29 March 2024
motoGP 2014

Συνέντευξη τύπου των πρωταγωνιστών του MotoGP πριν την έναρξη του 2ου γύρου στο Texas!!

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της πέμπτης ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με το Ευρωπαϊκό τρίο του MotoGP, Marc Marquez , Valentino Rossi και Bradley Smith και τους Αμερικανούς Nicky Hayden , Colin Edwards και Josh Herrin να κάνουν μια προεπισκόπηση για το τι αναμένετε θα δούμε στο Red Bull Grand Prix of the Americas, και το Colin Edwards να ανακοινώσει με την ευκαιρία την αποχώρησή του στο τέλος της 2014 .

_ds-_s1d8452_0_original

O γερόλυκος του MotoGP, Colin Edwards, ανακοίνωσε την απόφαση του να εγκαταλείψει τους αγώνες μετά από μια επαγγελματική καριέρα 22 χρόνων. Στο MotoGP αγωνίζεται από το 2003, καταγράφοντας 12 βάθρα, έχοντας έρθει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike World ως πρωταθλητής. Ανακοινώνοντας την απόφασή του στην πίστα της πατρίδας του, αστειεύτηκε λέγοντας στον Αμερικανικό τύπο, ” Είμαι ακόμα εδώ όμως, και θα αγωνιστώ κανονικά φέτος!”

05edwards_ds-_s5d6742_original

Ο αναβάτης της NGM Forward Racing, είπε εξηγώντας την απόφαση του: «Εξετάζοντας την παρουσία με φέτος βλέπω ότι πρέπει να αλλάξω το στυλ οδήγησης μου και θα πρέπει να αγνοήσω το ένστικτό για να μπορέσω να οδηγήσω με διαφορετικό τρόπο, κάτι που δε πιστεύω να έχει θετικά αποτελέσματα. Θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και φυσικά θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην Yamaha και όλους όσους με βοήθησαν στην καριέρα μου.”

Ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και υπερασπιστής του περσινού τίτλου, Marc Marquez, ήταν o πρώτος που μίλησε στον Τύπο, επιστρέφοντας στην πίστα όπου πήρε την πρώτη του νίκη, στην πρεμιέρα του στην μεγάλη κατηγορία το περασμένο έτος.

93marquez_ds-_s5d6701_original

Ο αναβάτης της Repsol Honda ελπίζει να επαναλάβει αυτήν την επίτευξη όπως και τη νίκη του στο άνοιγμα της σεζόν στο Κατάρ. Στην συνέχεια σχολίασε την κατάσταση του ποδιού του και το πως κατάφερε να πάρει την νίκη στο Κατάρ ενώ ακόμα ανάρρωνε από το κάταγμα στο δεξί του πόδι.

Marc Marquez: “Έχω υπέροχες αναμνήσεις από το 2013 εδώ, με την πρώτη μου pole position και την πρώτη νίκη στο MotoGP. Η περόνη μου είναι λίγο καλύτερα, όχι τέλεια, αλλά έχει βελτιωθεί. Οδήγησα στο Κατάρ με παυσίπονα και θα προσπαθήσω να οδηγήσω χωρίς αυτά εδώ.”

46rossi,93marquez_ds-_s5d6819_original

Μετά την υπέροχη μονομαχία του με τον Marquez στο Losail, ο αναβάτης της Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με το Κατάρ, αλλά εδώ το περασμένο έτος ήταν ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες μου. Πρέπει να οδηγήσω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Η πίστα είναι μεγάλη αλλά και πολύ δύσκολη.»

69hayden_ds-_s5d6700_original

Εν τω μεταξύ, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP, Nicky Hayden, ανυπομονεί για τον πρώτο του αγώνα στην Αμερική με την ομάδα Drive M7 Aspar και δήλωσε: « Ήμασταν στην πρώτη δεκάδα στο Κατάρ, αλλά πολλοί αναβάτες έπεσαν. Ο αγώνας του Austin είναι ιδιαίτερος για μένα με τους οπαδούς μου, στο σπίτι μου, και ελπίζω να μου δώσει μια ώθηση. Η πίστα είναι σε μια καταπληκτική εγκατάσταση και οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι υπερήφανοι γι ‘αυτό.»

Ο αναβάτης της Monster Yamaha Tech 3, Brandley Smith είχε μια καλή εμφάνιση στην  πρεμιέρα του στο MotoGP  πέρσι στο Austin, έτσι έχει ως στόχο μια ισχυρή απόδοση, την Κυριακή μετά την πτώση του στον πρώτο γύρο του 2014 στο Κατάρ.

38smith_ds-_s5d6792_original

Brandley Smith: ” Πραγματικά ο αγώνας του Κατάρ ήταν απίστευτος για μένα για τους 18 γύρους που έμεινα στην μοτοσυκλέτα. Έμαθα πολλά. Το Austin πρόκειται να είναι δύσκολο για μένα, το ξέρω αυτό, αλλά έχω ένα καλό πακέτο με την Tech3, έτσι ο στόχος μου αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να τερματίσω όσο το δυνατόν πιο κοντά στους εργοστασιακούς αναβάτες της Yamaha.”

05edwards,46rossi_ds-_s5d6782_original

Αρκετοί αναβάτες ακούγοντας τον Edwards να ανακοινώνει την αποχώρηση του θέλησαν να πουν κάποια λόγια.

Valentino Rossi:”Είμαι πολύ λυπημένος με την είδηση ​​της αποχώρησης του Colin, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στα paddock. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας πολύ καλός αναβάτης.”

Ο Marc Marquez σχολίασε χαμογελώντας,: ” Ο Colin ξεκίνησε να οδηγεί στην κορυφή, όταν ήμουν μόλις δύο χρονών. Ελπίζω να μπορέσω να οδηγήσω όσα χρόνια οδηγούσε εκείνος  και νομίζω ότι θα είμαι πολύ περήφανος για την καριέρα του.”

02joshherrin,05edwards,69hayden_ds-_s1d8467_original

Ο συμπατριώτης του Edwards, Νicky Hayden συμπέρανε ότι: ” Πάντα κοιτάω τον Colin και θαυμάζω την ενέργεια που έχει με τόσα χιλιόμετρα και τόσα χρόνια στην πλάτη του. Είναι κρίμα που χάνω έναν Αμερικανό συνάδελφο από το άθλημα.”

Το Red Bull Grand Prix of the Americas  ξεκινά αύριο στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τα FP1 για τους αναβάτες της Moto3. Ακολουθούν τα FP1 του MotoGP στις  17:55, ενώ οι αναβάτες της Moto2 θα βγουν στην πίστα στις 18:55.

05edwards,46rossi_ds-_s5d6786_original 46rossi,93marquez_ds-_s5d6707_original

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events