29 March 2024
EICMA 2013HondaΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

2014 Honda CBR1000RR Fireblade SP στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας EICMA 2013 στο Μιλάνο

Αναβαθμίσεις μοντέλου: Μία CBR1000RR Fireblade που προορίζεται για την πίστα με αναρτήσεις Öhlins εμπρός και πίσω, μονοκόμματες δαγκάνες Brembo εμπρός, μονόσελο και τριχρωμία, εφοδιασμένη με αναβαθμισμένη κυλινδροκεφαλή της CBR1000RR, με αυξημένη ισχύ και με εργοστασιακές παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κινητήρα.

 

CBR1000RR-SP-Supersport-2014-019

Επί 21 χρόνια η Honda έμεινε πιστή στο δόγμα του ‘Απόλυτου Ελέγχου’ με τη Fireblade, αφότου βέβαια άλλαξε τα δεδομένα με την πρώτη CBR900RR το 1992. Την τελευταία δεκαετία η CBR1000RR εξελίχτηκε στην πιο ζυγισμένη ίσως Super Sport μοτοσυκλέτα της αγοράς, συνδυάζοντας εξαιρετικές επιδόσεις και κράτημα με μία απολαυστική ικανότητα να εκμαιεύει το καλύτερο από κάθε αναβάτη.

Οι νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSB) και η απόλυτη κυριαρχία στο Tourist Trophy του Isle of Man, όπου η μέση ωριαία ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα σε μία διαδρομή 60 χιλιόμετρων σε ανοιχτό δρόμο, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη των έμφυτων δυνατοτήτων της CBR1000RR.

Η CBR της κατηγορίας Open έχει δημιουργήσει πολυάριθμους «οπαδούς» ανά τον κόσμο τις τελευταίες δύο δεκαετίες και ιδίως στην Ευρώπη, όπου έχουν πωληθεί περισσότερες από 200.000 μονάδες. Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις ενός σκληροπυρηνικού κοινού, για πρώτη φορά στην ιστορία η Honda κατασκευάζει το 2014 τη CBR1000RR Fireblade SP. Μία αγωνιστική έκδοση – για πίστα μεν αλλά απόλυτα νόμιμη για το δρόμο – της μοτοσυκλέτας που δεν δείχνει απλά ιδιαίτερη αλλά είναι ιδιαίτερη.

CBR1000RR-SP-Supersport-2014-024

2. Παρουσίαση

Στην ιαπωνική γλώσσα η έννοια του ‘ακονίζω’ είναι συνώνυμη με το ‘γυαλίζω’. Και για τον θιασώτη των track days, αυτό ακριβώς σημαίνει η CBR1000RR Fireblade SP: ‘απόλυτος έλεγχος’ με πρόσθετη φινέτσα.

Η μοτοσυκλέτα  είναι εφοδιασμένη με αναρτήσεις Öhlins προορισμένες για χρήση πίστας καθώς και με 4πίστονες, μονοκόμματες δαγκάνες Brembo εμπρός ενώ υιοθετεί παρεμβάσεις στο πλαίσιο και ειδικές άνω και κάτω πλάκες πιρουνιού για την περίσταση. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, συνδυασμένο ABS της Honda διατίθεται προαιρετικά με ειδική χαρτογράφηση του λογισμικού. Τα ελαστικά Pirelli Diablo Supercorsa SP είναι η τελική πινελιά στη μοτοσυκλέτα.

Ο 4κύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 999,8 κ.εκ. υιοθετεί την εξελιγμένη κυλινδροκεφαλή της στάνταρ CBR1000RR Fireblade 2014, με πιο ελεύθερη ροή του αέρα εισαγωγής και των καυσαερίων και επιπλέον 2kW μέγιστη ισχύ. Ωστόσο, τα έμβολα και οι μπιέλες είναι με ακρίβεια ζυγισμένα και επιλεγμένα από το εργοστάσιο προκειμένου να εξασφαλίζουν την ιδανική ισορροπία στο εσωτερικό του κινητήρα.

Επειδή πρόκειται για μοτοσυκλέτα  πίστας δεν προβλέπεται θέση συνεπιβάτη αλλά ένα μονόσελο το οποίο εξοικονομεί βάρος. Εξωτερικά η SP διαφέρει χάρη στην τριχρωμία λευκού με δύο αποχρώσεις του μπλε και μίας κόκκινης λωρίδας ανάμεσα ενώ οι ζάντες είναι οι χρυσές – σήμα κατατεθέν της Honda.

