28 March 2024
WSBK 2012

Ο Max Biaggi στέφθηκε πρωταθλητής 2012 στα Superbike στη Γαλλία

Με την μικρότερη διαφορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike κέρδισε τον τίτλο σήμερα   στο Magny-Cours  ο Max Biaggi (Aprilia Racing Team) τερματίζοντας στην  5η θέση που αρκούσε για να τερματίσει στην κορυφή της βαθμολογίας με  0,5 βαθμούς  μπροστά από τον Tom Sykes.

Ο Sykes έκανε ό, τι μπορούσε να κερδίσει τον 2ο αγώνα  ελπίζοντας ότι ο Biaggi δεν θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στην 5η θέση αφού ξεκινούσε από την 10η. Δυστυχώς η αδυναμία του να κρατήσει μια καλύτερη θέση στον πρώτο αγώνα του στοίχησε το πρωτάθλημα  αφού η νίκη του δεν έφτανε αφού  ο Biaggi που είχε πτώση στον πρώτο αγώνα έκανε ακριβώς που έπρεπε  τερματίζοντας πέμπτος και κερδίζοντας έτσι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με μόλις μισό βαθμό διαφορά!

Ο Marco Melandri από τη μεριά του, παρότι ήταν τραυματίας είχε κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για τον τίτλο μετά την πτώση του Biaggi και την δεύτερη θέση του στον πρώτο αγώνα άλλα δυστυχώς μια πτώση τον κράτησε τελικά εξω από τον πολυπόθητο τίτλο που κέρδισε ο συμπατριώτης του.


Αυτό είναι το δεύτερο πρωτάθλημα για τον  Biaggi στα Superbike World Championship  , έχοντας κερδίσει τον τίτλο με Aprilia και το 2010.

Έκλεισε λοιπόν και αυτή η συναρπαστική χρονιά και βέβαια ο τίτλος μπορεί να κρίθηκε τελικά στον τελευταίο αγώνα με μισό βαθμό άλλα αν κοιτάξει κανείς προς τα πίσω θα δει ότι τελικά ο τίτλος κερδήθηκε σε πολλά σημεία που δείχνουν επιμονή και πολύ και στοχευόμενη δουλειά!

Ραντεβού για τα  Superbike του χρόνου λοιπόν στις 24 Φεβρουαρίου 2013 στο Philip Island αναμένοντας να δούμε το νέο πρωτάθλημα και τις αλλαγές στις ομάδες και στους οδηγους καθώς και τα νέα μηχανάκια τους !

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=azdDQkKFacg&feature=g-user-u”]

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events