20 April 2024
motoGP 2013

Ο Luthi ειναι καλα και η Moto2 καλυτερα!

Αύριο ξεκάνει το 3ήμερο  για τον δεύτερο γύρο moto gp Circuit of the Americas (COTA) και όλοι είμαστε επικεντρωμένοι φυσικά στην μεγάλη κατηγορία…Όμως στην moto2  τα πράγματα αν μη τι άλλο έχουν και αυτά μια αίγλη ένα τρομακτικό ενδιαφέρων από ένα πρωτάθλημα που παίρνουν εκκίνηση 32 αναβάτες!!!!

40polespargaro_s1d0125_original

Στον προηγούμενο αγώνα είδαμε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για αυτή την σεζόν Espargaro να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Για πολλούς είναι η χρονιά του μια και ο μεγάλος του αντίπαλος Μarquez μετακόμισε στην μεγάλη κατηγορία , όπως και ο Iannone ο οποίος πέρυσι τερμάτισε 3ος στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος. Όμως σε ένα τόσο μεγάλο πρωτάθλημα είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις  πόσο μάλλον στην αρχή του. Εκπλήξεις στην κατηγορία πάντα θα υπάρχουν ,όπως είδαμε τον 15ο του προηγούμενου έτους Nakagami  να έχει μια εκπληκτική εμφάνιση σε όλο το 3ημερο και να τερματίζει τελικά 3ος σημειώνοντας και το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία!

(περισσότερα εδώ https://www.bikerspirit.net/main/?p=11550 )

Για όλους εμάς που  ανεβάζουμε παλμούς απλά κοιτώντας τον αγώνα, που στην πρώτη στροφή έχουμε σηκωθεί όρθιοι από την αγωνία, σημασία έχει ο ανταγωνισμός. Θα έχουμε ανταγωνισμό; Τουλάχιστον για τους πρωτοπόρους; Ο προηγούμενος αγώνας μας άφησε με απορίες!

Η περσινή γενική κατάταξη πρωταθλήματος για την πρώτη 6αδα είναι :

1              Marc MARQUEZ
2              Pol ESPARGARO
3              Andrea IANNONE
4              Thomas LUTHI
5              Scott REDDING
6              Mika KALLIO

Marquez και Iannone  μετακόμισαν στην μεγάλη κατηγορία. Έμεινε ο Redding ο οποίος κατέλαβε την 2η θέση στο Qatar, και ο Kallio ο οποίος στο Qatar ηταν 5ος…

45scottredding_s1d0337_original

Το σημαντικό όμως είναι ότι Espargaro και Redding είχαν διαφορά +0,844! Ενώ ο τρίτος της παρέας Nakagami ήταν στο +12,098 με ένα τεράστιο κενό  και από κει και πέρα όλοι μαζί αλλά ξεκινώντας από το +18,910 του 4ου της παρέας Aegerter. Ήταν σαν να έλλειπε ένας κρίκος από την αλυσίδα….

Οι διαφορές είναι μεγάλες , τονίζοντας ξανα ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα… αυτός που έλλειπε από το Qatar ήταν ο Thomas Luthi!

226984_thomas+luthi+in+action+in+assen+250cc-1280x960-jul2.jpg._original5 234009_thomas+luthi+in+the+emmi+caffe+latte+garage-1280x960-oct16.jpg._original
O 26 χρόνος Luthi τερμάτισε 4ος στο πρωτάθλημα πέρυσι δίνοντας φοβερούς αγώνες και καλά πλασαρίσματα. Όμως  στης δοκιμές της Valencia είχε ένα τρομερό ατύχημα όπου το αποτέλεσμα ήταν πολλαπλά κατάγματα σε αγκώνα και βραχίονα στο δεξί του χέρι. Μετά από 2 μήνες σχεδόν ο Thomas επανέρχεται στο προσκήνιο και θα πάρει μέρος στις δοκιμές της παρασκευής και φιλτράροντας την κατάσταση και τα δεδομένα , θα παρθεί και η απόφαση για το αν θα λάβει μέρος στον αγώνα! Εμείς ευχόμαστε να είναι σε καλή κατάσταση και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές συνθήκες αγώνα σε μια άγνωστη πίστα, και να απολαύσουμε θέαμα και ανταγωνισμό όπως μόνο η Moto2 ξέρει να μας χαρίζει!

226984_thomas+luthi+in+action+in+assen+250cc-1280x960-jul2.jpg._original

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events