 

3. Βασικά χαρακτηριστικά

CBR1000RR-SP-Supersport-2014-025

3.1 Πλαίσιο

 

To πλαίσιο διπλής δοκού της CBR1000RR-SP από χυτό αλουμίνιο βασίζεται σε αυτό του βασικού μοντέλου με τις απαραίτητες μετατροπές για την υποδοχή της ανάρτησης Öhlins. Η ρύθμιση του πλαισίου ώστε να δίνει καλύτερη πληροφορία στον αναβάτη με τις διαφορετικές αναρτήσεις, αποδείχτηκε βασικό στοιχείο κατά την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Η στρεπτική ακαμψία στην περιοχή της βάσης της πίσω ανάρτησης έχει αναθεωρηθεί ώστε να έχει μεγαλύτερη ευελιξία – άρα και αίσθηση – για καλύτερη πρόσφυση.

Το ανεστραμμένο πιρούνι της Öhlins χρησιμοποιεί μπουκάλες διαμέτρου 55 χλστ. (1 χλστ. μεγαλύτερες από το αντίστοιχο Showa) ενώ οι αναβαθμισμένες πλάκες πιρουνιού χρησιμοποιούν ατσάλινο σταυρό αντί για αλουμινένιο. Η επάνω πλάκα είναι κομμένη σε τόρνο CNC και διαθέτει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το πιρούνι, για αυξημένη ακαμψία.

Όπως και στην CBR1000RR, το αλουμινένιο ψαλίδι συνεργάζεται με ανάρτηση Unit Pro-Link η οποία προέρχεται από τα MotoGP. Η γωνία κάστερ είναι 23° 30’ με ίχνος τροχού 96 χλστ. και μεταξόνιο 1.410 χλστ. Το βάρος είναι στα 199 κιλά με κατανομή εμπρός/πίσω 52,7/47,3%

Το Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενο αμορτισέρ αποσβέσεων κραδασμού στο τιμόνι δεύτερης γενιάς (HESD) καταγράφει την ταχύτητα και ρυθμίζει την απόσβεση ανάλογα. Βελτιώνει τη σταθερότητα σε μεγάλες ταχύτητες περιορίζοντας ξαφνικές αντιδράσεις του τιμονιού ενώ δεν επηρεάζει την άνεση του τιμονιού σε χαμηλές ταχύτητες.

Η θέση οδήγησης της CBR1000RR-SP είναι επιθετική όσο και στη στάνταρ μοτοσυκλέτα  εξασφαλίζοντας εξαιρετικό έλεγχο, ευκολία στριψίματος και επιτάχυνση. Σε σύγκριση με τη CBR1000RR του 2013 τα μασπιέ έχουν μετατοπιστεί 10 χλστ. προς τα πίσω ενώ το τιμόνι είναι φαρδύτερο, χαμηλότερο κατά 1° και κατά 5° πιο μπροστά. Το νέο πίσω υποπλαίσιο – το οποίο δεν χρειάζεται να στηρίξει συνεπιβάτη – είναι ελαφρύτερο ενώ η σέλα είναι πιο σκληρή. Η νέα ζελατίνα εξασφαλίζει καλύτερη αεροδυναμική σε υψηλές ταχύτητες παρά προστασία από τον αέρα.

Εξειδικευμένοι τεχνικοί της Öhlins συνεργάστηκαν με τους μηχανικούς και τους δοκιμαστές της Honda σε όλα τα στάδια εξέλιξης. Το πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι των 43 χλστ. και το πίσω μονό αμορτισέρ εξελίχθηκαν αποκλειστικά για τη CBR1000RR-SP ώστε να προσφέρουν εκπληκτικά ζυγισμένη απόδοση στο δρόμο και μεγαλύτερες δυνατότητες για την επίτευξη κορυφαίων χρόνων σε κλειστή πίστα.

Οι 12άκτινες ζάντες από χυτό αλουμίνιο έρχονται να συμπληρώσουν ιδανικά τη ρύθμιση της ανάρτησης. Η μπροστινή ζάντα με διαστάσεις 17” x 3,50” φορά τα μαλακά, ειδικά για πίστα και 100% νόμιμα για χρήση στο δρόμο ελαστικά Pirelli Diablo Supercorsa SP με διαστάσεις 120/70-ZR17 εμπρός. Πίσω η μοτοσυκλέτα  φορά ελαστικό 190/50ZR17 σε ζάντα 17” x 6”.

