20 April 2024
Enduro

Οι Cervantes, Nambotin και Renet οι νικητές της 1ης μέρας του ΠΠ Enduro GP στην Καλαμπάκα!!

Με επικές μάχες σε όλες τις κατηγορίες το FIM Maxxis Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro GP Maxxis στην Καλαμπάκα είδε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα. Μπροστά από τα παγκοσμίως διάσημα αξιοθέατα μοναστήρια των Μετεώρων στην γραφική Καλαμπάκα, οι καλύτεροι αναβάτες enduro του κόσμου έδωσαν δυνατές μάχες για τη νίκη.Παραμένοντας αήττητοι στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα, το δίδυμο της KTM, Ivan CERVANTES και Christophe NAMBOTIN κέρδισαν αντίστοιχα στις E3 και Ε1 κατηγορίες. Ο αναβάτης της Husqvarna Pela Renet επικράτησε μετά από μια τιτάνια μάχη τεσσάρων αναβάτη και στέφτηκε νικητής της κατηγορία E2. Στην κατηγορία Enduro Junior ο αναβάτης της Beta, Giacomo Redondi κράτησε την ψυχραιμία του στο ελληνικό έδαφος κατακτώντας την νίκη, ενώ στο Κύπελλο Νέων 125 νικητής ήταν ο Davide SORECA της Yamaha.

ivan_cervantes_EWC 2014 Rnd 3_1485
πέντε στα πέντε για τον Ivan CERVANTES

Ε3

Παραμένοντας αήττητος στην κατηγορία Enduro 3, ο Ισπανός Ivan CERVANTES κατέγραψε την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη. Ο αναβάτης της KTM εξασφάλισε μια άνετη νίκη με μια διαφορά 15 δευτερολέπτων.

«Είναι φανταστικό που κέρδισα και πάλι,” δήλωσε ο CERVANTES. «Δεν είχα πολύ καλό ξεκίνημα στην αρχή την ημέρα, αλλά σύντομα βρήκα τον ρυθμό μου και ήμουν σε θέση να πάρω τη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που εξελίχτηκε η μέρα.”

Ο νικητής του Σούπερ Test της Παρασκευής, Mathias BELLINO (Husqvarna) βρέθηκε στην έκτη θέση στο τέλος του πρώτου γύρο. Για τον Αυστραλό Matt PHILLIPS, η μέρα είχε ανάμικτα συναισθήματα καθώς ο αναβάτης της KTM είχε βρει έναν καλό ρυθμό από νωρίς σημειώνοντας ταχύτερο γύρο όμως στην δεύτερη ειδική είχε μια πτώση και τελικά έμεινε την τρίτη θέση. Σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο σε τρεις από τις 13 ειδικές της ημέρας, ο Πορτογάλος Luis CORREIA (Beta) πήρε την τέταρτη θέση, ενώ ο Γάλλος Jeremy JOLY (KTM) ισοφάρισε το καλύτερό του αποτέλεσμα μέχρι στιγμής στην Πέμπτη θέση.

Καλύτερος Έλληνας  στην Ε3 ο Θανάσης Τρίγκας!

 

Ε1

Στην Enduro 1 κατηγορία νικητής στέφτηκε και πάλι ο Γάλλος Christophe NAMBOTIN (KTM) με μια άνετη επικράτηση και με διαφορά 38 δευτερολέπτων. “Είμαι πραγματικά ευτυχής που πείρα την πέμπτη μου νίκη της σεζόν», σχολίασε ο NAMBOTIN. «Ήταν μια καλή μέρα για μένα , χωρίς μεγάλα λάθη. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να κερδίσω και πάλι αύριο.”e1 podium day 1_EWC 2014 Rnd 3_2126

