29 March 2024
Dakar 2014

Rally Dakar 2014 9η μέρα : Ζωντανή ενημέρωση!!! Συνεχόμενα UPDATE!

Ζωντανή ενημέρωση από  τις τελευταίες εξελίξεις της 9ης ημέρας του Rally Dakar 2014 από το Calama έως το Iquique !!

CARTE

 

9η ημέρα: CalamaIquique!

Το Dakar 2014 μπήκε χθες για τα καλά στην Χιλή και σήμερα θα φτάσει στο πιο βόρειο σημείο του στο Iquique, όπου οι αθλητές θα αντικρίσουν τον ωκεανό, για πρώτη φορά φέτος. Πριν από αυτό όμως θα πρέπει να διασχίσουν τους αμμόλοφους της  Atacama. Έτσι οι οδηγοί και οι ομάδες επιστρέφουν και πάλι στις αμμώδες εκτάσεις με την μέρα σήμερα, η οποία θα είναι αρκετά κουραστική,  να περιλαμβάνει σχεδόν 150 χιλιόμετρα άμμου .Η ειδική αποτελείτε συνολικά από 422 χιλιόμετρα και είναι ίδια για όλες τις κατηγορίες.

Το αξιοθαύμαστο σημείο της ημέρας βρίσκετε στα τρία τελευταία χιλιόμετρα, στην κατάβαση στους περίφημους αμμόλοφους του Iquique. Λίγο πριν τον καταυλισμό στα τελευταία 3 χλμ υπάρχει μια υψομετρική διαφορά περισσότερη από 30%. Έτσι στην ιλιγγιώδη κάθοδό προς τα κύματα του Ειρηνικού ο νόμος της βαρύτητας παίρνει το πλήρες νόημά του.

 

Η ζωντανή ενημέρωση από το ποιο συναρπαστικό αγώνα Rally ξεκινά από την ομάδα του Bikerspirit με συνεχόμενα UPDATE

Μείνετε συντονισμένοι …

PROFIL_US

 

UPDATE 12:49

Καθοδόν προς την εκκίνηση της ειδικής!!!

Στις 6.45 π.μ. τοπική ώρα (11.45 ώρα Ελλάδος), η πρώτη μοτοσικλέτα έφυγε από το καταυλισμό στο Calama, κατευθυνόμενη προς την αρχή της κοινής ειδικής διαδρομής. Ο Cyril Despres είναι πρώτος στο κομβόι και ακoλουθείτε από τον Juan Barreda και το Marc Coma. 83 μοτοσυκλέτες και 17 quads πρόκειται να πάρουν εκκίνηση σε λίγο.

 

UPDATE 12:55

Εκκίνηση για τις μοτοσυκλέτες!!!

Η πρώτη μοτοσικλέτα με αναβάτη τον Cyril Despres (Yamaha) ξεκίνησε την ειδική διαδρομή πριν λίγο. Ακλούθησε ο Joan Barreda (Honda) και ο Marc Coma (KTM). Η μέρα σήμερα περιλαμβάνει διέλευση και πλοήγησης στους  αμμόλοφους με μια γρήγορη πρώτη ενότητα.

 

UPDATE 13:25

Πρώτος ο Despres!! Ο Coma πιο γρήγορος απ’τον Barreda!!!

Ο Γάλλος Cyril Despres (Yamaha) έχει ολοκληρώσει τα πρώτα 39 χιλιόμετρα με χρόνο 22’54”. Οκτώ δευτερόλεπτα πίσω από τον ηγέτη Despres, ο Marc Coma καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Joan Barreda 32″ πίσω από τον Γάλλο.

 

UPDATE 13:50

Πρώτη η Honda του Barreda!!!

Ανακάμπτει ο Joan Barreda σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο λίγο πριν το CP1. Ακολουθεί  ο Marc Coma με 48 δευτερόλεπτα διαφορά και ο Cyril Despres με 52.

 

UPDATE 14:09

Η ταχύτερη γυναίκα του Dakar 2014 στην  7η θέση!!!

Ο λόγος  για την Laia Sanz η οποία τρέχει φέτος με την ομάδα της HRC Honda και αυτήν την στιγμή σημειώνει τον 7ο ταχύτερο χρόνο. Η Laia έχει στο ενεργητικό της αρκετά πρωταθλήματα trial και εντουρο. Στο φετινό Dakar έχει μια αξιόλογη εμφάνιση και βρίσκετε στην 17η θέση της γενικής κατάταξης. Σήμερα δείχνει δυνατή και ίσως την δούμε να τερματίζει στην πρώτη δεκάδα.

 

UPDATE 14:45

Η πρώτη δεκάδα μετά το CP1 

Ο Joan Barreda εξακολουθεί να οδηγεί την ειδική μπροστά από Coma και Despres, με το τρίο μέσα σε 1’30”. Πίσω τους, ο Alain Duclos εξακολουθεί να είναι τέταρτος, 1’55 “πίσω από τον ηγέτη. Ο Helder Rodrigues καταλαμβάνει πλέον την πέμπτη θέση, 3’07” πίσω από τον Barreda, μπροστά από τον Ivan Jakes .Έβδομη είναι η πρώτη Sherco το Juan Garcia Pedrero, 3’21 “πίσω από τον ηγέτη και μπροστά από την Laia Sanz και Stefan Svitko, 3’31” και 3’57” αντίστοιχα πίσω από τον Barreda ενώ στην δέκατη έχουμε την Speedbrain του Jeremias Israel Esquerre.