Οι 4πίστονες, μονοκόμματες δαγκάνες Brembo επιλέχτηκαν λόγω της συμβατότητας και των δυνατοτήτων τους με το πιρούνι της Öhlins. Το σώμα της δαγκάνας είναι το στάνταρ αλλά η Brembo έφτιαξε εμβολάκια ειδικά για τη νέα «μηχανή», με υλικά τριβής σχεδιασμένα να παρέχουν σταθερή και γραμμική αίσθηση σε δυνατό φρενάρισμα από υψηλές ταχύτητες.

CBR1000RR-SP-Supersport-2014-021

3.2 Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ABS με σύστημα Συνδυασμένης Πέδησης

 Το υψηλής απόδοσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ABS της Honda με σύστημα Συνδυασμένης Πέδησης είναι προαιρετικό στη CBR1000RR SP. Το σύστημα χρησιμοποιείται σε όλους τους αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας IDM από την ομάδα Holzhauer Racing από το 2010, ο αναβάτης της οποίας Karl Muggeridge κέρδισε το Πρωτάθλημα το 2011. Χρησιμοποιείται επίσης από την ομάδα Honda TT Legends στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής από το 2011. Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στους αγώνες επέφερε συνεχείς βελτιώσεις στο ABS.

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ABS με λειτουργία συνδυασμένης πέδησης είναι ιδιαίτερα ακριβές με εκπληκτική προσαρμοστικότητα χάρη στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα σύστημα Ηλεκτρονικού Φρένου “brake-by-wire’. Μία εντελώς δική του και ανεξάρτητη μονάδα διαχείρισης μετατρέπει την υδραυλική πίεση από το μπροστινό και το πίσω φρένο σε ηλεκτρονικό σήμα το οποίο μεταφέρεται σε ειδικούς ρυθμιστές πίεσης οι οποίοι καθορίζουν την υδραυλική πίεση στις δαγκάνες.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του συστήματος έχει πολυάριθμα οφέλη. Καταρχήν, εξουδετερώνει τις αντιδράσεις στη μανέτα, οι οποίες χαρακτηρίζουν τη συμβατική τεχνολογία ABS σε όλα – ανεξαρτήτως – τα οχήματα. Επίσης επιτρέπει την άμεση ενεργοποίηση του συστήματος όταν ανιχνευθεί ολίσθηση του πίσω τροχού. Έτσι ελαχιστοποιείται η απώλεια πρόσφυσης και εκμηδενίζεται η πιθανότητα εμπλοκής του τροχού. Ακόμη, το σύστημα εξασφαλίζει απόλυτα ακριβή έλεγχο της ταχύτητας με την οποία ενεργοποιούνται οι δαγκάνες. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετική σταθερότητα και ουδέτερη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, με αποτέλεσμα το αίσθημα εμπιστοσύνης του αναβάτη ακόμη και σε φρεναρίσματα στο όριο.

Η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί στους αγώνες αντικατοπτρίζεται στην τελειοποίηση του ABS που φορά η CBR1000RR SP. Σε σύγκριση με τη νορμάλ CBR1000 RR, όταν ενεργοποιείται το πίσω φρένο, μειώνεται η ισχύς πέδησης στο μπροστινό. Ρυθμίσεις έχουν γίνει στην προσαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος ώστε η αρχική ενεργοποίηση του ABS να είναι πιο απαλή και προοδευτική.

Το σύστημα Συνδυασμένης Πέδησης μεταβάλλει την κατανομή της ισχύος πέδησης από τη μανέτα του μπροστινού και το πεντάλ του πίσω φρένου. Το σύστημα είναι με τέτοιο τρόπο ρυθμισμένο ώστε όταν ο αναβάτης πατά ελαφρά το πίσω φρένο, το μπροστινό να μην ενεργοποιείται. Αυτό επιτρέπει στον αναβάτη να χρησιμοποιεί μόνο το πίσω φρένο για να επιβραδύνει ελαφρώς, κάτι χρήσιμο σε αγωνιστική οδήγηση και συγκεκριμένα στη φάση εισόδου στη στροφή. Σ’ αυτόν τον τομέα η εμπειρία από τους αγώνες έχει εξελίξει ένα νέο πρόγραμμα του συστήματος Συνδυασμένης Πέδησης CBS. Όταν ο αναβάτης αφήνει το μπροστινό φρένο, το πίσω φρένο απενεργοποιείται πιο γρήγορα επιτρέποντας του να διατηρήσει τη γωνία κλίσης πιο εύκολα μέσα στη στροφή.

