28 March 2024
motoGP 2013

Ο Marquez αρπάζει την pole position στη Μαλαισία!!!

Ο Marc Marquez θα ξεκινήσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά από την pole position στο Malaysian Grand Prix.

93marquez_s1d1177_original

Αυτό σηματοδοτεί την όγδοη pole του 20χρονού στην πρώτη του χρoνιά στο Motogp και με χρόνο 2’00.011 σπάει κάθε ρεκόρ, καθώς  το ρεκόρ πίστας το κατείχε ο Casey Stoner από το 2007. Ο Μarquez μπήκε στην πίστα στα τελευταία λεπτά και με αποφασιστικότητα άρπαξε την pole από τον Rossi.

Οι Valentino Rossi και Cal Crutchlow θα ξεκινήσουν από τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα για τις Factory Yamaha Racing και Monster Yamaha Tech3.

 

46rossi_s1d2628_original

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατείχε την pole position μέχρι τα τελευταία λεπτά, αλλά με χρόνο 2’00.336 ήταν 0.325 δεύτερα ποιο  αργός από τον Marquez ενώ ο Crutchlow που ήταν μόλις 0.023 δεύτερα ποιο αργός από τον Rossi θα στηθεί στην πρώτη σχάρα εκκίνησης αύριο κάτι που έχει να κάνει  από τον αγώνα της πατρίδας του στο Silverstone τον περασμένο μήνα .

35crutchlow_s1d2620_originalΟ Jorge Lorenzo, ο οποίος κέρδισε το πρώτο του τίτλο MotoGP ™ στο Sepang  το 2010 , θα ξεκινήσει τέταρτος αφού απέχει από την pole position κάτι παραπάνω από μισό δευτερόλεπτο. Φαίνεται πως ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής ,δε κατάφερε να λύσει εντελώς τα προβλήματα ολίσθησης μου αντιμετώπιζε στο άνοιγμα του γκαζιού χθες.

99lorenzo_s1d2823_original

Από την άλλη ο Dani Pedrosa  χάνει την πρώτη σειρά εκκίνησης παρά τον γρήγορο ρυθμό του σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές. Ο αναβάτης της Honda ολοκλήρωσε τις τρεις πρώτες περιόδους  χθες και σήμερα στην πρώτη θέση  παρά τις ενοχλήσεις  που ένιωθε ακόμα από την πτώση στην Aragon. Ωστόσο όταν ήρθε η ώρα των κατατακτηρίων δοκιμών, ο περσινός νικητής του Sepang  δεν ήταν σε θέση να συγκεντρώσει κάτι καλύτερο από μια πέμπτη θέση.

26pedrosa_s1d2799_original

Την δεύτερη σειρά εκκίνησης συμπληρώνει ο Alvaro Bautista ο οποίος έχει την ευκαιρία να ανέβει στην έκτη θέση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος καθώς ο Stefan Bradl τέθηκε εκτός αφού υπέστη κάταγμα στον δεξί αστράγαλο μετά από την συντριβή του. Ο αναβάτης της GO & FUN Honda Gresini θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον στην πέμπτη θέση για να περάσει τον Bradl καθώς είναι 10 βαθμούς πίσω του.

35crutchlow,41espargaro,46rossi,93marquez_s5d7678_original

Στην τρίτη σειρά εκκίνησης θα στηθεί ο Bradley Smith στην έβδομη θέση, που ισοδυναμεί με τη δεύτερη καλύτερη του θέση στο grid, μπροστά από τον Andrea Dovizioso ενώ στην ένατη θέση έχουμε την πρώτη CRT του Aleix Espargaro (Power Electronics Aspar ). Την δεκάδα κλίνει ο Andrea Iannone της Pramac Racing Ducati μπροστά από την εργοστασιακή Ducati του  Nicky Hayden, ενώ ο απών Bradl κατετάγη 12ος , αλλά καλείται τώρα να επιστρέψει στη Βαρκελώνη για τη χειρουργική επέμβαση έτσι δε θα στηθεί στην εκκίνηση αύριο και την θέση του θα πάρει ο Colin Edwards.

Ο αυριανός  αγώνα ξεκινά στις  11:00πμ ώρα Ελλάδος  με τις πιθανότητες  βροχής να είναι πολλές. Ο πρωτοπόρος Marquez είναι 39 βαθμούς μπροστά από τον Lorenzo στην κατάταξη και  59 απo τον Pedrosa, που σημαίνει ότι εάν νικησει αυριο είναι πολύ δυσκολο εως ακατόρθωτο να χάσει το πρώτο του πρωτάθλημα στη πρώτη του χρονιά στο Motogp.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ MotoGP Q1
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ MotoGP Q2

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events