Πίσω από τον Nambotin, για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου πάλεψαν ο Γαλλίας Jeremy TARROUX (Sherco) και ο Φινλανδός Eero REMES (TM). Βρίσκονταν REMES στα τελικά δύο ειδικές δοκιμασίες της ημέρας ,Ο TARROUX τελικά εξασφάλισε την δεύτερη θέση του βάθρου, αφού ο REMES λόγο κάποιων τεχνικών προβλημάτων αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στις τελευταίες ειδικές του αγώνα. Με τον REMES εκτός συναγωνισμού, ο Γάλλος Anthony Boissière (Sherco) επωφελήθηκε από την ατυχία του πρώτου για να λάβει την τρίτη θέση. Στην  τέταρτη μετά από μια σταθερή απόδοση καθ ‘όλη την ημέρα, ήταν ο αναβάτης της ΚΤΜ, Cristobal GUERRERO ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Ισπανός, Jaume Betriu (Husqvarna).

Καλύτερος Έλληνας αθλητής στην κατηγορία ο Παναγιώτης Ζαφειρίου!

Ε2

Κατακτώντας την δεύτερη νίκη της σεζόν, ο Γάλλος Pela Renet (Husqvarna), ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας Enduro 2. Ο αναβάτης της Husqvarna συμμετείχε σε μια μάχη τριών αναβατών με τον Johnny AUBERT (F – Beta) και τον Alex SALVINI (Ι – Honda), και κατάφερε τελικά να βγει νικητής της ημέρας.

“Ήταν άλλη μια απίστευτη μάχη για τη νίκη”, είπε ο Renet. “Πρώτα πάλεψα με τον Aubert και τον Salvini και στη συνέχεια, στον τελευταίο γύρο ο Meo επιτέθηκε σκληρά. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν έκανα λάθη και η νίκη ήταν δική μου.”

Ανακτώντας το καταστροφικό ξεκίνημα στην ημέρα του, ο Antoine MEO (F-KTM) ανέβηκε τελικά στη δεύτερη θέση. Μετά από πολλές πτώσεις στον πρώτο γύρο και πάνω από 25 δευτερόλεπτα πίσω από τους ηγέτες, ο Γάλλος μπόρεσε να βρει τον ρυθμό του και με σταθερή βελτίωση σε κάθε γύρο βρήκε τρόπο να προσπεράσει τόσο τον AUBERT όσο και τον SALVINI για να πάρει την δεύτερη θέση.

pela_renet_EWC 2014 Rnd 3_1127
Pela Renet

Απολαμβάνοντας την καλύτερη επίδοση του, ο SALVINI πάλεψε σκληρά για τη νίκη του αγώνα όμως δεν τα κατάφερε και τερμάτισε τρίτος. Παρά την πρωτοπορία του στο πρώτο μισό της ημέρας, κάποια λάθη στοίχισαν στον τη νίκη και τελείωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Ισπανός Oriol MENA (Beta).

Καλύτερος Έλληνας στην κατηγορία αλλά και μεταξύ όλων την πρώτη μερα ο Γιάννης Τρίγκας!

Junior

Στην κατηγορία Enduro Junior, ο Ιταλός Giacomo Redondi (Beta) έβαλε ένα τέλος στις συνεχόμενες νίκες του Βρετανού Danny MCCANNEY (Beta). Ο MCCANNEYκατέκτησε τελικά την δεύτερη θέση, ενώ ο Γάλλος Loïc Larrieu (Husqvarna ) έκλεισε την ημέρα του μόλις οκτώ δευτερόλεπτα πίσω από τον MCCANNEY στην τρίτη θέση. Ο Ιταλός Nicolo MORI (KTM) ήταν τέταρτος, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Alessandro Bättig (Ι – Honda).

Καλύτερος Έλληνας ο Παναγιώτης Κακολύρης !

Youth

Κατακτώντας την τρίτη του νίκη, ο Ιταλός Davide SORECA (Yamaha) ήταν ο ταχύτερος της κατηγορίας 125 Νέων. Ο Nicolas PELLEGRINELLI (Ι – KTM) επικράτησε του Χιλιανού Benjamin HERRERA (TM) κατακτώντας την δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν ο Σουηδός Albin ELOWSON (Husqvarna) και ο Jeremy MIROIR (F – Yamaha).

Καλύτερος Έλληνας ο Αρτέμης Σφηναρολάκης!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events