28 March 2024
WSBK 2012

Ο Marco Melandri μεγάλος νικητής του 2ου αγώνα στην Ρωσία !

Ο Marco Melandri έκανε έναν αγώνα προσεκτικό και αποτελεσματικό αφού κατάφερε και πείρε την καρό σημαία στον δεύτερο αγώνα του Ρωσικού Superbike και πήρε κεφάλι στην βαθμολογία του πρωταθλήματος αφήνοντας τον Biaggi πίσω του με 18,5 βαθμούς !

Ο Ιταλός της BMW ήταν προσεκτικός στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και κατάφερε να μείνει κοντά στους πρώτους και αφού κατάφερε και πέρασε τους Haslam και Laverty κυνήγησε τον  Sykes και περίμενε την  κατάλληλη στιγμή για να τον προσπεράσει. Μόλις πέρασε μπροστά όλα ηταν εύκολα για τον έμπειρο Ιταλό να πάρει την 6η φετινή του νίκη.

Στη δεύτερη θέση  τερμάτισε ο Tom Sykes που δεν άντεξε στην πίεση του Melandri και αρκέστηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο βρετανός είχε ένα θαυμάσιο τριήμερο με το όνομα του να μένει για πάντα σαν τον πρώτο νικητή της κατηγορίας στην νέα πίστα της Μόσχας. Με την θέση αυτή πλέον  ο Sykes είναι για τα καλά στη κούρσα του πρωταθλήματος με 41 βαθμούς πίσω από τον  Melandri  22,5 από τον Biaggi.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Chaz Davies με την Aprilia έπειτα από τρομερή μάχη με τους Laverty, Checa και Rea. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Carlos Checa , ο Leon Camier  στην 5η θέση και 6ος ο Davide Giugliano.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Melandri στο πρωτάθλημα Max Biaggi έκανε το μεγάλο λάθος πιο πίσω. Όταν σε προσπάθεια του να προσπεράσει τον Jonathan Rea έχασε τα φρένα της τελευταίας στροφής και έπεσε με δύναμη στο πίσω μέρος της BMW του Leon Haslam με αποτέλεσμα και οι δύο αναβάτες να πέσουν και να χάσουν τον υπόλοιπο αγώνα , με αποτέλεσμα ο Ιταλός να υποχωρήσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΑΓΩΝΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events