28 March 2024
Dakar 2014

Dakar 2014:H συγκλονιστική 12η μέρα! Ο Barreda τερματίζει με κατεστραμμένη την Honda του!! VIDEO-Φωτογραφίες

Όποιος νόμιζε πως με τις δυο πρώτες θέσεις ξεκαθαρισμένες η προτελευταία μέρα δε θα είχε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έκανε λάθος!!!

Συγκλονιστική αποδείχτηκε η προτελευταία μέρα του Dakar, με τα 349 χιλιόμετρα της ειδικής να φέρνουν σοβαρές ανακατατάξεις στην πρώτη πεντάδα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως το Rally Dakar είναι το δυσκολότερο Rally, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο και όλα είναι αναστρέψιμα μέχρι την λήξη του. Συνοπτικά ο αναβάτης της Honda, Joan Barreda, κατάφερε να τερματίσει με κατεστραμμένη την Honda του, 2 ώρες και 30 λεπτά μετά τον Coma,πέφτοντας στην 7η θέση, οι Jordi Viladoms και Olivier Pain ανέβηκαν στην 2η και 3η θέση, και ο πέντε φόρες νικητής του Dakar Cyril Despres κατάφερε να περάσει τον Helder Rodrigues και να ανέβει στην 4η θέση. To μόνο που παρέμεινε ως είχε είναι η πρώτη θέση του Marc Coma.

barreda

Ο μεγάλος χαμένος της ημέρας ,Joan Barreda, ήταν δεύτερος στην γενική κατάταξη κατά την αναχώρηση από το Ελ Σαλβαδόρ το πρωί, και ο σοβαρότερος διεκδικητής του τίτλου μετά τον Coma. Ο καταλανος αντιμετώπισε αρχικά προβλήματα με τα ηλεκτρικά της Honda του και αναγκάστηκε να σταματήσει αρκετές φορές, από το 265 χλμ. και μετά, προσπαθώντας να επισκευάσει την μοτοσυκλέτα του. Ο αναβάτης της Honda προσπαθούσε με αργό ρυθμό να τελειώσει την μέρα όταν αναγκάστηκε να ξανασταματισει 25 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό.

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=KIGPcL-Q_JY”]

Φαίνατε πως είχε κάποια πτώση γιατί το  πρόβλημα ήταν στο μπροστινό σύστημα  με κάποιο σπασμένο κομμάτι. Μια μέρα πριν την λήξη του Dakar και κατέχοντας την δεύτερη θέση ήταν μεγάλη η ατυχία και τα 25 τελευταία χιλιόμετρα ήταν τα δυσκολότερα της καριέρας του …Ο Barreda τελικά κατάφερε να τερματίσει σπρώχνοντας την μοτοσυκλέτα του, όπως φαίνεται και στο βίντεο,στην 68η θέση, 2 ώρες και 30 λεπτά πίσω από τον Despres με αποτέλεσμα να πέσει στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.

despres2

Νικητής της ημέρας αναδείχτηκε ο αναβάτης της Yamaha, Cyril Despres ο όποιος κατάφερε τελικά να περάσει τον Helder Rodrigues και πλέον βρίσκετε στην 4η θέση. Ο γάλλος  από τα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής πείρε τα ινία καταγράφοντας μέχρι το τέλος ταχύτερους χρόνους. Στόχος του για την αυριανή τελευταία μέρα είναι να καλύψει τα 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από τον team-mate του Olivier Pain και την τρίτη θέση του βάθρου.

comaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

O πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης Marc Coma σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της  ημέρας και πλέον άπλα περιμένει να ολοκληρωθεί και η αυριανή μέρα για να στεφθεί νικητής του Rally Dakar 2014. Όπως δήλωσε και ο ίδιος καθολη την διάρκεια της ημέρας οδηγούσε μαζί με τον Despres. Λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, οι δυο έμπυροι αναβάτες και πρωταγωνιστές των τελευταίων 10 χρονών στο Rally Dakar έκαναν ένα λάθος στην πλοήγηση τους  χάνοντας ένα Way Point (υποχρεωτικό σημείο διέλευσης), κάτι που θα μπορούσε να τους επιφέρει σημαντική ποινή χρόνου. Το αντιλήφθηκαν εγκαίρως όμως, έτσι επέστρεψαν πίσω για να βρουν αυτό το σημείο και να πάρουν την σωστή κατεύθυνση προς τη γραμμή του τερματισμού. Ευτυχώς τα κατάφεραν και έτσι παρέμειναν στις θέσεις τους χωρίς απώλειες.