 

3.3 Κινητήρας

 O 4κύλινδρος σε σειρά, 16βάλβιδος κινητήρας των 999,8 κ.εκ. που φορά η CBR1000RR-SP έχει υποστεί βελτιώσεις στην κυλινδροκεφαλή όπως και η  στάνταρ μοτοσυκλέτα. Οι αυλοί εισαγωγής και εξαγωγής έχουν αναμορφωθεί και γυαλιστεί ενώ οι θάλαμοι καύσης έχουν υποβληθεί σε δυναμική ροή μίγματος (gas-flow) για καλύτερη απόδοση.

Η τεχνολογία Gas-Flow – σύμφωνα με την οποία τελείται ελεγχόμενη ροή αέρα από μία εκτεθειμένη αεροδυναμικά εισαγωγή αέρα – αυξάνει την ποσότητα και βελτιώνει την ποιότητα του αέρα εισαγωγής σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής όταν μεγαλώνει η αεροδυναμική αντίσταση με αποτέλεσμα τη βελτιωμένη απόδοση καύσης και την αύξηση της ισχύος. Τα έδρανα των βαλβίδων έχουν επίσης επανασχεδιαστεί ώστε να ταιριάζουν στην αναβαθμισμένη κυλινδροκεφαλή ενώ οι φιλτροχοάνες είναι «φαλτσοκομμένες» όπως και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Εκεί που διαφέρει η SP είναι στην επιλογή “μέσης ανοχής” εμβόλων κατά την κατασκευή του κινητήρα. Ουσιωδώς, κατά το μηχανολογικό προγραμματισμό του εργοστασίου, η κάθε παρτίδα εμβόλων και διωστήρων ζυγίζεται και μόνο τα εξαρτήματα εκείνα που προσεγγίζουν περισσότερο το μέσο όρο ανοχής – και βέβαια τα πλέον συμβατά μεταξύ τους – χρησιμοποιούνται. Αυτό συνεπάγεται ακόμη καλύτερο ζύγισμα στο εσωτερικό του κινητήρα, ειδικά στις υψηλές στροφές που λειτουργεί μέσα στην πίστα.

Η διάμετρος και διαδρομή των κυλίνδρων είναι στο 76 χλστ. x 55,1 χλστ. ενώ η σχέση συμπίεσης 12,3:1. Η επίστρωση των χιτωνίων των κυλίνδρων με καρβίδια νικελίου – πυριτίου (Ni-SiC) μειώνει τις τριβές και βελτιώνει την αντοχή του κινητήρα. Οι λαιμοί της εξάτμισης έχουν μικρότερη διάμετρο 35 χλστ. (αντί 38 χλστ.) με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ροπή. Μία ένωση στους λαιμούς εξισορροπεί την πίεση των καυσαερίων ανάμεσα στους κυλίνδρους δύο και τρία. Η μέγιστη ισχύς των 133 kW – αυξημένη κατά 2 kW – αποδίδεται στις 12.250 σ.α.λ. Η ροπή είναι βελτιωμένη στην περιοχή των 4-6.000 σ.α.λ. και κορυφώνεται στα 114 Nm στις 10.500 σ.α.λ.

Το Προγραμματισμένο Διπλό Σειριακό Σύστημα Ψεκασμού (PGM-DSFI) έχει νέα χαρτογράφηση που ανταποκρίνεται στην εξελιγμένη κυλινδροκεφαλή και την εξάτμιση. Παρέχει υψηλής ακρίβειας μίγμα και εξασφαλίζει ισχύ σε μεγάλο φάσμα στροφών, ιδανική για γρήγορη έξοδο από αργές στροφές. Όταν το άνοιγμα του γκαζιού είναι μέχρι το 25% το PGM-DSFI παρέχει ελεγχόμενες δόσεις ισχύος και ροπής οι οποίες είναι ιδανικές μέσα στη στροφή με μέγιστη κλίση. Όταν το γκάζι ανοίξει παραπάνω, η παροχή ισχύος αυξάνεται προοδευτικά και το αποτέλεσμα είναι ένας κινητήρας που ανταποκρίνεται με μεγάλη ακρίβεια στις εντολές του αναβάτη, ανταμείβοντάς τον με εκπληκτική αίσθηση από τον πίσω τροχό και εκμεταλλεύσιμη, γραμμική επιτάχυνση.

