24 April 2024
Διεθνή Επικαιρότητα

Ο ROMANO ALBESIANO ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ APRILIA!

Όμιλος Piaggio ανακοινώνει ότι έχει κάνει δεκτή την παραίτηση του Luigi Dall’Igna, παραίτηση που οφείλεται τόσο στη διαφορετική στρατηγική προσέγγιση πάνω στην αγωνιστική δραστηριότητα όσο και στα αποτελέσματα της αγωνιστικής ομάδας για το 2013. Ο κ.Luigi Dall’Igna συνεχίζει την καριέρα του εκτός του Ομίλου και η Διοίκηση και οι συνεργάτες του Ομίλου του εύχονται καλή επιτυχία.

01_Romano_Albesiano_500Η διοίκηση του Ομίλου ταυτοχρόνως ανακοινώνει και ότι ο κ. Romano Albesiano, αναλαμβάνει την ηγεσία του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia, ενώ παράλληλα συνεχίζει να είναι υπεύθυνος και του Τεχνικού Κέντρου για την ανάπτυξη των μοτοσυκλετών του Ομίλου. O κ. Romano Albesiano γεννήθηκε στην περιοχή Carrù (Cuneo, Ιταλία) πριν από 50 χρόνια και είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής σχολής του Τορίνο, με πτυχίο Αεροναυπηγών Μηχανικών. Η καριέρα του ξεκίνησε στην Cagiva Motor SpA, όπου και συμμετείχε στην ανάπτυξη των μοτοσυκλετών 500 GP, για τη χρονική περίοδο 1991 – 1994.

Από το 1995 έως το 1997 εργάστηκε για την Fondmetal Technologies, ως επικεφαλής της ομάδας αεροδυναμικής των οχημάτων Mercedes AMG για το πρωτάθλημα DTM (τερματίζοντας στην 1η θέση το 1995 και στην 2η θέση το 2006) και το GT FIA.

Επιστρέφοντας στην Cagiva Motor το 1998, ο κ.Albesiano ανέλαβε τη θέση του Υπεύθυνου στο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης Μηχανοκινήτων Οχημάτων για τα εμπορικά σήματα Cagiva και Husqvarna, καθώς επίσης και τη διαχείριση των εργασιών του αγωνιστικού τμήματος της Husqvarna, με την οποία κέρδισε δύο παγκόσμιους τίτλους.

Η συνεργασία του με τον Όμιλο Piaggio, ξεκίνησε το 2005, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνου στο τμήμα Ανάπτυξης Προϊόντων της Aprilia. Σήμερα ο κ. Romano Albesiano, είναι υπεύθυνος για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Τεχνικού Κέντρου μοτοσυκλετών και για όλες τις μάρκες του Ομίλου. Τη θέση του αυτή θα διατηρήσει σε συνδυασμό με το νέο του ρόλο, ως Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της Aprilia και έχοντας ως κεντρικό στόχο να ενισχυθεί η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των εμπορικών και των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Ομίλου Piaggio.

Ως Διευθυντής του Τεχνικού Κέντρου Ανάπτυξης μοτοσυκλετών ο κ. Romano Albesiano έχει διαχειριστεί με επιτυχία την ανάπτυξη μοντέλων όπως το Aprilia RSV4 εξοπλισμένο με το μοναδικό V4 κινητήρα 1000 κυβικών. Χάρη στην τεχνολογική αναβάθμιση και υπεροχή του RSV4 η αγωνιστική ομάδα της Aprilia έχει καταφέρει να κερδίσει 4 φορές τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike, μέχρι σήμερα.02_Romano_Albesiano_500

Εκτός από τις μοτοσυκλέτες της Aprilia, ο κ.Romano Albesiano έχει συνδέσει το όνομά του και με την ανάληψη πολλών σημαντικών projects ανάπτυξης προϊόντων, όπως το Tuono V4, το Caponord 1200 και όλη τη γκάμα Dorsoduro. Ο Albesiano και η ομάδα των μηχανικών του, είναι πίσω από την επιτυχή ανανέωση της γκάμας των μοτοσυκλετών Moto Guzzi, καθώς και την ανάπτυξη της νέας γενιάς κινητήρων 750cc V7, αλλά και του εξαιρετικού California 1400 (Touring και Custom), που αποτελεί το πιο λαμπρό στολίδι του Mandello del Lario.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events