28 March 2024
motoGP 2012

Συνέντευξη τύπου Indianapolis motoGP

Στην καθιερωμένη συνέντευξη πριν την δράση του τριημέρου στην Indianapolis έδωσαν το παρόν οι Hayden, Stoner, Lorenzo, Bradl, Rossi,  Την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Και όπως ηταν φυσικό όλοι ρωτήθηκαν και μίλησαν  δημόσια για  την ανακοίνωση της επιστροφής του Rossi στην Yamaha στο τέλος του 2012.

O Lorenzo (Yamaha Factory Racing), ο οποίος είναι επικεφαλής στην βαθμολογία με ένα προβάδισμα 23 βαθμών δήλωσε ότι περιμένει να καλωσορίσει τον Rossi πίσω στην ομάδα, αλλά παραμένει πλήρως προσηλωμένος στον αγώνα που έχει τώρα μπροστά του: «Το 2009 κέρδισα, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχα καθόλου καλά αποτελέσματα εδώ. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Casey και ο Dani είναι πολύ ισχυροί φέτος. Είμαστε και εμείς όμως  ισχυροί, ισχυρότεροι από ό, τι πέρυσι, αυτό είναι και το δυνατό σημείο μας και γι ‘αυτό είμαστε μπροστά στο πρωτάθλημα.»

Με την προοπτική της επόμενης χρονιάς που θα είναι ομοσταυλος με τον Rossi ρωτήθηκε αν θα υπάρξει πάλι τείχος στο γκαράζ, ο Ισπανός σχολίασε: “Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς μπορούμε να χειριστούμε την συνύπαρξη μας με τον  Valentino στην ίδια ομάδα και με την ίδια μηχανή. Θα είναι μεγάλη χαρά να είμαστε συμπαίκτες και πάλι και πιστεύω πως ο τοίχος είναι ένα άσχημο πράγμα. Δεν έχει νόημα για τίποτα. Ο τοίχος δεν θα είναι εντάξει για μένα και νομίζω ότι για τον Vale δεν θα είναι αυτή τη φορά.»

Ο Casey Stoner (Repsol Honda Team) δήλωσε  ότι η πίστα της  Indianapolis ταιριάζει στον ίδιο και την ομάδα του. Όσον αφορά τη σεζόν μέχρι τώρα και τον αγώνα, είπε:. «Είναι πολύ δύσκολο να φτάσω στην βαθμολογία τον Jorge Lorenzo, και έχουμε τη δικά μας θέματα και προβλήματα με την μηχανή που πραγματικά χρειαζόμαστε πολύ δουλειά για να λυθούν. Στην Laguna πήγαμε καλά αλλά  εδώ είναι εντελώς διαφορετικά  Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Χάσαμε πολλούς βαθμούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Για το θέμα του γιατρού δεν θέλησε να σχολιάσει παρά μόνο ότι διαψεύσει τις δηλώσεις που κυκλοφόρησαν τελευταία και δεν είναι λόγια δικά του που έχει πει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο Valendino Rossi (Ducati Team), ο οποίος την περασμένη Παρασκευή αποκάλυψε ότι θα αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα στο τέλος της χρονιάς και θα πάει και πάλι στην Yamaha, την ομάδα με την οποία κέρδισε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους, εξήγησε την απόφασή του: «Μετά από Laguna είχα ένα διάλειμμα και εγώ και είχα περισσότερο χρόνο να σκεφτώ καλύτερα για το μέλλον μου  Είναι κρίμα για μένα και την Ducati και όλους τους οπαδούς μας, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά που δούλεψαν μαζί μου σε αυτό το έργο -.Ιταλός αναβάτης με ιταλική μηχανή ! Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά δυστυχώς αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Αυτές οι δύο σεζόν  ήταν πολύ δύσκολες και έχουμε παλέψει πολύ , δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα και τις επιδόσεις μας και να αγωνιστούμε για τις καλύτερες θέσεις. Έτσι, για αυτό αποφάσισα ότι ήταν αρκετά έως εδώ και έτσι προσπάθησα να σκεφτώ ποια ήταν η πιο ανταγωνιστική μοτοσικλέτα για τα επόμενα δύο χρόνια που θα μπορούσε να είναι τα τελευταία της καριέρας μου. Είναι κρίμα και είμαι πολύ λυπημένος επειδή στην Ducati βρήκα μερικούς φοβερούς ανθρώπους και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και μαζί προσπαθήσαμε το μέγιστο.»