Ο προοδευτικός μονόδρομος συμπλέκτης προέλευσης MotoGP εξασφαλίζει εξαιρετική μετάδοση ισχύος με πολύ απαλές αλλαγές και ελαφριά αίσθηση στο λεβιέ. Στην κρίσιμη φάση φρεναρίσματος στο όριο πριν τη στροφή με αλλεπάλληλα κατεβάσματα ταχυτήτων, ο συμπλέκτης «πατινάρει» περιορίζοντας τη ροπή από τον κινητήρα προς τον πίσω τροχό και πιθανή απώλεια πρόσφυσης με αποτέλεσμα περισσότερη σταθερότητα.

Σε συνδυασμό με τις μετατροπές στο πλαίσιο η έννοια του “Απόλυτου Ελέγχου” έχει αποκτήσει άλλη διάσταση στην CBR1000RR SP, η οποία έχει φτιαχτεί για να πετυχαίνει ταχύτερους γύρους στην πίστα από τη βασική έκδοση.

 

3.4 Εξοπλισμός

 Η CBR1000RR SP διαθέτει νέο σχεδιασμό στο κλειδί του κεντρικού διακόπτη, το οποίο προσφέρει αυξημένη προστασία ενώ οι συμπαγείς διαστάσεις του το καθιστούν πιο ανθεκτικό. Νέα είναι και η τάπα του ρεζερβουάρ με καλύτερο σύστημα αναπνοής.

Τα όργανα είναι LCD πολλαπλών λειτουργιών. Στην οθόνη κυριαρχεί το γράφημα με μπάρες του στροφόμετρου που κινείται από αριστερά προς τα δεξιά όσο ανεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα.

Κάτω από το στροφόμετρο υπάρχουν διάφορες ενδείξεις: επιλεγμένης σχέσης κιβωτίου, θερμοκρασίας χρονόμετρο/γυρολόγιο, μέσης κατανάλωσης, χιλιομετρητής και ψηφιακό ταχύμετρο. Στο κάτω μέρος της οθόνης βρίσκονται οι λυχνίες των μεγάλων φώτων, της νεκράς και των φλας.

Το στροφόμετρο είναι ευανάγνωστο σε όλες τις συνθήκες και διαθέτει τέσσερις μορφές απεικόνισης. Η βασική απεικόνιση χρησιμοποιεί μαύρα στοιχεία LCD για τις στροφές του κινητήρα, η Reverse απεικονίζει με μαύρα στοιχεία LCD  τις στροφές που απομένουν μέχρι τον κόφτη, η Peak Hold απεικονίζει τις στροφές όπως και η στάνταρ απεικόνιση αφήνοντας ένα στίγμα LCD στο ανώτατο – μέχρι στιγμής – σημείο περιστροφής του κινητήρα και τέλος η απεικόνιση Single Segment χρησιμοποιεί ένα μόνο στοιχείο που αντιστοιχεί στο στιγμιαίο επίπεδο περιστροφής. Επιπλέον, ο χιλιομετρητής μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να απεικονίζει αριθμητικά την ένδειξη στροφών του κινητήρα.

Το χρονόμετρο για το γυρολόγιο έχει τέσσερις λειτουργίες. Η οθόνη απεικονίζει επίσης στιγμιαία κατανάλωση, μέση κατανάλωση, απόσταση που έχει διανυθεί και χρόνο ταξιδιού που έχει διανυθεί. Για καλύτερη πληροφόρηση μετά από μερικούς γύρους στην πίστα, το χρονόμετρο δείχνει τον ταχύτερο χρόνο και τον αριθμό γύρου στον οποίο επιτεύχθηκε ο συγκεκριμένος χρόνος.

