19 April 2024
MOTOCROSS 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Motocross 2012, 9 Σεπτεμβρίου – ΛΙΤΟΧΩΡΟ. Με διεθνείς προεκτάσεις

Με πολύβουη ταραχή, από μάχες σε πολλά επίπεδα, πρωτοεμφανίσεις, συμμετοχές από πολλές χώρες, παρθενικές νίκες αλλά και πιστοποίηση των φαβορί, καθηλώθηκαν οι 1200 και πλέον θεατές του 5ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Στην πανέμορφη, θεαματική και ανανεωμένη Δημοτική πίστα του Λιτοχώρου, ο ΜΑΟΚατερίνης συνεργάστηκε άψογα με τον ΣΥΜΟΛΙΠ ώστε οι σχεδόν 120 συμμετέχοντες (!!) να αγωνιστούν σε ιδανικές συνθήκες.

Γιώργος Αρβανίτης

Η μεγάλη, ίσως, έκπληξη έγινε στην κατηγορία ΜΧ2 όπου ο νεαρός Σερραίος Γιώργος Αρβανίτης (Suzuki) διέλυσε τον διεθνή (!) συναγωνισμό στο α’ σκέλος αφήνοντας πίσω του τον βούλγαρο Kristian Krastev αλλά και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha). Πολύ καλός και στα 2 σκέλη ο νεαρός θεσσαλονικιός, ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha), δεν μπόρεσε να αποφύγει κάποια λάθη ο μεγάλος αντίπαλος του Κοντολέτα, ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda) ενώ ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha) έδειξε ότι συνεχίζει να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής αφού πάλι πήγε καλύτερα και πολύ καλά στο β’ σκέλος. Εντυπωσιακός Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna).

 

 

 

Παναγιώτης Κουζής

Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) στην ΜΧ1 (ακουμπάει στο τίτλο) αν και ο Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) προσπάθησε να κρατηθεί κοντά του ατύχησε όμως στο β’ σκέλος (σπασμένη αλυσίδα). Ταχύς αλλά ασταθής ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda), άτυχος στο α’ πολύ καλός στο β’ σκέλος ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha) που μαζί με τον Σκύβαλο και τον Ηλιόπουλο θα μονομαχούν στα 4 σκέλη (2 αγώνες) που απομένουν για τις 2 θέσεις του βάθρου. Αν και ξέρουν καλά την πίστα του Λιτοχώρου, οι Hristian Iliovski και Goce Tomovski από την ΠΓΔΜ και Todor Totev δεν κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν.

 

Ευχάριστη έκπληξη στην κατηγορία ΟΡΕΝ όπου ο κοντοχωριανός (Κατερίνη) Νίκος Μαργαρίτης (Honda) πήρε τις πρώτες του (!) 2 νίκες κρατώντας τον διεκδικητή του τίτλου, τον Κυριάκο Κιουτσούκωστα (Suzuki) πίσω του, με του Βας. Ράπτη, Νίκο Κριμπούνη και Ant. Naydenov να «παλεύουν» για την 3η θέση του βάθρου που πήγε μια φορά στον Ράπτη και μια στον Βούλγαρο αθλητή.

 

 

Γιώργος Καπέλης

Εντυπωσιακή αν και αναμενόμενη επιστροφή στην δράση και στις «τετράτροχες» (Quad) νίκες για τον Αγρινιώτη Γιώργο Καπέλη (Yamaha) με τους Τριανταφύλλου Απόστολο (ΚΤΜ), Τριανταφύλλου Αριστείδη (Suzuki), Νάσο Λάμπρου (Yamaha) να κρατούν τους θεατές σε αγωνία με τις συνεχείς μάχες- ανακατατάξεις.

 

 

 

 

 

 

 

Την πρώτη καρώ σημαία, της κατηγορίας Junior, στην Γουμένισσα έφερε ο Δημήτρης Καρατζιάς (Yamaha) αφού ο νικητής του α’ σκέλους Γιώργος Γαβρίλης (ΚΤΜ) έπεσε και εγκατέλειψε. Πολύ καλός ο έτερος Τουρατζίδης, ο Δημήτρης (Yamaha) αλλά και ο Γιώργος Ευμορφιάδης (Kawasaki) που αντιμετώπισε επάξια τον Adrijan Ristovski.

Σταθερά παρών, ο αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης Γιώργος που δήλωσε εντυπωσιασμένος, δεδομένου του δύσκολου των συνθηκών και ένθερμος σύμμαχος της όλης προσπάθειας.

Αποτελέσματα στο www.moto-live.info  , Βαθμολογία στο www.amotoe.gr

Επόμενος αγώνας, 23 Σεπτεμβρίου στην Μεγαλόπολη

Ευχαριστούμε το www.motorsite.gr για τις φωτό

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events