  1. Joan Barreda – (ESP) – Honda 
  2. Marc Coma – (ESP) – KTM
  3. Cyril Despres – (FRA) – Yamaha
  4. Alain Duclos – (FRA) – Sherco
  5. Helder Rodrigues- (PRT) – Honda
  6. Ivan Jakes -(SVK)- KTM
  7. Joan Pedrero- (ESP)-Sherco
  8.  Laia Sanz – (ESP) – Honda
  9.  Stefan Svitko-(SVK)- KTM
  10. Jeremias Israel Esquerre – (CHL) – Speedbrain

 

UPDATE 15:11

Πρώτος ο Coma!!!

O αναβάτης της ΚΤΜ, αν και έχει ένα σαφέστατο προβάδισμα 39 λεπτών από τους διώκτες του στη γενική κατάταξη, δεν μειώνει καθόλου τον ρυθμό του και σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο μέχρι στιγμής. Ο Coma βάζει γερά θεμέλια για την κατάκτηση του 4ου  Dakar  της καριέρας του.

 

UPDATE 16:04

Ο Alain Duclos αντιμετωπίζει πρόβλημα με την Sherco του!!!

Ο γάλλος Alain Duclos έχει ήδη χάσει περίπου δεκαπέντε λεπτά  λόγο τεχνικού προβλήματος στην μοτοσυκλέτα του μετά από το 218ο χιλιόμετρο. Ο Duclos  που τα πήγαινε καλά μέχρι τώρα σημειώνοντας τέταρτο χρόνο, προσπαθεί να επισκευάσει την  Sherco του και να συνεχίσει την ειδική και να παραμείνει στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.

 

UPDATE 16:30

Ο Coma συνεχίζει να είναι 1ος 100 χλμ πριν το τερματισμό!!!

Ο αναβάτης της ΚΤΜ πάει για την νίκη με σταθερό ρυθμό. Περίπου 100 χλμ πριν τον τερματισμό της ειδικής είναι πρώτος με χρόνο 3:33:17 ενώ πίσω του ακολουθούν ο Barreda, 35 μόλις δευτερόλεπτα πιο αργός και ο Despres αρκετά πιο αργός με 5 λεπτά διαφορά.

 

UPDATE 16:45

Ο  Jeremias Israel Esquerre κάνει την έκπληξη για ακόμη μια φορά!!!

Ο Χιλιανός αναβάτης της  Speedbrain ξεκίνησε το πρωί από την 13η θέση αλλά από το CP1  και μετά έχει μια εκπληκτική ανοδική πορεία και αυτή την στιγμή σημειώνει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο εκτοπίζοντας τον Cyril Despres.

 

UPDATE 17:30

Coma, Barreda και Despres στα εντυπωσιακά  τελευταία χλμ της ειδικής!!!

Οι τρεις πρωτοπόροι της σημερινής ειδικής διασχίζουν αυτήν την στιγμή τα τελευταία χλμ πριν τον τερματισμό με την 30% κλίση που χωρίζουν τον Coma από την σημερινή του νίκη. Με σχεδόν 2 λεπτά διαφορά ακολουθεί ο Barreda και με 5 λεπτά ο Cyril Despres

 

UPDATE 17:50

Θρίαμβος για τον Coma!!!

Aλλη μια νίκη πείρε πριν από λίγο ο αναβάτης της ΚΤΜ  με χρόνο 4:49:05. Ο Ισπανός δεν επέτρεψε ούτε σήμερα στον συμπατριώτη του Joan Barreda να μειώσει την διαφορά τους  έτσι ο αναβάτης της Honda τερμάτισε στην δευτερη θέση με διαφορά ενός λεπτού και 41 δευτερόλεπτων. Από την άλλη ο αναβάτης της Υamaha, Cyril Despres ολοκλήρωσε την ήμερα στην 3η θέση  με πάνω από 5 λεπτά διαφορά.

comaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

Ανασκοπηση 9ης μερας >>>link

 

Κατάταξη 9ης μέρας:

  1. Marc Coma – (ESP) – KTM – 4:49:05
  2. Joan Barreda – (ESP) – Honda – +0:01:41
  3. Cyril Despres – (FRA) – Yamaha – 0:05:28
  4. Juan García Pedrero-(ESP)- Sherco-0:08:43
  5. Stefan Svitko – (SVK) – KTM –0:09:42
  6. Jordi Viladoms – (ESP) – KTM –0:11:23
  7. Helder Rodrigues- (PRT) – Honda – 0:11:44
  8. Ivan Jakes -(SVK)- KTM-0:13:40
  9. Laia Sanz – (ESP) – Honda-0:14:34
  10. Jeremias Israel Esquerre – (CHL) – Speedbrain-0:15:01

 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events