29 March 2024
Enduro

Παγκ. Πρ. Enduro Καλαμπάκας! Δυνατός Αγώνας μέχρι τέλους! 2η ημέρα, Φωτογραφίες, Video

Έναν απίστευτο αγώνα απόλαυσαν οι χιλιάδες θεατές το 3ήμερο 9-11 Μαΐου στην Καλαμπάκα με τις μεγάλες ειδικές και τις διαρκείς μάχες σε όλες τις κατηγορίες να μας κρατάνε σε αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!

IMG_2999

Πάνω από 75 λεπτά ειδικών διαδρομών Enduro, Motocross και Xtreme για τους γρηγορότερους οδηγούς, και έως και 2 ώρες για τους τελευταίους, στάθηκαν καθοριστικά για να «κουράσουν» τους αθλητές και να αναδείξουν τους δυνατότερους!

IMG_2642

Ο καιρός στάθηκε αρωγός και χωρίς ιδιαίτερη ζέστη αλλά αρκετή σκόνη προς το τέλος, δεν προβλημάτισε οδηγούς και θεατές.

IMG_2786

Στην Enduro 1 κατηγορία, ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος ChristopheNambotin (KTM) κυριάρχησε το Σάββατο του EeroRemes (TM) που μια ατυχία με το mousse τον ανάγκασε σε εγκατάληψη στην είσοδο του PackFerme την 1η μέρα, για να «νευριάσει» και να γυρίσει δριμύτερος την επόμενη κερδίζοντας τον αγώνα. Οι αναβάτες της ShercoJeremyTarroux και AntoinyBoissiere ανέβηκαν στο βάθρο την 1η μέρα, ενώ ο CristobalGuerrero (KTM) κυριαρχούσε την Κυριακή για να μείνει 3ος. Άτυχος ο εντυπωσιακός NicolasDepparois που χτύπησε στο γόνατο την Κυριακή, ενώ από ελληνικής πλευράς ο Αλέξης Ζώρας ξεκίνησε δυνατά αλλά τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του, ενώ ο Παναγιώτης Ζαφειρίου (Honda) έδειξε μεγάλες αντοχές κερδίζοντας τους πρώτους βαθμούς σε παγκόσμιο πρωτάθλημα με δυο 11ες θέσεις.

IMG_3399

Στην Enduro 2 φάνηκε από νωρίς ότι 4 αναβάτες θα έπαιζαν μεταξύ τους για 3 θέσεις του βάθρου: Ο RenetPierreAlexandre (Husqvarna), oAntoineMeo (KTM), oAlexaSalvini (Honda) και ο JohhnyAubert (Beta). Οι επικές τους μάχες με τον Meo όπως πάντα να αντεπιτίθεται στους τελευταίους γύρους, τους κατέταξαν με αυτή τη σειρά το Σάββατο, ενώ την Κυριακή ο Meo έδειξε τα δόντια και τις αντοχές του κερδίζοντας, ενώ ο Salvini τραυματίζεται στην κλείδα στην προτελευταία ειδική! Οι δυνατότεροι Έλληνες αναβάτες συμμετείχαν σε αυτή τη κλάση, με τον Γιάννη Τρίγκα (Honda) να κερδίζει με άνεση το Σάββατο ενώ Ηλίας Κυριλής (Beta) και Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) έπαιξαν στο δευτερόλεπτο!

IMG_4031

Την Κυριακή ο Σιαφαρίκας κατάφερε να επιβληθεί του Τρίγκα αποδεικνύοντας ότι δεν εγκαταλείπει εύκολα τα όπλα, με τον Κυριλή να μένει πιο πίσω. Αξιόλογη η παρουσία του Αντώνη Δήμου (Husqvarna) που βαθμολογείται και αυτός στο Παγκόσμιο.

IMG_4010

Στην Enduro 3o αγαπημένος των Ελλήνων IvanCervantes (KTM) κράτησε την 1η θέση από τον MathiasBellino (Husqvarna) και τον MatthewPhillips (KTM) το Σάββατο, ενώ την Κυριακή ήταν η σειρά του αυστραλού νεαρού Phillips να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στην seniorclass μπροστά από τους μεγάλους του αντιπάλους! 4 έλληνες συμμετείχαν και σε αυτή την κατηγορία, με τον Νάσο Τρίγκα (Honda) να πρωταγωνιστεί μεταξύ τους το Σάββατο μπροστά από τον Χρήστο Παπαθεοδώρου (Honda) οι οποίοι όμως εγκατέλειψαν την Κυριακή! Δυνατές παρουσίες από τον

IMG_3999

Απόστολο Ζβιντερίκο (ΚΤΜ) και τον Γιάννη Σεβαστόπουλο (GasGas) που κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα τερματίζοντας και τις 2 ημέρες!

Στην EnduroJunior ο GiacomoRedondi (Beta) κέρδισε και τις 2 ημέρες τους αντιπάλους του DanielMcCanney (Beta) και LoicLarrieu (Husqvarna) που μοιράστηκαν εναλλάξ τις άλλες θέσεις του βάθρου, ενώ ο Έλληνας Παναγιώτης Κακολύρης τερμάτισε μόνο το Σάββατο συγκεντρώνοντας εμπειρίες από ένα τέτοιο αγώνα.

IMG_3974

Στους νεαρούς αναβάτες της EnduroYouthoDavideSoreca(Yamaha) επικράτησε του NicolasPellegrinelli (KTM), ενώ κι εδώ είχαμε τον Έλληνα Αρτέμη Σφιναρολάκη (Husqvarna) να ολοκληρώνει τις 2 ημέρες του αγώνα, αλλά και τον Δημήτρη Μπάκα (ΚΤΜ) να τερματίσει το Σάββατο.

IMG_2690

Ο αγώνας της Καλμπάκας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία έπειτα από γενική παραδοχή των πάντων, αποκομίζοντας μόνο θετικά σχόλια από Έλληνες και ξένους παρατηρητές.

IMG_3095

Ευχόμαστε ανάλογες ενέργειες και από έτερους οργανωτές και την ανάλογη στήριξη από τον εμπορικό χώρο αλλά και την ελληνική Ομοσπονδία. Αποδείχτηκε, ότι κάτι τέτοιοι αγώνες είναι το καλύτερο σχολείο για τους Έλληνες αθλητές και καλό είναι να έχουν όλο και περισσότεροι την δυνατότητα να συμμετάσχουν!

IMG_2918

Highlight, 2η ημέρα, Παγκόσμιο Πρωτ. Enduro Καλαμπάκας!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events