28 March 2024
motoGP 2012

Ο Pedrosa κερδίζει το δραματικό GP της Βαλένθια και ο Stoner λέει αντίο !

Στoν τελευταίο αγώνα του MotoGP σην   Valenciana ήταν ο Dani Pedrosa με την Repsol Honda   αυτός που   πήρε τη νίκη σε ένα δραματικό αγώνα που ήταν γεμάτος από  συντριβές,  με δεύτερο  τον Katsuyuki Nakasuga που έκανε την μεγάλη έκπληξη και τρίτο τον Casey Stoner, ο οποίος αποχαιρέτησε με ένα βάθρο τα MotoGP.

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα οι αναβάτες με τα βρόχινα ελαστικά οδήγησαν την κούρσα. Η έκπληξη ήταν ο  Aleix Espargaro ο οποίος έφερε την Aprilia στην κορυφή έχοντας πίσω του τους Dovizioso, Rossi, Stoner, Lorenzo και Bradl. Η πίστα παρόλα αυτά άρχισε να στεγνώνει με αποτέλεσμα ο Lorenzo και ο Bradl με τα slick να αρχίσουν να ανεβάζουν ρυθμό. Μέχρι τον 6ο γύρο ο Lorenzo είχε πάρει την πρωτοπορία, ενώ ο Pedrosa πιο πίσω άρχισε να ανεβαίνει γρήγορα θέσεις μέχρι που έφτασε τελικά στη δεύτερη θέση. Σε εκείνο το σημείο όσοι δεν είχαν αλλάξει μοτοσικλέτες, μπήκαν και το έκαναν χάνοντας σημαντικό έδαφος στον αγώνα.

Ο Pedrosa με 20 γύρους να απομένουν άρχισε να πλησιάζει πολύ τον Lorenzo ώσπου τελικά τον έφτασε στα 2 δευτερόλεπτα.  Ο Lorenzo πίεσε να περάσει σε ένα σημείο που δεν έπρεπε τον James Ellison που τον ντούμπλαρε και δεν είχε λόγο να κάνει παράτολμη κίνηση , υπερεκτίμησε όμως την κατάσταση του και τελικά σημείωσε μια άσχημη πτώση εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Ο Dani Pedrosa έμεινε μόνος του στην κορυφή και χωρίς να κάνει κανένα λάθος έμεινε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος κατακτώντας τη νίκη. Αυτή είναι η 7η φετινή νίκη για τον Ισπανό ο οποίος ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ καλή χρονιά για εκείνον. O Pedrosa μετά την αυτή του νίκη και έφτασε τις 45 συνολικά στην καριέρα του, μία περισσότερη από τον Lorenzo .

Η μεγαλύτερη έκπληξη πάντως ήρθε από τη δεύτερη θέση και τον Katsuyuki Nakasuga. Ο αντικαταστάτης του Ben Spies στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha επέλεξε την ίδια στρατηγική με τον Lorenzo και του βγήκε σε καλό καθώς από νωρίς βρέθηκε ανάμεσα στους πρώτους. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ατυχίες και τα λάθη των αντιπάλων του και τελικά τερμάτισε στο βάθρο χαρίζοντας 20 πολύτιμους βαθμούς στη Yamaha.

Στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρο στον τελευταίο του αγώνα στο MotoGP ανέβηκε ο Casey Stoner. Ο Αυστραλός ξεκίνησε τον αγώνα με τα βρόχινα ελαστικά και αναγκάστηκε να αλλάξει μοτοσικλέτα στα μέσα του αγώνα. Από εκεί και έπειτα όμως έβαλε το κεφάλι κάτω, δεν ρίσκαρε κάποιο λάθος και πίεσε όσο έπρεπε για να σκαρφαλώσει τελικά στην 3η θέση. Πολύ καλό φινάλε στην καριέρα του Stoner ο οποίος αποχαιρετά το MotoGP με ένα βάθρο και με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των δημοσιογράφων που σηκώθηκαν όρθιοι για να τιμήσουν την αποχώρηση ενός μεγάλου οδηγού.

Στην 4η και 5η θέση τερμάτισαν οι αναβάτες της San Carlo Gresini, Alvaro Bautista και Michele Pirro, με τον Ιταλό να κατακτά το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τις CRT μοτοσικλέτες. Την εξάδα έκλεισε ο Andrea Dovizioso, ενώ πιο πίσω έμεινα οι Abraham, Petrucci, Ellison και Rossi, με τον Ιταλό της Ducati να ολοκληρώνει τη συνεργασία του με την ιταλική ομάδα. Πτώση σημείωσε ο Nicky Hayden, ο Cal Crutchlow, o Hector Barbera, ο Claudio Corti, ο Roberto Rolfo και ο Ivaν Silva. Πρωταθλητής CRT είναι ο Aleix Espargaro ο οποίος τερμάτισε στην 11η θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events