλλοι δυο αναβάτες του MotoGP  υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση την περασμένη εβδομάδα, ο Stefan Bradl της LCR Honda MotoGP και ο Pedrosa. Τώρα ελπίζουν να επαναφέρουν στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα την φυσική τους κατάσταση και να είναι έτοιμοι για τον αγώνα του Le Mans .

Τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για το Monster Energy Grand Prix de France ξεκινούν στις 10:55 π.μ. ώρα Ελλάδος την Παρασκευή, με τον αγώνα των 28 γύρων να αρχίζει στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής. Μείνετε συντονισμένοι.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events