28 March 2024
ROMANIACS 2014

Ο Walker νικητήςτου Red Bull Romaniacs 2014. VIDEO!

Αφού έχασε με ελάχιστη διαφορά το βάθρο το 2013, ο Βρετανός Jonny Walker οδήγησε τον αγώνα της ζωής του για γίνει ο “Βασιλιάς των Καρπαθίων”, μετά από πέντε εξαντλητικές μέρες στον πλέον σκληρό αγώνα hard enduro rally, σε ένα Red Bull Romaniacs όπου οι διαφορές ήταν ίσως πιο μικρές από ποτέ.

d_10939_800_600_90

Για εμένα, αυτές ήταν οι πιο δύσκολες μέρες επάνω σε μοτοσυκλέτα”, είχε δηλώσει εξαντλημένος ο Jonny Walker το 2013, όταν και παρά τρίχα είχε χάσει τον τερματισμό στο βάθρο. Επιστρέφοντας το 2014, μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη του στο Erzberg Rodeo, ο Walker ήταν αρκετά πιο προετοιμασμένος και έτοιμος για τα πάντα. “Έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια για να είμαι έτοιμος για αυτό τον αγώνα και οι στόχοι μου είναι διαφορετικοί από πέρυσι”, δήλωνε ο Walker εν όψει του αγώνα.

Όλες οι ώρες σκληρής προσπάθειας σίγουρα είχαν αντίκτυπο για τον νεαρό Βρετανό αναβάτη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει μετακομίσει στα νότια της Γαλλίας για να μπορεί να προπονείται καλύτερα σε κάθε είδους extreme διαδρομή. Κερδίζοντας δύο από τις τέσσερις συνολικά μέρες αγώνα στα βουνά των Καρπαθίων και τερματίζοντας τρίτος στον Πρόλογο, ο Walker κατέκτησε με εντυπωσιακό τρόπο τη νίκη στο Red Bull Romaniacs του 2014.

Βάθρο: Jonny Walker, Graham Jarvis και Wade Young© Jonty Edmunds/Future 7 Media
Βάθρο: Jonny Walker, Graham Jarvis και Wade Young© Jonty Edmunds/Future 7 Media

Η τελευταία μέρα του αγώνα, στον δρόμο της επιστροφής από το Petrosani στο Sibiu, διασχίζοντας τις συννεφιασμένες κορυφογραμμές και κάτω από συχνά διαστήματα βροχής, είδε τον Walker να φεύγει πρώτος και να ανοίγει για άλλη μία φορά την διαδρομή. Οι βασικότεροι αντίπαλοί του, Graham Jarvis και Wade Young, θα ακολουθούσαν σε μικρά κενά των πέντε λεπτών. Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, που έκαναν απροσπέλαστα μερικά από τα πιο δύσκολα κομμάτια της διαδρομής, κανείς δεν μπόρεσε να φτάσει τον Walker, ο οποίος συνέχισε να ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς του από τον Jarvis σταδιακά μέσα στη μέρα. Προηγούνταν με τρία λεπτά στο κομμάτι “Sigi Zig Zag”, έφτασε με πέντε λεπτά διαφορά στο Service Point και πέρασε με εφτά λεπτά διαφορά στο Checkpoint7, μόλις πριν το περίφημο κομμάτι με την ονομασία “Black Mamba”.

 

Young Guns: Ο Jonny Walker κιο Wade Young© Jonty Edmunds/Future 7 Media
Young Guns: Ο Jonny Walker κιο Wade Young© Jonty Edmunds/Future 7 Media

Κι ενώ ο Jarvis συνέχιζε να κυνηγά τον Walker, είδε κι αυτός τον Paul Bolton να τον περνά. Ο Bolton είχε ξεκινήσει έντεκα ολόκληρα λεπτά πίσω του το πρωί, αλλά με μία εκπληκτική εμφάνιση κατάφερε να φτάσει αλλά και να περάσει τον Jarvis. “Έδωσα ό,τι περισσότερο είχα και έκανα έναν καλό αγώνα για να κατακτήσω την πέμπτη μου νίκη στο Red Bull Romaniacs. Όμως αυτή την φορά ο Jonny ήταν απλά καλύτερος και ήταν πολύ δύσκολο να τον κερδίσω. Πήρε μία νίκη που του αξίζει. Τα αρκετά γρήγορα κομμάτια ήταν σίγουρα προς όφελός του, και σε αυτά πολλές φορές έπρεπε να οδηγήσω πέρα από τα όρια ασφάλειάς μου” σχολίασε ο Jarvis, που κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση, μπροστά από τον πιτσιρικά από τη Νότια Αφρική, τον Wade Young, που μετά τη νίκη του εδώ και τρία χρόνια στο Roof of Africa, τερματίζει φέτος στο βάθρο του Red Bull Romaniacs.

d_10941_800_600_90

Στο φετινό Red Bull Romaniacs συμμετείχαν και εφτά Έλληνες αναβάτες, οι οποίοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα αδύνατα και πολλές φορές παρανοϊκά περάσματα της διαδρομής του σκληρότερου αγώνα hard enduro rally του κόσμου. Παλεύοντας πέρα από τα προσωπικά τους όρια, έμειναν από δυνάμεις, εξαντλήθηκαν, ξεπέρασαν τα όρια του χρόνου και δεν κατάφεραν να δουν τον τερματισμό. Σώοι και αβλαβείς, αν και εξαντλημένοι, μπόρεσαν να γεμίσουν με εικόνες, παραστάσεις και εμπειρίες πέραν του φυσιολογικού, με το μικρόβιο του Red Bull Romaniacs να τους κατατρέχει πια. Οι περισσότεροι ανανέωσαν ήδη το ραντεβού τους για το 2015

red-bull-romaniacs-winner-jonny-walker

Αποτελέσματα Red Bull Romaniacs:
1. Jonny Walker (Μ. Βρετανία),
2. Graham Jarvis (Μ. Βρετανία),
3. Wade Young (Ν. Αφρική),
4. Paul Bolton (Μ. Βρετανία),
5. Andreas Lettenbichler (Γερμανία).

 

Hard Enduro Race: Day 5 – Red Bull Romaniacs 2014


οι-jonny-walker-και-wade-young-στο-red-bull-romaniacs PhotoPredragVuckovic_podium2 PhotoPredragVuckovic_

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events