24 April 2024
motoGP 2014

Ο De Puniet με την Suzuki MotoGP, η εξέληξη και η πρόκληση της Suzuka!

Η Suzuki έχει δοκιμάσει φέτος την μοτοσυκλέτα σε πολλά διαφορετικά Grand Prix.Ποιο είναι το επόμενο βήμα με βάση του χρονοδιαγράμματος δοκιμών;

catalunyajunio,suzukiteam_ds-_s5d9886_slideshow_169

«Πήραμε μέρος στις χειμερινές δόκιμες στην Sepang. Στο Austin και την Αργεντινή, δυστυχώς, δεν μπορούσα να οδηγήσω, αλλά το έκανα στο Philip Island και το έκανα επίσης στη Βαρκελώνη. Το πρόγραμμα είναι διαφορετικό, τον Ιούλιο, είναι η προετοιμασία για τον 8ωρο αγωνα στη Suzuka στο τέλος του μήνα .Το πρόγραμμα μου για το Motogp θα ξεκινήσει και πάλι το Σεπτέμβριο, και μου αφήνει ένα σημαντικό διάλειμμα. Στη συνέχεια, εμείς υποτίθεται ότι θα πρέπει να είμαστε στο Mugello ,στην Αραγονία και τη Βαλένθια .Μια συμμετοχή ως wildcard είναι αρκετά πιθανή στη Βαλένθια τον Οκτώβριο. Τον Αύγουστο, μια δοκιμή στο Brno είχε προγραμματιστεί, αλλά ακυρώθηκε και αντικαταστάθηκε από μια άλλη στο Philip Island. Αυτός είναι ο λόγος που αποδέχτηκα την ευκαιρία να συμμετέχω στον 8ωρο της Suzuka , προκειμένου να οδηγήσω, δοκιμάζοντας μια διαφορετική μοτοσικλέτα τουλάχιστον να έχω έναν αγώνα αυτή τη σεζόν. ”

Σε ποια συγκεκριμένα στοιχεία της ανάπτυξη έχει επικεντρωθεί η Suzuki ;

“Έχουμε εργαστεί ως επί το πλείστον για τα ηλεκτρονικά συστήματα πρώτα. Πήγαμε από την Mitsubishi ECU στο Magnetti Marelli ECU στην Sepang . Υπάρχουν πολλά να κάνουμε σε αυτό το σημείο, διότι, ακόμη και όταν η μοτοσυκλέτα δεν είναι σε καλό δρόμο, οι Ιάπωνες μηχανικοί συνεχίζουν να εργάζονται για να εξομαλύνουν τις ατελές. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά είναι δύσκολο να καθορίσουν την ακριβή αίσθηση που θέλω στη μοτοσυκλέτα, γιατί πάντα οδηγώ σε διαφορετικές συνθήκες από τη μια δοκιμή στην άλλη. Όταν δεν υπάρχει βάση ή αναφορά, δεν υπάρχει τίποτα να το συγκρίνεις , και είναι δύσκολο να αξιολογήσει κάποιος την πρόοδο. ”

Καθώς εργάζεστε ειδικά για τα ηλεκτρονικά, σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα είναι ήδη σε καλή κατάσταση από πλευράς του πλαισίου και του κινητήρα;

«Η μοτοσικλέτα είναι έτοιμη, αλλά και πάλι, είναι δύσκολο να αξιολογηθεί το δυναμικό του τώρα. Νομίζω ότι η βάση της είναι πραγματικά καλή, αλλά από την άποψη της καθαρής ισχύος, δεν ξέρω πού βρισκόμαστε. Πρέπει να οδηγηθεί περισσότερο και από άλλους αναβάτες για να είναι σε θέση να συγκρίνουν, και την πρόοδο ακόμη περισσότερο “.

Εκτός από την επιθυμία σου να συνεχίσεις την οδήγηση κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, πώς σου ήρθε η ιδέα να συμμετέχεις στον 8ωρο στη Suzuka ;

“Πρώτον, μου αρέσει η πίστα εκεί. Είναι ένας θρυλικός αγώνας και πολύ σημαντικός για την Suzuki. Νομίζω ότι τώρα έχουμε μια ομάδα πολύ καλή σε θέση να κερδίσει αυτόν τον αγώνα. Γι ‘αυτό και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσαρμοστώ στη μοτοσυκλέτα και να την ετοιμάσουμε για μια νίκη. Αν κερδίσουμε τον 8ωρο της Suzuka θα είναι ένα πραγματικό επίτευγμα για μένα και την Suzuki σε αυτή την ήσυχη σχετικά σεζόν. ”

Είτε τρέξεις με την Suzuki στο MotoGP την επόμενη σεζόν είτε όχι, τι άλλες προτάσεις έχεις;

Ένα συμβόλαιο με την Suzuki είναι έτοιμο για μένα, σαν δοκιμαστής ή κάπου αλλού. Μπορώ να επιλέξω να την αποδεχθεί ή όχι. Γι ‘αυτό θα ήθελα να ενημερωθώ για τα σχέδιά τους για το μέλλον, το συντομότερο δυνατό, γιατί θέλω πολύ να γυρίσω πίσω στον ανταγωνισμό, αλλά όχι σε κακές συνθήκες. Για την ώρα, ο κύριος στόχος μου είναι να επιστρέψω στο MotoGP. Αν υπάρχει μια επιλογή στα Superbikes, γιατί όχι, αλλά εγώ πραγματικά στοχεύω στο να είμαι στην γραμμή εκκίνησης του MotoGP το 2015. ”

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events