20 April 2024
motoGP 2012

Το MotoGp προσγειώνεται στο Indy των ΗΠΑ

Φτάσαμε αισίως στον 11ο αγώνα του 2012 με τους οδηγούς να ετοιμάζονται για ένα καυτό τριήμερο στην Αμερική και να προσπαθούν να εδρεύσουν τις βαθμολογικές διαφορές τους πριν επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές πίστες !

Πέρα από το αγωνιστικό μέρος αυτό που έχει μονοπωλήσει τις απανταχού κουβέντες είναι η επιστροφή του γιατρού στην Yamaha και κατά πόσο θα υπάρξει αρμονική με τον Lorenzo και ένα σωρό παραλειπόμενα.  Η μετακίνηση του Rossi στην Yamaha προκαλεί βέβαια αμέσως ένα ντόμινο εξελίξεων στο μεταγραφικό πεδίο για το ποιος θα πάει στην Ducati με πρώτα τα ονόματα των Dovi και Crutchlow  να είναι επικρατέστερα . Βέβαια πριν ή μετά τον αγώνα δεν αποκλείεται να ακούσουμε κάποιες ανακοινώσεις ή να φουντώσουν κάποιες φήμες , θα το δούμε.

Τώρα στο αγωνιστικό μέρος ο Stoner έρχεται με τον αέρα της νίκης στην Laguna και με την προσδοκία να μειώσει την διαφορά του από τον Lorenzo και να μπει και πάλι στην μάχη για τον τίτλο. Ο Stoner νίκησε πέρυσι στο Indy άνετα με τον Lorenzo 4ο και έτσι έχει τον αέρα της πίστας , μένει να δούμε ποια θα είναι η απάντηση του Ισπανού τόσο για τον αγώνα όσο και για το αν μπορέσει να αυξήσει την ήδη μεγάλη διαφορά που έχει από τον Αυστραλό.

Ο Petrosa παρόλο που στην Laguna έμεινε 3ος με την νίκη στο Sachsenring, έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει κι άλλες νίκες και διεκδικήσει τον τίτλο με αξιώσεις από τον συμπατριώτη του που είναι στην κορυφή.

Στην Ducati o Hyden μετά το νέο του συμβόλαιο σαν νούμερο ένα οδηγός αλλά και το ότι βρίσκεται στην έδρα του πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό παρόλο που οι αναβαθμίσεις  που έχουν κάνει δεν έχουν το αποτέλεσμα που περίμεναν.  Ο γιατρός από την μεριά του θα προσπαθήσει για το καλύτερο χωρίς το άγχος πλέον των φημών και των σεναρίων σίγουρα θα θέλει φεύγοντας από την Ducati να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις .

Ο Dovizioso και ο Crutchlow εκτός του μεταγραφικού ενδιαφέροντος που θα προσφέρουν είναι σίγουρο ότι θα προσφέρουν και θέαμα προσπαθώντας να κερδίσουν ένα ακόμη βάθρο

Ο Ben Spies χτυπημένος για άλλη μια φορά από την κακή του τύχη στη Laguna θα προσπαθήσει στο Indy να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στην πατρίδα του ενώ έχουν ξεκινήσει και τα σενάρια για την μελλοντική του πορεία

Στις CRT θα έχουμε μια επιπλέον wildcard συμμετοχή, αυτή της GPTech η οποία θα χρησιμοποιήσει δικό της πλαίσιο το οποίο θα φέρει τον πολυσυζητημένο κινητήρα της Suzuki, ενώ μαζί της θα είναι και η Attack Performance η οποία πήρε μέρος στη Laguna Seca.

Στο Indy θα έχουμε και αγώνα των Moto3 και Moto2 σε αντίθεση με την Laguna.

Το τριήμερο αρχίζει στο Indy την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές. Το Σάββατο τα χρονομετρημένα για την pole θα ξεκινήσουν στις 20:55 και την Κυριακή ο αγώνας στις 21:00.

GF

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events