20 April 2024
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το “ADAC Junior Cup powered by KTM” ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Στα πλαίσια του Διεθνούς Γερμανικού Πρωταθλήματος (IDM) διοργανώθηκε ο τελευταίος γύρος του ADAC Junior Cup. Για πρώτη φορά, τα νέα ταλέντα αγωνίστηκαν με τετράχρονες μοτοσυκλέτες KTM RC 390 Cup bike.

Tim-Georgi_KTM-RC390-Cup_2014_c-Buenos-Dias

Ο 14χρονος Γερμανός Tim Georgi δεν ήταν μόνο ο νικητής του τελευταίου γύρου αλλά και ο τελικός νικητής του Brand Cup νέων ανερχόμενων αναβατών.

 

Ο Tim Georgi είναι ο πρώτος Πρωταθλητής του ADAC Junior Cup powered by KTM. Με τέσσερεις νίκες στην σειρά στους τελευταίους αγώνες έβαλε την σφραγίδα του στο Brand Cup για νέους αναβάτες. Στην πίστα του Hockenheim, ξεκίνησε από την pole position, παρόλο που δεν γνώριζε την πίστα και ο αγώνας έγινε με βροχή. Ο Georgi τέθηκε επικεφαλής του αγώνα από την εκκίνηση και πέρασε την γραμμή τερματισμού με 15 δευτερόλεπτα διαφορά.

Tim-Georgi_KTM-RC390-Cup-1_2014_c-Buenos-Dias

 

Tim Georgi: “Έκανα μια καταπληκτική εκκίνηση και στην συνέχεια προσπάθησα να έχω τον έλεγχο του αγώνα. Ειδικά στην αρχή προσπάθησα να μην τρακάρω. Στα μέσα του αγώνα άρχισα να αισθάνομαι ασφαλής και προσπάθησα να φύγω μακριά. Έχοντας κερδίσει πέντε αγώνες στην σειρά θα μπορούσα να κερδίσω το Cup – αυτό είναι παραπάνω απ’ όσα θα μπορούσα να ζητήσω. Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα τον τίτλο. Μπήκα στο ADAC Junior Cup powered by KTM ως νέος αναβάτης (rookie) και από την πρώτη σεζόν κατάφερα να κερδίσω. Είναι απλά απίστευτο και τέλειο.”

Οι Tim Georgi, Lukas Tulovic και Matthias Meggle, οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης του Κυπέλλου επιβραβεύονται με την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνα του Red Bull MotoGP Rookies Cup, το οποίο βασίζεται σε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες KTM Moto3 και ανήκει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας. Οι καλύτεροι ανερχόμενοι νέοι αναβάτες του κόσμου είναι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση αυτή η οποία θα λάβει χώρα στην πίστα Guadix στην Ισπανία 14-16 Οκτωβρίου, 2014.

Στην συνέχεια θα αποφασιστεί ποιός από τους Junior Cup αναβάτες θα λάβει το διαφημιστικό Moto3 πακέτο το οποίο περιέχει μια μοτοσυκλέτα KTM RC 250 Αγωνιστικής Παραγωγής και kit εξαρτημάτων, προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του μπαίνοντας στην Γερμανική ομάδα της Moto3 για το Διεθνές Γερμανικό Πρωτάθλημα του 2015. Αλλά και μια KTM 125 DUKE περιμένει όλους αυτούς που δεν προκρίθηκαν στο Rookies Cup. Επιπλέον αυτών υπάρχει χρηματικό έπαθλο €20.000 το οποίο θα διανεμηθεί στους νέους αγωνιζόμενους.

image007

 

Μετά από 21 χρόνια με 2-χρονες μοτοσυκλέτες 125cc, για πρώτη φορά το 2014 το ADAC Junior Cup πραγματοποιήθηκε με 4-χρονες KTM RC 390 μοτοσυκλέτες. Οι μοτοσυκλέτες αγωνιστικής χρήσης, με τους 38 hp στην έκδοση Cup, κατάφεραν να τρέξουν στον αγώνα Κυπέλλου πριν την επίσημη έναρξη πωλήσεων, η οποία πρόκειται να αρχίσει τις επόμενες μέρες.

Günter Gahleitner, KTM Customer Sport responsible: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία του ADAC Junior Cup powered by KTM για πρώτη χρονιά. Η δομή του Cup απέδειξε ότι η RC 390 ήταν η τέλεια μοτοσυκλέτα για αρχάριους οδηγούς αφού ανταποκρίθηκε τέλεια στις ανάγκες των νέων αναβατών. Η τιμή της είναι λογική, είναι γρήγορη, εύκολη στον χειρισμό, αξιόπιστη και έχει χαμηλό κόστος επισκευής μετά από κάποια πτώση. Στην πρώτη χρονιά αποκτήσαμε πολύτιμη εμπειρία πάνω στην μοτοσυκλέτα και τώρα είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ακόμα καλύτερα τις ομάδες από άποψη service και συντήρησης. Ως εκ τούτου θα ρυθμίσουμε κάποιες λεπτομέρειες που τώρα γνωρίζουμε καλύτερα. Στο μέλλον το KTM Brand Cup με τις RC 390 θα παρουσιαστεί και σε άλλες χώρες. Ενδιαφέρον έχει δείξει μέχρι στιγμής η Ολλανδία, πιθανώς σε συνεργασία με το Βέλγιο, καθώς επίσης η Αγγλία, η Αμερική και το Μεξικό. Για την επόμενη σεζόν θα προετοιμαστούν 130 με 150 πανομοιότυπες KTM RC 390 Cup μοτοσυκλέτες – Η KTM υποστηρίζει την ιδέα του RC Cup 100%!”

image009

Ernst Bernecker, ADAC Junior Cup Manager: “Η πρώτη χρονιά του Junior Cup με KTM δούλεψε άψογα. Απλά ρίξτε μια ματιά γύρω σας: Χαρούμενα πρόσωπα παντού, οι αναβάτες είναι ικανοποιημένοι, ακόμα και οι γονείς δεν είχαν κανένα λόγο να παραπονεθούν. Τα ελαστικά της Metzeler αποδείχθηκαν η καλύτερη επιλογή. Η μοτοσυκλέτα απέδειξε την αξία της, ο εφοδιασμός ανταλλακτικών δούλεψε άψογα όπως άλλωστε και η συνεργασία με την KTM. Ολόκληρη η ομάδα του Cup είχε εξαιρετικές επιδόσεις. Φιλοξενήσαμε νέους αναβάτες από Γερμανία, Αυστραλία, Κολομβία, Ολλανδία και Αυστρία! Το Νοέμβριο αρχίζουν οι εγγραφές για την αγωνιστική σεζόν 2015 του ADAC Junior Cup powered by KTM. Συνοπτικά πάντως η πρώτη σεζόν του ADAC Junior Cup ήταν εντελώς θετική”

image001

Τελική Βαθμολογία ADAC Junior Cup powered by KTM 2014
1.
Tim Georgi (Berlin/GER), 154 βαθμοί (Πρωταθλητής 2014)

2. Lukas Tulovic (Eberbach/GER), 111
3. Matthias Meggle (Reicholzried/GER), 97
4. Pedro John (Ulm/GER), 92
5. Marc Zellhöfer (Fürth/GER), 84
6. Jonas Hähle (Lugau/GER), 79
7. Maximilian Sohnius (Hausham/GER), 73
8. Kenny Leibold (Schlierbach/GER), 72
9. Dennis Norick Stelzer (Dohma/GER), 71
10. Michael Verbrugghe (BEL), 64

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events