20 April 2024
WSBK 2013

Monza Α- μπε -μπα-μπλομ!

Α-μπε-μπα-μπλομ…..Του κηθε μπλομ….
Και η τρι-τη θε-ση πα-ει στο…….SYKES!
Κάπως έτσι μοιάζουν τα πράγματα με τα γεγονότα που είναι σε εξέλιξη από τον τερματισμό και μετά του 2ου σκέλους στην Monza!

1race-monza-wsbk-2013image001

Η καρό σημαία βρήκε 1ο Laverty, 2ο Melandri, 3ο Sykes και 4ο Guintoli.
Λίγο πριν το τερματισμό , όμως Sykes πέρασε πάνω από το Roggia chicane και κατά την είσοδο του , που η Aprilia χαρακτήρισε ορμητική , ανέκοψε τον Guintoli.  Με αφορμή αυτό το γεγονός η Aprilia έκανε ένσταση στους αγωνοδίκες, η οποία μετά από μια ώρα από την λήξη πλέον του αγώνα έγινε δεκτή δίνοντας ποινή 1 δευτερόλεπτο στον Sykes και την μεταφορά του στην 4η θέση με τον Guintoli να ανεβαίνει πλέον στην 3η θέση!
1race-monza-wsbk-2013image003

Και ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν τελείωση με το θεμα αυτό, έρχεται με την σειρά της η Kawasaki να απαντήσει κάνοντας έφεση. Η δήλωση του Sykes  ότι έγινε αφού πέρασε τον Guintoli ,και δεν υπήρχε δόλος αλλά λόγοι ασφαλείας για να αποφύγει ένα πρόωρο απότομο φρενάρισμα του Melandri όπου θα έβρισκε τον τροχό του , ανάγκασαν του αγωνοδίκες να μελετήσουν εκ νέου τα δεδομένα. Αργά το βράδυ νέα απόφαση  έρχεται υπέρ του Sykes με την επιστροφή της 3ης θέσης!
Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το θέμα έληξε εδώ, μια και επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει, και όλα πάλι μπορεί να ξανά αλλάξουν μιας και η Aprilia έχει το χρονικό περιθώριο 5 ημερών να ασκήσει έφεση κατά της νέας απόφασης.
Και ενώ Aprilia και Kawasaki συνεχίζουν εκτός πίστας πλέον τον αγώνα για την κατάληψη της 3ης θέσης το κλίμα μεταξύ των εμπλεκόμενων οδηγών είναι ήρεμο.

1race-monza-wsbk-2013image005

SYKES
“Έχω μεγάλο σεβασμό για Sylvain, είναι ένας  πραγματικός πιλότος και ένας από τους λίγους με τους οποίους μιλάω ανοιχτά στο paddock – είπε  ο Sykes  μετά τον αγώνα –  Ελπίζω το περιστατικό αυτό ότι δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μας και είμαι έτοιμος να μιλήσω προφορικά, αλλά διάβασα και τον κανονισμό  την Παρασκευή. Λέει ότι θα πρέπει να μεταβείτε στη θέση όπου ήταν κατά τον χρόνο του κομματιού, και  ο ελιγμός μου έγινε για να μην χτυπήσει τον τροχό του Melandri, ο οποίος νομίζω ότι έχει καθυστερήσει νωρίτερα από το συνηθισμένο, και να προκαλέσει ατύχημα.  Οδούς διαφυγής υπάρχουν επίσης για αυτό και εγώ ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα. ”

1race-monza-wsbk-2013image007

GUINTOLI
“Ευχαριστώ τους αγωνοδίκες για τη λήψη της απόφασης και του χρόνου για να ακούσουν  το παράπονό μου . Μετά τον αγώνα πήγα στο βάθρο, γιατί ήμουν σίγουρος ότι ο ελιγμός Sykes δεν μπορούσε να γίνει. Έχω χάσει τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο μετά την επιστροφή του, αλλά μέχρι τότε δεν είχα κάνει λάθη, έτσι νομίζω ότι μου αξίζει η τρίτη θέση’’.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events