29 March 2024
DakarΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Sam Sunderland υπέγραψε με την Εργοστασιακή Ομάδα Red Bull KTM Rally!

Η KTM με μεγάλο ενθουσιασμό ανακοινώνει ότι ο πολλά υποσχόμενος αναβάτης του Dakar, Sam Sunderland υπέγραψε συμβόλαιο με την Εργοστασιακή Ομάδα  Red Bull KTM Rally για τα επόμενα τριάμισι χρόνια.

Ο Sunderland, 24χρονος πρώην αναβάτης motocross και νυν αναβάτης rally, δηλώνει ικανοποιημένος που έχει την ευκαιρία να διευρύνει το οδηγικό του ταλέντο εντασσόμενος μέσα στην πιο δυνατή εργοστασιακή ομάδα που κερδίζει τα τελευταία 13 χρόνια τον φημισμένο αγώνα rally.

IMG_2709

Ο Βρετανός άσσος που γνώρισε την επιτυχία αλλά και την καταστροφή μετά το ντεμπούτο του στο Dakar το 2012 σε ηλικία μόλις 22 ετών, έφερε πολύ καλά αποτελέσματα τις μέρες της συμμετοχής του. Ο Sunderland είχε πολλές επιτυχίες στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Νέων, Πρωταθληματικούς τίτλους στις κατηγορίες UAE MX2 & MX1, στο UAE National Baja το 2010/2011, μια θέση στο βάθρο στον αγώνα Abu Dhabi Desert το 2012, μια νίκη στο Merzouga Rally το 2013, ενώ πέτυχε την πρώτη νίκη του σε ειδική του φετινού αγώνα  Dakar.

Με την τεχνογνωσία της KTM στο Dakar και τις δυνατότητες του Sunderland υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εξελιχθεί σε έναν μεγάλο όνομα του αθλήματος αποκτώντας την απαραίτητη εμπειρία αλλά και τις γνώσεις δίπλα στους πολύ έμπειρους αναβάτες της ομάδας. Ο στόχος του για φέτος είναι να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα των αγώνων rally και είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψει μαζί με τον Marc Coma, ο οποίος από τον προηγούμενο μήνα απολαμβάνει την τέταρτη νίκη του στο Dakar.
Με έδρα το Dubai ο Sunderland, ο οποίος είναι ο πρώτος Βρετανός αναβάτης μετά από 15 χρόνια που κερδίζει ειδική Dakar, θα οδηγήσει την ολοκαίνουρια KTM 450 Factory rally μοτοσυκλέτα που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2014. Ο νεαρός αναβάτης φέτος θα συμμετάσχει σε ορισμένους αγώνες  Cross-Country Rallies του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος προκειμένου να αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση αλλά και ταχύτητα και να προετοιμαστεί για τον αγώνα Dakar του 2015.

IMG_2698

Sam Sunderland:

“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα μου και ευγνωμονώ την KTM για αυτή την ευκαιρία που μου δίνει. Θα είναι καταπληκτικό να συνεργάζομαι με μια ομάδα που έχει τόσο μεγάλη εμπειρία, ελπίζω ότι θα βελτιωθώ, θα φέρω καλά αποτελέσματα και θα ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Η ομάδα κερδίζει συνεχόμενα τα τελευταία 13 χρόνια και είναι τεράστια ευκαιρία για μένα να είμαι μέλος μιας τόσο έμπειρης ομάδας. Όταν γνώρισα τους ανθρώπους της ομάδας αισθάνθηκα υπέροχα συναισθήματα, αισθάνθηκα αμέσως φίλος, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της συμφωνίας, γιατί οι αγώνες Dakar είναι και αγχωτικοί και κουραστικοί, οπότε οι σχέσεις μεταξύ των μελών είναι πολύ σημαντικές, πρέπει να συνεργάζονται ακόμα και στις ποιο δύσκολές στιγμές. Η μοτοσυκλέτα είναι αποδεδειγμένα καλή; δεν την έχω οδηγήσει ακόμα, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να την οδηγήσω. Φαίνεται καταπληκτική και με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση φέτος είναι προφανές ότι είναι εξαιρετική για αυτή την δουλειά. Δουλεύω πραγματικά σκληρά, προπονούμαι και ανυπομονώ να ξεκινήσω.”

IMG_2728

Pit Beirer: Επικεφαλής KTM Motorsports
“Είναι σίγουρα πολύ μεγάλη χαρά που καταφέραμε να φέρουμε τον Sam στην KTM, χάρη στην φιλική σχέση που είχαμε μαζί του μέσω του Kini και εμού. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την αγωνιστική του πορεία και είναι ένας νεαρός ταλαντούχος αναβάτης με πολλές ικανότητες. Είμαι σίγουρος ότι εάν συνδυάσουμε τα χαρίσματα του με την δύναμη της ομάδας μας και την δυνατότητα εκπαίδευσης του με τον Marc, στο μέλλον θα έχουμε ένα ισχυρότερο πακέτο. Δεδομένου ότι ο Sam είναι ακόμα πολύ νέος η δική μας δουλειά είναι να τον κρατήσουμε ήρεμο. Δεν είναι ότι δεν περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να του δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να μάθει τα μυστικά της ερήμου. Είναι αποδεδειγμένα νικητής, έχει ικανότητες και είναι γρήγορος, αλλά δεν θέλω να τον πιέσω. Το μυστικό είναι να μπει μαζί με τους έμπειρους αναβάτες της ομάδας να μάθει και να τους βοηθήσει. Κατά την γνώμη μου είναι ήδη υποψήφιος για το βάθρο, αλλά για εμάς δεν παίζει ρόλο μόνο το τι αποτελέσματα θα φέρει σήμερα ή αύριο, αλλά το να χτίσουμε ένα καλό ανταγωνιστικό και μακροπρόθεσμο μέλλον στο Dakar.”

IMG_2696

Ο Sunderland θα ξεκινήσει σήμερα με μια μοτοσυκλέτα KTM motocross λαμβάνοντας μέρος σε μια τοπική εκδήλωση και αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα rally με KTM στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cross Country Rallies στο Abu Dhabi Desert Challenge τον Απρίλιο.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events