Για την εξασφάλιση αλλαγών ταχυτήτων στο ιδανικό όριο περιστροφής ο δείκτης ορίου στροφών 5 σταδίων χρησιμοποιεί ευανάγνωστες LED με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα. Αυτά φωτίζονται σειριακά όσο αυξάνονται οι στροφές και αναβοσβήνουν σε ένα προεπιλεγμένο όριο περιστροφής (στάνταρ στις 13.000 σ.α.λ. αλλά ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις 4.000 και 13.000 σ.α.λ.). Κάθε LED μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ανάβει κάθε 0, 200 ή 400 σ.α.λ.

 

4. Αξεσουάρ

 H CBR1000RR SP μπορεί να γίνει ακόμη πιο «προσωπική» χάρη σε μία σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ Honda. Όπως όλα τα Γνήσια Αξεσουάρ Honda, εκείνα που προορίζονται για την CBR1000RR της ταιριάζουν απόλυτα διότι έχουν εξελιχθεί παράλληλα με τη μοτοσυκλέτα  και περνούν από όλες τις σχολαστικές δοκιμές που εξασφαλίζουν τα πρότυπα ποιότητας που έχουμε θέσει. Γι’ αυτό και τα Γνήσια Αξεσουάρ μας συνοδεύονται από διετή εργοστασιακή εγγύηση Honda.

Κάλυμμα πίσω τροχού (hugger)

Ένα βαμμένο huggerθγγερ προστατεύει το πίσω αμορτισέρ από λάσπες και προσδίδει σπορ εμφάνιση υψηλής ποιότητας στο σύνολο. Το μονοκόμματο εξάρτημα είναι διαθέσιμο στα χρώματα της μοτοσυκλέτας και εναρμονίζεται τέλεια με τη συνολική εικόνα της.

Αξεσουάρ από ανθρακονήματα

Μία σειρά από carbon αξεσουάρ χαρίζουν στη CBR1000RR απόλυτα σπορ φινίρισμα και υπογραμμίζουν την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά του μοντέλου. Το πίσω φτερό από ανθρακονήματα βασίζεται σ’ εκείνο που φορά η αγωνιστική RC213V της Repsol Honda στα MotoGP και φέρει το λογότυπο Honda Racing. Φτιαγμένο από στρώματα ανθρακονημάτων, συνδυάζει ιδανικά χαμηλό βάρος, εξαιρετικό φινίρισμα και αντοχή στο χρόνο.

Αντίστοιχα, το μπροστινό carbon φτερό αντανακλά τις αγωνιστικές καταβολές της CBR1000RR. Φέρει λογότυπο Honda Racing ενώ το τέλειο φινίρισμα και η στιλπνότητά του αποπνέουν ποιότητα.

‘Ένα σετ καπακιών κινητήρα από ανθρακονήματα υψηλής ποιότητας προστατεύει τον κινητήρα με ένα κάλυμμα κατασκευασμένο από προηγμένα υλικά στο αριστερό μέρος ενώ δεξιά το προστατευτικό καπάκι του συμπλέκτη φέρει το λογότυπο Honda Racing.

 

Ψηλή ζελατίνα

Μία φιμέ, ψηλή ζελατίνα – 27 χλστ. πιο ψηλή από τη στάνταρ – βελτιώνει την προστασία από τον αέρα και είναι εναρμονισμένη με τους κανονισμούς Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης (Homologation). Ταιριάζει τέλεια με το στιλ της μοτοσυκλέτας και δεν επηρεάζει στο παραμικρό την ορατότητα του αναβάτη, την οδήγηση στην πίστα και την ευελιξία της μοτοσυκλέτας. Το λογότυπο Honda Racing είναι τυπωμένο στην ψηλή ζελατίνα υπογραμμίζοντας την αγωνιστική κληρονομιά της CBR1000RR.

 

Λοιπά αξεσουάρ:

 

  • Συναγερμός Averto
  • Ποικιλία από αυτοκόλλητα ρεζερβουάρ και καλύμματα τάπας καυσίμου.
  • Άνετη σέλα E-cushion
  • Αγωνιστικός ορθοστάτης (σταντ συντήρησης) πίσω τροχού
  • Δύο καλύμματα, ένα για εσωτερικό και ένα για εξωτερικό χώρο
  • Σάκος/τσάντα ρεζερβουάρ (tank bag)
  • Σετ αυτοκόλλητων ζάντας
  • Φορτιστής & συντηρητής μπαταρίας Honda OptiMate 5
  • Σετ προστατευτικών φέρινγκ

 