MOTORSPORT -  DAKAR 2014 PART 2

Το τρίτο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο πολύ καλός Olivier Pain ο οποίος βλέπει πλέον βάθρο καθώς ανέβηκε στην τρίτη θέση της γενικής βαθμολογίας. Ο γάλλος αναβάτης της Yamaha ολοκλήρωσε την μέρα με χρόνο 4:04:11 μειώνοντας την διαφορά του από τον Viladoms σε 10 λεπτά όμως η θέση του δεν είναι καθόλου ασφαλής καθώς έχει πίσω του τον Despres με λιγότερο από 4 λεπτά διαφορά. Έτσι αύριο θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό αν θέλει να παραμείνει στην τρίτη θέση του βάθρου.

rodrigues

Μετά την ατυχία του Barreda, o Helder Rodrigues ήταν αυτός που κράτησε ψηλά την σημαία της Honda τερματίζοντας στην τέταρτη θέση μαζί με τον Daniel Gouet στην έκτη. Ο Rodrigues  ξεκίνησε πολύ δυναμικά την μέρα καταγράφοντας ταχύτερους χρόνους στα πρώτα σημεία χρονομέτρησης όμως σταδιακά έπεσε ο ρυθμός του και τερμάτισε 7 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα πίσω από τον Despres. Μετά την ατυχία του Barreda παραμένει πέμπτος  όμως αναγκάστηκε να παραχωρήσει  μια θέση στον γάλλο.

Jordi Viladoms - Action

Όσον αφορά τον αναβάτη της ΚΤΜ Jordi Viladoms, είχε μια άσχημη μέρα σήμερα αφού μέχρι τα μισά της ειδικής δεν ήταν καν στην πρώτη δεκάδα. Σταδιακά όμως μπόρεσε να μειώσει την ζημία και να τερματίσει στην 5η θέση. Ο Ισπανός αναβάτης της ΚΤΜ ευνοήθηκε πολύ από την ατυχία του Barreda έτσι πλέον βρίσκετε στην δευτερη θέση της γενικής κατάταξης με 10 λεπτά διαφορά από τον τρίτο Pain. Αν καταφέρει να διατηρήσει αυτήν την διαφορά αύριο θα κάνουν το 1-2 για την ΚΤΜ μαζί με τον Marc Coma.

castou

Tην έκπληξη της ημέρας έκανε ο David Casteu ο οποίος με σπασμένη κλείδα από την 5η μέρα συνεχίζει να αγωνίζεται σημειώνοντας σήμερα τον όγδοο χρόνο της ημέρας. Ο γάλλος αναβάτης της ΚΤΜ έχει υποσχεθεί ότι θα τελειώσει αυτό το Dakar παρά τον τραυματισμό του δείχνοντας αξιοσημείωτο πάθος και δύναμη. Αυτήν την στιγμή  βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής κατάταξης και η προσπάθεια του είναι άξια συγχαρητηρίων.

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=eB8jBwXzmEQ”]

Κατάταξη 12ης μέρας:

  1. Cyril Despres – (FRA) – Yamaha – 3:58:18
  2. Marc Coma – (ESP) – KTM –+0:02:17
  3. Olivier Pain – (FRA) – Yamaha – +0:05:53
  4. Helder Rodrigues- (PRT) – Honda – +0:07:21
  5. Jordi Viladoms – (ESP) – KTM – +0:09:10
  6. Daniel Gouet – CHL – Honda – +0:09:52
  7. Kuba Przygonski – (POL) – KTM – +0:10:45
  8. David Casteu – (FRA) –KTM–+0:11:03
  9. Ivan Jakes -(SVK)- KTM- +0:12:04
  10. Javier Pizzolito -(ARG)-Honda- +0:12:49

 

Dakar Rally 2014: Γενική κατάταξη μετά και την 12η μέρα:

  1. Marc Coma – (ESP) – KTM – 52:40:16
  2. Jordi Viladoms – (ESP) – KTM – +01:59:49
  3. Olivier Pain – (FRA) – Yamaha –+02:10:16
  4. Cyril Despres – (FRA) – Yamaha – +02:14:01
  5. Helder Rodrigues- (PRT) – Honda – +02:20:39
  6. Kuba Przygonski – (POL) – KTM –+02:37:23
  7. Joan Barreda – (ESP) – Honda – +03:04:54
  8. Daniel Gouet – CHL – Honda – +03:17:10
  9. Stefan Svitko – (SVK) – KTM –+03:52:45
  10. David Casteu – (FRA) –KTM–+04:01:42

 

Αποτελέσματα 12ης ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ MOTO

Γενική κατάταξη Μοτο 12η Ημερα

Αποτελέσματα 12ης ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Quad

Γενική κατάταξη Quad 12η Ημέρα

 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events