29 March 2024
motoGP 2013

Ο Casey Stoner στο Phillip Island!!!

H πολυσυζητημένη και πολυ αναμενόμενη συμμετοχή του Casey Stoner στο Phillip Island είναι γεγονός.   Ο Αυστραλός ήρωας θα επιστρέψει στο MotoGP στα μέσα του μήνα στον γύρο της πατρίδας του όμως όχι για να συμμετέχει στον αγώνα αλλά για να κάνει έναν τιμητικό γύρο θριάμβου πριν την έναρξη του αγώνα μαζί με τον Wayne Gardner  και τον ζωντανό θρύλο των Grand Prix, Mick Doohan .

casey-stoner-lines-up-v8-supercar-challenge[1]

Οι τρεις αναβάτες έχουν αναγνωριστεί και τιμηθεί ήδη στο φημισμένο Phillip Island καθώς τα ονόματα τους έχουν δοθεί σε στροφές και κομμάτια της πίστας και θα έχει τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον να δούμε τους τρεις Αυστραλούς αναβάτες που έχουν γράψει ιστορία στους αγώνες σε μια  επίδειξη για τους οπαδούς του MotoGP.

Ο Stoner έχει ολοκληρώσει εκατοντάδες γύρους στο νησί αλλά αυτή την φορά θα είναι  κάτι  το διαφορετικό για τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και ο ίδιος είναι κατενθουσιασμένος όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του:

«Το Αυστραλιανό Grand Prix πέρσι ήταν ένα παραμυθένιο τελείωμα της καριέρας μου στο MotoGP», είπε «Θα είναι όμορφο  να απολάυσουμε ξανά έναν γύρο μαζί  με τον Mick και τον Wayne φέτος χωρίς την ανταγωνιστική  πίεση. Ανυπομονώ να ξαναδώ  και να ξαναβρεθώ με τους οπαδούς που με στήριξαν σε όλη την καριέρα μου.”

Ο Stoner έχει κερδίσει το Αυστραλιανό Grand Prix τα τελευταία έξι χρόνια σε 115 αγώνες MotoGP ™ ξεκινώντας 39 φορές από την pole position, έκανε  29 ταχύτερους γύρους και πήρε 69 τερματισμούς στο πόντιουμ  κερδίζοντας  38 φορές. Μόνο ο Rossi και οι θρύλοι του  MotoGP,Giacomo Agostini και Mick Doohan βρίσκονται  πάνω από αυτόν στη λίστα όλων των εποχών.

834846-mick-doohan[1]O πέντε φορές  παγκόσμιος πρωταθλητής  Mick Doohan, κέρδισε το τελευταίο του Αυστραλιανό Grand Prix  πριν από 15 χρόνια, και η πρώτη στροφή της πίστας σήμερα φέρει το όνομά του. Ο ίδιος ενθουσιασμένος δήλωσε:

«Επιστροφή του Casey στο Phillip Island είναι μεγάλη είδηση ​​για τους οπαδούς του MotoGP.Ο κόσμος θα το αγαπήσει σίγουρα και ανυπομονώ να συμμετάσχω κι εγώ στο event. To MotoGP έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή με την επόμενη γενιά αναδυόμενων θρύλων να εντυπωσιάζουν. Είμαστε μάρτυρες μιας νέας εποχής για το άθλημα.” είπε ο Doohan

Ο  Wayne Gardner, ο οποίος προκάλεσε υστερία στο Phillip Island με της νίκες  που πείρε με την  Honda  το 1989-90, θα αναπληρωθεί  φέτος από τους δύο γιους  του Remy και Luca, που αρχίζουν τη δική τους δίτροχη σταδιοδρομία στην Ισπανία.

«Είναι πάντα μεγάλη χαρά να οδηγείς στο Phillip Island. Έχω απολαύσει πολλές ξεχωριστές στιγμές εκεί και η οδήγηση με τον Casey και τον Mick είναι βέβαιο ότι θα προστεθεί σε αυτόν τον κατάλογο.” είπε ο Gardner.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events