19 April 2024
Cross-Country RalliesΔιεθνή Επικαιρότητα

Ο Despres εντυπωσιάζει με την δεύτερη θέση στο Rally Dos Sertoes στην Βραζιλία!

Ο  Cyril Despres  κέρδισε την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του Ράλι Sertoes Dos στην πρώτη του έξοδο στην  Νότια Αμερικής με το Rally Yamaha YZ450F. Ο Despres ήταν ένας ισχυρός διεκδικητής για τη νίκη στο Rally των  4.115 χιλιόμετρων και πήρε τη νίκη στην τέταρτη και όγδοη ειδική.P20130729141019132

Ο πέντε φορές νικητής του Dakar με την εμπειρία και την στρατηγική προσέγγιση κατάφερε να πάρει το γενικό προβάδισμα μετά την έκτη ειδική του αγώνα. Ο Despresε έδειχνε ότι θα καταφέρει να κερδίσει το πρώτου Rally  με τη Yamaha μέχρι που ένα περιστατικό στην έβδομη ειδική  του αγώνα τον  οδήγησε σε απώλεια πάνω από 22 λεπτών. Ο Γάλλος έμπλεξε σε συρμάτινο φράκτη  προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση, αλλά ευτυχώς  δεν είχε σοβαρό τραυματισμό. Ο Despres στη συνέχεια προσπάθησε  σκληρά με την Yamaha του να ανακτήσει το χαμένο χρόνο κατά τις  τελευταίες ειδικές, και κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια να τερματίσει δεύτερος συνολικά.

Ο αγώνας κρίθηκε μεγάλη επιτυχία για τον αναβάτης της Yamaha ως προετοιμασία για το Ντακάρ και μια ευκαιρία να αξιολογήσουν και να στήσουν τη Yamaha YZ450F για να ταιριάζει με το στυλ οδήγησης του.

P20130729141315023
Ο Cyril Despres μετά το τέλος του Rally Dos Sertoes είπε:
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ήταν ο πρώτος μας αγώνας πάνω στο Rally Yamaha YZ450F το  αποτέλεσμα δεν ήταν πάρα πολύ κακό και είναι σαφές ότι η μοτοσικλέτα έχει μεγάλες δυνατότητες. Με λίγα λιγότερα προβλήματα η νίκη θα μπορούσε να ήταν δική μας εδώ στη Βραζιλία και τώρα πρέπει να πάμε πίσω και να λύσουμε όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα βάθρο και μια νίκη. Επόμενη εξόρμησή μας θα είναι στο Περού στις αρχές του Οκτωβρίου, πριν από τον Ιανουάριο και υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα, τόσο εδώ όσο και πίσω στην Ευρώπη, για όλη τη σκληρή δουλειά τους, καθώς και ένα ειδικό ευχαριστώ για την Yamaha Team Βραζιλίας, που μας φρόντιζαν τόσο καλά κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που περάσαμε εδώ στην άριστη εταιρείας τους.»
P20130805095907529

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events