28 March 2024
motoGP 2014

Ο Viñales κερδίζει τον αγώνα ο Rabat στέφεται πρωταθλητής.

Ο Rabat έκανε μια καλή εκκίνηση από την pole και έμοιαζε ότι θα κάνει μια διαφορα ασφαλείας αλλά ο ίδιος οδήγησε ήρεμα, και εκκινεί αρκετά για να γίνει ένας παγκόσμιος πρωταθλητής με έναν αγώνα ακόμα να απομένει. Με δέκα γύρους να απομένουν ο Rabat άφησε την μάχη από τους μπροστινούς του και αρκέστηκε στην σίγουρη τρίτη θέση που θα του χάριζε τον τίτλο καθώς ο Kallio και ο Viñales μαχόντουσαν για την πρώτη θέση κερδίζοντας τελικά ο Viñales με διαφορα 2.694s. 40vinales__gp_7075_slideshow_169

Ο Rabat τερμάτισε με διαφορα ασφαλείας 2.5s από τον Johann Zarco , κερδίζοντας τον παγκόσμιο τίτλο και γιορτάζοντας το 13ο βάθρο του για μια φανταστική χρονιά με την ομάδα της Marc VDS Racing.

Ήταν η τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες Moto2 για τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto3 Viñales, όπως ο ίδιος ετοιμάζεται να κινηθεί προς τα επάνω για την μεγάλη κατηγορία του MotoGP με την Suzuki για την καινούργια χρονιά. Για τον Kallio η μάχη του τίτλου έχει τελειώσει , αλλά έδειξε την σταθερή του απόδοση του με το 10ο βάθρο το 2014.

Επίσης στην πρώτη πεντάδα ήταν ο Zarco και ο Dominique Aegerter. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε από τον Julian Simon ,τον Sandro Cortese ,τον Thomas Luthi,τον Jonas Folger και τον Marcel Schrötter .

Ο Gino Rea έπεσε στη στροφή 2 στον πρώτο γύρο, προκαλώντας τον Nico Terol να ρίξει την μοτοσυκλέτα του για να αποφύγει τον πεσμένο αναβάτη.

Ο Franco Morbidelli συνέτριβε αλλά επανήλθε για να συνεχίσουν την εκμάθηση της Μαλαισίας .ο Randy Krummenacher και ο Sam Lowes έπεσαν στην τελευταία στροφή. Ο Lowes δεν μπήκε στα pits με πέντε γύρους να απομένουν.

Ο Takaaki Nakagami και ο Louis Rossi και οι δύο έπεσαν και ήταν σε θέση να επανενταχθούν. Αρχικά ο Hafizh Syahrin συνέτριβε στο δέκατο γύρο μετά την εκκίνηση αστραπή στον αγώνα. Ο Axel Pons αποσύρθηκε στα pits με ένα τεχνικό ζήτημα.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events