Όσον αφορά την εκ νέου συνεργασία του με τον πρώην άσπονδο εχθρό του  Lorenzo, ο Ιταλός σχολίασε: «Ναι, θα είναι ενδιαφέρον Τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το παρελθόν, σε σύγκριση με το 2008, όταν ο Jorge ήρθε στην Yamaha Τώρα είναι ο υπ ‘αριθμόν 1 στην ομάδα.  Έχω σεβασμό γι ‘αυτόν, και έχει σεβασμό για μένα. Οπότε νομίζω ότι μπορούμε να μείνουμε μαζί. Είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να αποτελέσουμε μια μεγάλη ομάδα για την Yamaha, να προσπαθήσουμε να πετύχουμε καλό αποτέλεσμα στις επόμενες σεζόν.»

Ο Rossi δήλωσε: «Πιστεύω λοιπόν ότι το πλήρωμα μου θα έρθει μαζί μου, περισσότερο ή λιγότερο τα ίδια παιδιά που ήρθαν μαζί μου από. Yamaha στην Ducati. Για το μέλλον μου,  θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα των επόμενων δύο σεζόν. Επειδή θέλω να παραμείνει περισσότερο από δύο σεζόν στα MotoGP, αλλά όλα εξαρτούνται από το πόσο γρήγορος θα είμαι με την Μ1.»

Ο Nicky Hayden μίλησε για την προοπτική των αγώνων μπροστά στους συμπατριώτες του ουσιαστικά μέσα στο σπίτι του, και είπε επίσης τις σκέψεις του σχετικά με ενδεχόμενη αντικατάσταση του Rossi: «και η  Laguna είναι κοντά , αλλά αυτόν θεωρώ πραγματικά αγώνα της πατρίδας μου, είναι ακριβώς απέναντι από το Κεντάκι .Το  Indy είναι μια μεγάλη πίστα, ειδικά τώρα που είναι εκ νέου ασφαλτοστρωμένη είναι πολύ καλύτερα, οπότε ανυπομονούμε να έχουν ενδεχομένως ένα καλό Σαββατοκύριακο.

Ανυπομονώ για τη μελλοντική συνεργασία με την Audi. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο με τις πολλές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά είναι μια σημαντική στιγμή, και ελπίζω ότι πρόκειται να παίξει μεγάλο ρολό για εμάς από την άποψη της οικονομικής και τεχνικής πλευράς με πολλούς πόρους, το οποίο είναι κάτι που μπορούμε να ελπίζουμε για περαιτέρω ανάπτυξη.» Για τον αντικαταστάτη του Rossi είπε:  «Ναι, αν είναι ο Dovi [Andrea Dovizioso], νομίζω ότι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή , έχει καλή εμπειρία που προέρχεται από τη Honda και  τώρα, στη Yamaha. Νομίζω ότι η εμπειρία του μπορεί να είναι ευεργετική στους μηχανικούς μας.»

Ο Αμερικανός σχολίασε επίσης για τον Rossi  «Είχαμε μια καλή σχέση . όλοι περιμέναμε από τον  Vale μια μεγάλη νίκη για την  Ducati, αλλά απλά δεν συνέβη.

 

Ο Stefan Bradl (LCR Honda MotoGP), ψάχνει για το πρώτο βάθρο του στα GP , αλλά ξέρει πόσο δύσκολο είναι: «θα ήταν φανταστικό να είσαι στο βάθρο σε κάθε αγώνα, όμως, είμαστε ευχαριστημένοι. Είμαι χαρούμενος μέχρι στιγμής Είμαστε βελτιωμένοι κάθε φορά και μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει πάρα πολλά λάθη. Ναι γνωρίζω την πίστα. Είναι μια καλή πίστα για μένα, αλλά δεν είναι ένα από τις αγαπημένες μου.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events