CBR1000RR-SP-Supersport-2014-026

5. Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
Τύπος 4χρονος, 4κύλινδρος σε σειρά, υδρόψυκτος με 2ΕΕΚ και 16 βαλβίδες
Κυβισμός 999,8 κ.εκ.
Διάμετρος x διαδρομή 76 x 55,1χλστ.
Σχέση συμπίεσης 12,3:1
Μέγιστη Ισχύς 133kW @ 12.250 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή 114Nm @ 10.500 σ.α.λ.
Χωρητικότητα λαδιού 3,7 λίτρα
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ  
Ψεκασμός Ηλεκτρονικός PGM-DSFI
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 17,5 λίτρα
Κατανάλωση 18,0 χλμ./λίτρο (Μέτρηση WMTC*)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
Μίζα Ηλεκτρική
Συσσωρευτής 12V/6AH
Ισχύς γεννήτριας ACG 409W
ΜΕΤΑΔΟΣΗ  
Τύπος Συμπλέκτη Υγρός, πολύδισκος με ελατήριο διαφράγματος
Τύπος Κιβωτίου 6 σχέσεων
Τελική μετάδοση Αυτολιπαινόμενη αλυσίδα τύπου 530#
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Τύπος Περιμετρικό, τύπου «διαμάντι», διπλής δοκού από κράμα αλουμινίου
ΣΑΣΙ  
Διαστάσεις (Μ×Π×Υ) 2.080 x 720 x 1,.41χλστ.
Μεταξόνιο 1410χλστ.
Γωνία κάστερ 23° 30′
Ίχνος 96χλστ.
Ύψος σέλας 820χλστ.
Απόσταση από το έδαφος 130χλστ.
Βάρος 199 κιλά (ABS: 210 κιλά)
ΑΝΑΡΤΗΣΗ  
Τύπος Εμπρός Αντεστραμμένο, τηλεσκοπικό πιρούνι Ohlins NIX30 43 χλστ., με ρυθμιζόμενη προφόρτιση, ρυθμιζόμενη απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς. διαδρομής 120 χλστ.
Τύπος Πίσω Μονό αμορτισέρ αερίου τύπου Unit Pro-Link της Ohlins TTX36 με προφόρτιση 8 χλστ., 22 κλικ ρύθμισης απόσβεσης συμπίεσης και 22 κλικ ρύθμισης απόσβεσης επαναφοράς. Διαδρομή 60 χλστ.
ΤΡΟΧΟΙ  
Τύπος Εμπρός 12άκτινη ζάντα από κράμα αλουμινίου
Τύπος Πίσω 12άκτινη ζάντα από κράμα αλουμινίου
Διάσταση Ζάντας Εμπρός 17M/C x MT3,5”
Διάσταση Ζάντας Πίσω 17M/C x MT6”
Ελαστικά Εμπρός 120/70 -ZR17M/C (W)
Ελαστικά Πίσω 190/50 -ZR17M/C (W)
ΦΡΕΝΑ  
Τύπος ABS Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ABS με συνδυασμένη πέδηση
Τύπος Εμπρός Δύο δίσκοι 320 x 4.5 χλστ. με 4πίστονες, μονοκόμματες δαγκάνες Brembo
Τύπος Πίσω Δίσκος 220 x 5 χλστ. με μονοπίστονη δαγκάνα
ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ  
Όργανα Δείκτης επιλεγμένης σχέσης κιβωτίου, θερμοκρασίας κινητήρα, στροφόμετρο, ρολόι/χρονόμετρο/γυρολόγιο, υπολογιστής ταξιδίου, δείκτης κατανάλωσης, χιλιομετρητής και αριθμητικό ταχύμετρο
Σύστημα προστασίας (Immobiliser) HISS
Προβολέας 12V, 55W x 1 (μεσαία σκάλα) /55W x 2 (μεγάλη σκάλα)
Πίσω φως LED

 

 

Όλες οι προδιαγραφές είναι προσωρινές και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση

* Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι τιμές που διατίθενται συνιστούν αποτελέσματα δοκιμών της Honda σε τυποποιημένες συνθήκες, όπως προβλέπονται από την WMTC. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε κυλιόμενο διάμετρο, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση της μοτοσυκλέτας με έναν μόνο αναβάτη και χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τη συντήρηση της μοτοσυκλέτας, τις καιρικές και οδικές συνθήκες, την πίεση των ελαστικών, την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, τη φόρτωση, το βάρος αναβάτη και συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events