29 March 2024
motoGP 2013

Ο Marquez κερδίζει στη Γερμανία και παίρνει την πρωτιά στην βαθμολογία !

Ο Marc Marquez κέρδισε τον αγώνα στο Sachsenring  κάνοντας δυο τις νίκες του στο  MotoGP και  επτά τα βάθρα από τους οκτώ αγώνες.

93marquez__s1d8121_original
Ο νεαρός Ισπανός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και αφού οι δυο μεγάλοι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος  Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa, έλειπαν από τον αγώνα κατάφερε με μια εκπληκτική επίδοση να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τον  Cal Crutchlow και τον Valentino Rossi δεύτερο και το τρίτο.

35crutchlow,46rossi,93marquez__s5d7185_original
Το Sachsenring έδωσε για άλλη μια φορά ένα άκρως δραματικό Σαββατοκύριακο.
Με τους δύο μεγάλους αντιπάλους του εκτός συναγωνισμού, ο Marquez  ξεκίνησε από την pole position (ήταν η τρίτη της σεζόν) και  γνώριζαν ότι μια δεύτερη νίκη μετά από την νίκη στο Austin του Texas θα του έδινε την ευκαιρία να έχει  το πλεονέκτημα στην κούρσα του τίτλου περνώντας επικεφαλής. Μια κακή εκκίνηση είδε το 20χρονο Ισπανό να πέφτει στην 4η θέση. Στη συνέχεια όμως πέρασε διαδοχικά τους Crutchlow, Rossi και Bradl και  πέρασε στην πρωτοπορία γρήγορα και έφτασε έτσι στην πρώτη θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαία.

35crutchlow,motogp__s1d8065_original
Ο Cal Crutchlow έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και τερμάτισε 2ος. Ο Βρετανός είχε πολύ καλό ρυθμό σε όλο τον αγώνα αλλά δεν κατάφερε στους τελευταίους γύρους να πλησιάσει αρκετά για να απειλήσει τον Ισπανό. Πήρε έτσι το 2ο συνεχόμενο βάθρο και το 4ο συνολικά για φέτος.

46rossi,motogp__s1d9585_original
Ο Valentino Rossi δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Marquez και Crutchlow παρότι βρέθηκε για λίγο στην Κεφαλά του αγώνα. Τερμάτισε 3ος κερδίζοντας ένα βάθρο ακόμα συνεχίζοντας την καλή πορεία του.

06bradl,motogp__s1d9533_original
Ο Stefan Bradl στον αγώνα της πατρίδας ξεσήκωσε τους Γερμανούς κάνοντας μια καλή  εκκίνηση και αφού πέρασε τον Rossi, πήρε το προβάδισμα κάτω από τους ενθουσιασμένους Γερμανούς. Δεν κατάφερε όμως να αντέξει στις επιθέσεις των  Marquez, Rossi και Crutchlow και έτσι αρκέστηκε στην 4η θέση.

04dovizioso,motogp__s1d8041_original
Στην πέμπτη θέση ο  Alvaro Bautista, και ο Bradley Smith ολοκλήρωσε την εξάδα.
Ο Andrea Dovizioso με την Ducati ήταν 7ος και 8ος ο εκπληκτικός  Aleix Espargaro, με τη CRT μοτοσικλέτα του.

motogp__lg41964_original

Το επόμενο MotoGP με τον 9ο γύρο συνεχίζεται με τον αγώνα στη Laguna Seca το επόμενο Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουλίου, ο όποιος είναι και ο τελευταίος πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. Θα περιμένουμε να δούμε αν οι δυο μεγάλοι απόντες του Sachsenring Pedrosa  και Lorenzo  θα είναι εκεί αφού επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουμε ακόμα.

lorenzo_box_original 93marquez_s1d8323_original 35crutchlow,46rossi__s1d7850_original

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events