2ος ο Δημήτρη Βάμβας στα F1000 στον 3ο αγώνα του Βαλκανικού στις Σέρρες!

Ο Δημήτρης Βάμβας ανέβηκε στον δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία F1000 για τον 3ο αγώνα του  Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας που έγινε σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στην πίστα των Σερρών!

Ο Δημήτρη Βάμβας με το Kawasaki ZX10, ήταν ο ταχύτερος την Παρασκευή στα ελεύθερα δοκιμαστικά με καλύτερο χρόνο 1:23.952.
Σήμερα Σαββάτο οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο για την εξέλιξη της pole position αλλά και για την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Βάμβας ξεκίνησε τον χαρακτηρισμένο βρόχινο αγώνα από την δεύτερη θέση και πέρασε στην κορυφή αμέσως μόλις στο τελείωμα του 1ου γύρου.

Ο Έλληνας οδηγός κατάφερε να κρατήσει τον  Hristian Hristov -που ξεκίνησε από την pole- πίσω του αποκρούοντας τις επιθέσεις του, αλλά στον 11ο και προτελευταίο γύρο έχασε την πρωτοπορία του αγώνα και τελικά τερμάτισε 2ος .

Το βάθρο έκλεισε ο Nikola Lukic.

Οι άλλοι δυο έλληνες οδηγοί της κατηγορίας, Αλέξανδρος Αργυρόπουλος και Κωνσταντίνος Τσαβδάρης, δεν ξεκίνησαν τον αγώνα, αφού ήταν ανάμεσα στους οδηγούς που αποκλείστηκαν λήγω του σχετικού «αλαλούμ» που έγινε με τα βρόχινα ελαστικά.

Στην κατηγορία SBK ο Λευτέρης Πίππος ήταν ο μοναδικό Έλληνας οδηγός σε αυτόν τον αγώνα και τερμάτισε στην 5η θέση.
Νικητής της κατηγορίας ήταν ο Angel Karanyotov, ο οδηγός που κατέχει το απόλυτο ρεκορ της πίστας των Σερρών που έκανε στον προηγούμενο γύρο του Βαλκανικού.
Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Martin Choy και Robert Muresan.

Στην κατηγορία F600 οι τρεις έλληνες οδηγοί, Στέφανος Δέσκας, Ανδρέας Ψυχογυιός, και Νικόλαος Δαρεμάς δεν πήραν μέρος στον αγώνα μαζί με άλλους πέντε οδηγούς που αποκλείστηκαν λήγω των βρόχινων ελαστικών.
Να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Δέσκας ήταν δεύτερος ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής με χρόνο 1:25.497, μια απόδοση που θα του έδινε μια θέση στο βάθρο.

Στον αγώνα μη προκριθέντων, F110 (των οδηγών που δεν έπιασαν το όριο χρόνου ώστε να αγωνιστούν στην κατηγορία τους), ο Έλληνας οδηγός Νίκος Δαρεμάς τερμάτισε στην 5η θέση με καλύτερο του χρόνο 1.32.191

F1000SBKF600F110

 

Σχετικά Άρθρα