29 March 2024
WSBK 2014

Donington – Τα στατιστικά επιδόσεων πριν από τον 5ο αγώνα της χρονιάς !

Μια περίληψη των επιδόσεων των αναβατών του WSBK στην Αγγλική πίστα.  Φτάνοντας στον 5ο γύρο του Ηνωμένου Βασιλείου ας δούμε τι επιδόσεις και τα προηγούμενα αποτελέσματα των αναβατών του World Superbike στο Donington Park.
0701_r05_race1_start_big

Η μόνη νίκη του Jonathan Rea στο Donington ήρθε με ένα απίστευτο τρόπο που συζητήθηκε πολύ πριν από δύο χρόνια, στο δεύτερο αγώνα. Έδινε μάχη με τους Melandri και Haslam, όπου συγκρούστηκαν στην τελευταία στροφή και τα δύο BMW και έτσι πηρέ μια νίκη που κουβεντιάστηκε πολύ. Ο Ρέα. δεν έχει άλλα βάθρα στο Donington, αλλά πάντα ήταν μέσα στις εμπρός θέσεις, τερματίζοντας κάτω από την έβδομη μόνο δύο φορές.

505_r05_melandri_haslam_crash
Ο Tom Sykes ανέβηκε στο βάθρο δυο φορές και στον πρώτο αγώνα, αλλα και στον δευτερο αγώνα από την pole position πέρυσι και δύο φορές στην τρίτη θέση επίσης από την pole position το 2012, πίσω από τον Melandri και Haslam στον πρώτο αγώνα και πίσω από τον Rea και τον Biaggi στον δεύτερο αγώνα. Επίσης έχει πάρει και μια δεύτερη θέση ακόμα πίσω από τον Bayliss στο δεύτερο αγώνα το 2008.

0552_r05_sykes_action[1]
Ο Sylvain Guintoli καταγράφει μια διαρκής βελτίωση στο Donington. Δύο φορές στην ενδέκατη θέση το 2011 αφού οδηγούσε με πόνο στο χέρι και τον αστράγαλο του, μετά την πτώση του στο Phillip Island, την όγδοη και την πέμπτη θέση το 2012. Το 2013 ανέβηκε στο βάθρο και στους δύο αγώνες, στην τρίτη θέση πίσω από Rea και Melandri στον 1ο αγώνα και ο δεύτερος πίσω από τον Sykes στον 2ο αγώνα.

Ο Loris Baz πριν από δύο χρόνια  έκανε το ντεμπούτο του στα Superbikes στο Donington, τερματίζοντας στην 16η θέση στο 10 αγώνα. Στον 2ο αγώνα κέρδισε του πρώτους του βαθμούς, τερματίζοντας όγδοος. Πέρυσι ήταν πέμπτος και έβδομος αντίστοιχα στους δυο αγώνες.
Ο Chaz Davies κέρδισε βαθμούς σε τέσσερις αγώνες του εδώ. Τρεις φορές ήταν στο top-10, έβδομος στον 2ο αγώνα το 2012 και όγδοος και έκτος πέρυσι. Το 2011 έχασε για μόλις 0,2 δευτερόλεπτα από τον Luca Scassa τον αγώνα
στα Supersport.

459_r05_melandri_finish

Ο Marco Melandri έχει καλά αποτελέσματα στο Donington. Νικητής στον πρώτο αγώνα, τόσο το 2011 όπου ήταν η παρθενική του νίκη, αλλά και το 2012. Το 2011 είχε μια δεύτερη θέση στο δεύτερο αγώνα και το 2013 στον πρώτο αγώνα τερμάτισε πίσω από τον Sykes στην δεύτερη θέση .

Το καλύτερο αποτέλεσμα του Davide Giugliano στο Donington είναι μια τέταρτη θέση που σημείωσε πέρυσι στον 2ο αγώνα, ενώ στον πρώτο ήταν έκτος. Το 2012 ήταν έβδομος στον πρώτο αγώνα , ενώ στον δεύτερο αγώνα είχε μια πτώση που προκλήθηκε από τον Checa.

Ο Eugene Laverty ήταν τρίτος στο δεύτερο αγώνα το 2013. Ο Eugene ήταν συχνά θύμα της κακής του τύχης εδώ αφού έπεσε στον πρώτο αγώνα το 2011, υπέφερε από προβλήματα ρυθμίσεις στον 2ο αγώνα και τερμάτισε 14ος. Το 2012  ήταν δέκατος πέμπτος στον πρώτο αγώνα, ενώ είχε πτώση στο δεύτερο αγώνα. Πέρυσι στον πρώτο αγώνα τερμάτισε έβδομος.

Ο Leon Haslam το 2013 αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον πόνο στο σπασμένο πόδι του από τον Assen. Μετράει δύο βάθρα στο Donington, μια δεύτερη θέση πίσω από τον Ben Spies το 2009 στο δεύτερο αγώνα και το 2012 στον πρώτο αγώνα πίσω από τον Melandri.

Ο Alex Lowes ήταν ανίκητος πέρυσι στους δύο αγώνες του BSB (British Superbike Championship ) που πραγματοποιήθηκαν εδώ.
Καλύτερο αποτέλεσμα για τον  Toni Elias σε αυτή την πίστα ήταν στην κατηγορία MotoGP, με μια ένατη θέση το 2005.   Ανέβηκε στο βάθρο στην κατηγορία 250cc το 2002  τρίτος πίσω από τον Marco Melandri και Fonsi Nieto.
Τρεις αγώνες Supersport στο Donington για τον David Salom  με το καλύτερό του αποτέλεσμα να είναι μια έκτη θέση το 2011, ενώ στα Superbikes, τερμάτισε στην 23η και 19η θέση το 2009.

Ο Niccolò Canepa τερμάτισε στο top-10 μια φορά στο Donington, όταν κέρδισε μια όγδοη θέση πέρυσι στο δεύτερο αγώνα, όταν ήταν η καλύτερη θέση για την Ducati. Ο Canepa έχει ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα MotoGP του 2009, όταν ήταν όγδοος, πίσω από τον James Toseland και Marco Melandri και μπροστά από τον Dany Pedrosa. O Niccolò κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα του 2007 στην κατηγορία Superstock 1000.

O Leon Camier ήταν τρίτος το 2011 στο δεύτερο αγώνα, πίσω από τον  Checa και Melandri. Το 2013 έπεσε και στους δύο αγώνες. Στο  Donington έκανε το ντεμπούτο του, το 2009, όταν ήταν 13ος στον πρώτο αγώνα και στην 6η θέση στον 2ο αγώνα.

World Superbikes - Race

Ο Fabien Foret χει μια ένατη θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμα, που σημείωσε πέρυσι στα Supersport.

Ο Sheridan Morais ήταν έβδομος πέρυσι στον αγώνα Supersport που πραγματοποιήθηκε στο Donington και έκτος το 2012.

Ο τελευταίος αγώνας του Claudio Corti στο Donington χρονολογείται από το 2009, όταν ήταν δεύτερος πίσω από τον Xavier Simeon στα Superstock 1000.
Ο Ayrton Badovini πέρυσι ήταν ενδέκατος στον πρώτο αγώνα και έπεσε στο δεύτερο αγώνα.

Ayrton+Badovini+World+Superbikes+Qualifying+6oVu1ehs4fCx

Ο Christian Iddon πέρυσι στα Supersport πάλευε για τις πρώτες θέσεις όταν μια επαφή με τον Sofouoglou το έκανε να χάσει αυτή την ευκαιρία.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events