29 March 2024
motoGP 2013

Ο Lorenzo ταξιδευει για να δοκιμάσει στην Laguna Seca !

Επιβεβαιώνεται πλέον ότι ο Jorge Lorenzo θα ταξιδέψει τελικά στην  Καλιφόρνια προκειμένου να ανταγωνιστεί  στο Mazda Raceway Laguna Seca για τον  ένατο γύρο του Πρωταθλήματος MotoGP ™ World που θα πραγματοποιηθεί αυτό το σαββατοκύριακο.

Μετά τον δεύτερο συνεχόμενο τραυματισμό του στο  Sachsenring, όπου καταστράφηκε  η πλάκα τιτανίου που του τοποθετήθηκε στην αριστερή κλείδα του, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ότι δε θα δώσει το παρόν στην Laguna Seca και θα επιστρέψει  στον αγώνα της Indianapolis μετά τις θερινές διακοπές.

Οι εξελίξεις όμως απ’ότι φαίνεται τον αναγκάζουν να αναθεωρήσει καθώς μετά την νίκη του  Marc Marquez στη Γερμανία και τον τραυματισμό του Dani Pedrosa ο μικρός ξαναπαίρνει το προβάδισμα στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Yamaha Racing με δελτίο τύπου της δήλωσε:

«Ο Jorge Lorenzo θα ταξιδέψει  στην Laguna να είναι με την ομάδα του, καθώς αναρρώνει από μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην τραυματισμένη κλείδα του μετά την συντριβή  του στο Γερμανικό Grand Prix  του περασμένου Σαββατοκύριακου. Εχουμε αποφασίσει να πάει στην Laguna Seca».

Ενώ ο ίδιος ο Lorenzo δήλωσε:

“Μετά την τελική ιατρική εξέταση μιλώντας με το γιατρό Rodríguez, αποφασίσαμε ότι θα προσπαθήσουμε. Στην αρχή είχα σκεφτεί σοβαρά ότι θα μπορούσε να ήταν βολικό να πάρουμε τον απαραίτητο χρόνο για την ανάρρωση μου και να επιστρέψουμε  στο Indy, αλλά κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών έχω αισθανθεί πολύ καλύτερα έτσι  τώρα θέλω να είμαι εκεί και θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τους  πολλούς κινδύνους.Θέλω να είμαι εκεί και για τους οπαδούς, για το πρωτάθλημα, αλλά κυρίως για την ομάδα μου που με περιμένει. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για όλη την υποστήριξη που έχω λάβει μέχρι στιγμής και θέλω να πω «ευχαριστώ» στους γιατρούς που με φρόντισαν μετά τη συντριβή στο Sachsenring, τόσο στην Clinica Mobile και στο Γενικό Νοσοκομείο de Catalunya, κυρίως τον γιατρό μου Rodríguez. ”

99lorenzo_s5d4479_slideshow_169[1]

“Ο Jorge πήρε  την απόφαση να πετάξει για  Laguna Seca.Αν και δεν θα είναι εύκολο, αποφάσισε να δοκιμάσει – παρά τον πόνο και τις συνέπειες της δεύτερης  χειρουργικής επέμβασης  στη  κλείδα του,” προσθέτει ο Team Manager Wilco Zeelenberg. «Έχουμε άλλο ένα σκληρό Σαββατοκύριακο μπροστά μας, ειδικά επειδή η διάταξη της πίστας είναι σωματικά απαιτητική. Τώρα ανυπομονώ να τον δω εδώ με την ομάδα και στη συνέχεια θα χαράξουμε  τη στρατηγική για το Σαββατοκύριακο. ”

 

Μέχρι σήμερα, η μοναδική νίκη του Lorenzo στη Laguna Seca ήταν το 2010 και όπως δείχνουν τα πράγματα δε θα επαναληφθεί φέτος καθώς προβλέπεται να κάνει έναν συντηρητικό αγώνα με στόχο την συγκομιδή όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών χωρίς να ρισκάρει .

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events