24 April 2024
motoGP 2013

MotoGP : Circuit of the Americas. Friday’s resume!

H Παρασκευή  πέρασε και μπαίνουμε σήμερα στην μεγάλη μέρα των χρονομετρημένων κατατακτήριων.
Η χθεσινή μέρα με τα ελευθέρα δοκιμαστικά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα νέο ρεκόρ! Η ανωτερότητα Marquez έκανε τους πάντες ανάμεσα στους αγωνιζόμενους  να μιλούν για το φαβορί …. και αν τελικά ο 20 χρόνος κερδίσει τον αγώνα, θα καταφέρει να γραφτεί στα βιβλία ως ο νεότερος που καταφέρνει νίκη στην μεγάλη κατηγορία!  ο Marquez πάντως αν και δηλώνει ότι δεν αντιμετωπίζει καμία δυσκολία ως προς την πίστα, δεν δέχεται τον τίτλο του φαβορί στις δηλώσεις του!93-marquez,-fp1,-motogp_s1d5739_original[1]

Στον αντίποδα ο ομοσταυλος Pedrosa φάνηκε τρομερά προβληματισμένος όσο αφορά την πίστα και ιδίως για το κράτημα όπου αντιμετωπίζει πρόβλημα …δείχνει όμως να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματα του μια και μεταξύ Fp1 και Fp2 η διαφορά του από το πρωτοπόρο από +1,600 μειώθηκε στα +0,554…
Τα Honda δείχνουν για την ώρα να έχουν μια καλύτερη εξοικείωση με την πίστα και αυτό έκανε τον Bradl από την 9η θέση Fp1 να βρεθεί στην 3η θέση! Η απόδοση αυτή του Bradl έκανε τον Rossi να δηλώσει  ότι αρχικά πρέπει να πιάσουμε τον οδηγό της Lcr!

image002

Tα Υamaha σύμφωνα και με τους δυο οδηγούς αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα σταθερότητας στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας στο πίσω μέρος της πίστας, κάτι όμως που πιστεύουν ότι θα το ξεπεράσουν σήμερα κιόλας. Και αν Lorenzo βρέθηκε στην 2η θέση στα Fp1….στα Fp2 ήταν στην 4η θέση με τον Rossi πίσω του!
Αν και οι θέσεις για το Fp2 δεν ήταν οι καλύτερες για την Ducati  η εμφάνιση των οδηγων στο Fp1 έφερε χαμόγελα στην ομάδα με την εκπληκτική 4η θέση Dovizioso από τoν 5ο Hayden… και η θέση αυτή ιδίως για τον Dovi ήταν αναπάντεχα καλή μιας και είναι από τους οδηγούς που δεν είχαν καθόλου γνώση της πίστας!

image003

Στην Tech3 είναι ετοιμοπόλεμοι και τίποτα δεν δείχνει να έχει επηρεάσει η αναποδιά  από την πυρκαγιά που αντιμετώπισε η ομάδα την Τετάρτη βράδυ στο μποξ της…Cutchlow ιδίως στα Fp2 έδειξε ότι  είναι σε καλή κατάσταση αυτός και η ομάδα του με τον τερματισμό στην6η θέση πίσω από τον Rossi!
Οι αμερικανοί περιμένουν σίγουρα πολύ περισσότερα από τους συμπατριώτες τους Spies και Hayden, o δεύτερος έκανε μια καλή εμφάνιση στo Fp1, αλλά στα δεύτερα βρέθηκε στην 9η θέση…. Ενώ Spies αρκέστηκε σε δυο συνεχόμενες 10ετες θέσεις…
Spies…που δείχνει να απειλείτε συνεχώς από το καλύτερο Crt , αυτό της Aspar για άλλη μια φορά  με τον Espargaro!

espargaro_original[1]
Στην ΜΟΤΟ2

 

image005

Θα δούμε ένα εκπληκτικό αγώνα το μόνο σίγουρο … τα Fp1 & Fp2… δεν έδειξαν  κανένα φαβορί!… αντιθέτως έδειξαν ότι όλα είναι πιθανά! Αυτοί που είχαν μια σταθερή καλή παρουσία και  στα 2  χρονομετρημένα ήταν ο Τerol &Corsi , όμως Redding ήταν αυτός που πείρε το Fp2 ! Nakagami ,Aegerter, West, Kallio, Simeon είναι και αυτοι μνηστήρες για την πολ!

image006

Προγνώσεις πάντως δεν γίνονται και ένα παράδειγμα ένια ο Espargaro! Φανερά προβληματισμένος και εκνευρισμένος με τις κινήσεις και εκφράσεις του  στο Fp1 ήταν μόλις 12ος ενώ στα Fp2 φάνηκε ότι είναι στο σωστό δρόμο λύνοντας κάποια από τα προβλήματα του καταλαμβάνοντας την 7η θέση! Και ενώ Espargaro δείχνει να ξεπερνά τα προβλήματα του…. Luthi στην πρώτη του επαφή  μετά τον τραυματισμό του δείχνει να μην σε καλή κατάσταση …καταλαμβάνοντας την 24η θέση στο fp1…και 27η στο fp2… ας ελπίσουμε σήμερα να είναι καλύτερα και να τον δούμε και στις υψηλότερες θέσεις!

Όλα είναι πιθανά σε μια πίστα όπου η χάραξη και το μέγεθος της δεν έχει οδηγήσει ακόμα τους οδηγούς στην επιλογή της ‘’κατάλληλης ιδανικής γραμμής’’  αλλά ακόμα και αυτό αν γίνει τα περιθώρια που αφήνει η πίστα για προσπεράσματα είναι πάρα πολλά!
Το πρόγραμμα για σήμερα:
Moto3FP3 17:00 – 17:40
MotoGPFP3 17:55 – 18:40
Moto2FP3 18:55 – 19:40
Moto3QP 20:35 – 21:15
MotoGPFP4 21:30 – 22:00
MotoGPQ1 22:10 – 22:25
MotoGPQ2 22:35 – 22:50
Moto2QP 23:05 – 23:50

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events