18 April 2024
Motocross 2014ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, 6ος γύρος

6ος γύρος, 21/9, Άγιος Χριστρόφορος Εορδαίας (Α.Μ.Ο.Ε.), Πτολεμαΐδα

amoe-1

Στην πίστα Motocross ΔΕΗ ΛΚΔΜ στον Άγιο Χριστόφορο Εορδαίας πραγματοποιήθηκε ο προτελευταίος φετινός αγώνας. Ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εορδαίας (Α.Μ.Ο.Ε.) έχοντας τη συμπαράσταση της ΔΕΗ ξεπέρασε κάθε αντιξοότητα και προετοίμασε άριστα την πίστα που για πολλούς είναι μία από τις καλύτερες της χώρας μας.

 

Για τη διαδρομή της εξάλλου έχει χρησιμοποιηθεί συνδυασμός άμμου και χώματος που της δίνει μοναδικό χαρακτήρα και απαιτεί το μέγιστο της φυσικής κατάστασης από τους αγωνιζόμενους. Καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτές τις συνθήκες δεν ήταν άλλοι από τους νικητές κάθε κατηγορίας, με τον Δημήτρη Κοντολέτα (ΜΧ1) και τον Γιάννη Τουρατζίδη (ΜΧ2) να κλέβουν την παράσταση.

start-MX1

ΜΧ1

Υπό την ένθερμη υποστήριξη των θεατών , ο Δημήτρης Κοντολέτας (YAMAHA YZ 450F, Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) ξεκίνησε δυνατά και στα δύο σκέλη, κατάφερε να αντέξει στην πίεση του Παναγιώτη Κουζή (Honda CRF 450R, ΦΙ.Α.Μ.) και να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου με δύο νίκες. Ο Κουζής τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο σκέλος και τρίτος στο δεύτερο σκέλος έχοντας δύο πτώσεις που τελικά του στοίχισαν αρκετούς βαθμούς και τον έστειλαν μετά από πολύ καιρό στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Με τους ίδιους βαθμούς αλλά με καλύτερο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος ο Δημήτρης Βαγγελάκος (YAMAHA YZF450 AMOEορδαίας) κατέκτησε τη δεύτερη θέση και απέκτησε διαφορά ασφαλείας στο κυνήγι του νούμερο #3 της κατηγορίας

dimitris-kontoletas2

ΜΧ2

Ο Γιάννης Τουρατζίδης (YAMAHA YZ250 M.O.B.E ) μετά από εντυπωσιακές μάχες με τον Γιώργο Αρβανίτη (YAMAHA YZF250 Λ.Α.Μ.Σ) κατάφερε να επιβληθεί και να κερδίσει και τα δύο σκέλη του αγώνα. Ο Αρβανίτης ήταν ταχύτατος προσφέροντας εξαιρετικό θέαμα αλλά δεν άντεξε στην ασφυκτική πίεση, τερματίζοντας δεύτερος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Παπίλας (HONDA CRF 250R AMOEορδαίας) αφήνοντας τέταρτο τον Mανώλη Κρητικό (YAMAHA YZF 250 ΑΡΗΣ).

giannis-touratzidis

Open

Άκρως εντυπωσιακή η παρουσία του Σταμάτη Λυρίου (YAMAHA YZ250 ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου) , που χάρη στην πλούσια εμπειρία του και την ταχύτητά του κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία ΟPEN,με δεύτερο τον Σταμάτη Δημολιαννη (ΚΤΜ SXF450 Λ.Ε.ΜΟΤ.) και τρίτο τον Νικόλαο Φανουράκη (ΚΤΜ SXF 250 ΛΕ.Μ.Α.Ν.).

stamatis-liriou

QUAD

Στα τετράτροχα αναμενόμενη θα λέγαμε η κατάκτηση της πρώτης θέσης του βάθρου από τον Kαπέλη Γιώργο (YAMAHA YFZ 450 MO.BE), αν και υπήρξε μεγάλος συναγωνισμός με τον Κωνσταντίνο Ντούζο (ΚΤΜ 525 ΜΟΒΕ) και τον Αποστόλη Τριαντάφυλλου(YAMAHA YZF450 MOBE), που κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα .

giorgos-kapellis

Ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εορδαίας (Α.Μ.Ο.Ε.) ευχαριστεί για την βοήθεια της τη ΔΕΗ ΛΚΔΜ που συνέβαλλε αποφασιστικά στη στερέωση του έργου μας, μιας και είναι η κινητήριος δύναμη σε κάθε προσπάθεια. Άκρως σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας και τελευταίων αλλά όχι λιγότερο σημαντικών, των θεατών που έδωσαν το παρόν και μια διαφορετική νότα σε κάθε γύρο του αγώνα , καθώς εμψύχωναν τους αγωνιζομένους να δώσουν τα μέγιστα δυνατά. Υποστηρικτές μας στην προσπάθεια που κάναμε, και τους ευχαριστήσουμε για αυτό, ήταν οι εταιρείες BELL RAY, MOTO WAY, MAXXIS, YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΚΤΜ SΕΕ Α.Ε καθώς και ο τοπικός επιχειρηματικό κόσμο που με την συμπαράστασή τους βοήθησαν στην επίτευξη του έργου μας .Ευχαριστούμε θερμά προπαντός τους αγωνιζομένους και τους συνοδούς τους, που από όλη την Ελλάδα και παρά τις όποιες δυσκολίες ,κατάφεραν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

panagiotis-kouzis

Η σκυτάλη παραδίδεται στο Σύλλογο Μοτοσυκλετιστών Καρδίτσας για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στις 19 Οκτωβρίου

panagiotis-papilas

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events