25 April 2024
WSBK 2014

Οι πρώτες δοκιμές της σεζόν 2014 για την Aprilia Racing Team με τον Marco Melandri.

Portimao, 20 Ιανουαρίου 2014 – Η πίστα Portimao της Πορτογαλίας ήταν έτοιμη  για τις πρώτες δοκιμές της σεζόν οργανώθηκαν από την Aprilia Racing, την ομάδα που πήρε τον τίτλο της κατασκευάστριας εταιρίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα , επικεντρώθηκε σε τρεις ημέρες δοκιμών με το νεοφερμένο Marco Melandri, να εργάζεται δίπλα-δίπλα με τον αναβάτη δοκιμών Alex Hofmann.

aprilia-sbk-2014-11

Για τον αναβάτη της Ραβέννας, υποψήφιο για να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου στην Αυστραλία, θα ήταν η πρώτη του  επαφή με την Aprilia RSV4 μετά την χειμερινή του διακοπή. Αφού εξοικειώθηκε λίγο με την μοτοσυκλέτα , ο Marco επικεντρώθηκε στην προετοιμασία για τον πρώτο αγώνα της σεζόν. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με βροχή για τις δύο πρώτες ημέρες και με χαμηλές θερμοκρασίες, η ιταλική ομάδα ήταν σε θέση να επωφεληθεί από τη δοκιμή  και να τελειοποιήσει τη μοτοσυκλέτα που κυριάρχησε το στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

aprilia-sbk-2014-01

Η ασταμάτητη βροχή τις δύο πρώτες ημέρες δοκιμών είχε σαν αποτέλεσμα οι αναβάτες να κάνουν λιγότερους γύρους. Η τρίτη και τελευταία ημέρα, από την άλλη πλευρά, επέτρεψε σε όλους να πιέσουν πιο σκληρά, πάρα το γεγονός ότι το κρύο και η άσφαλτος τους έβαζε όρια.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών Melandri έκανε 175 γύρους με καλύτερο χρόνο του το  1’43 .1

aprilia-sbk-2014-10

Ο Sylvain Guintoli ήταν απών από τις δοκιμές στο Portimao, αφού ο τραυματισμός του στο δεξιό ώμο την περασμένη χρονιά τον οδήγησε και σε δεύτερο χειρουργείο.  Η επιστροφή του Γάλλου αναβάτη, ο οποίος αυτή την περίοδο κάνει φυσιοθεραπείες, αναμένεται για τον πρώτο αγώνα στο Phillip Island.

aprilia-sbk-2014-04

Marco Melandri: «Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι δύο πρώτες ημέρες πήγαν λίγο χαμένες. Η τελευταία μέρα όμως, ήταν μια ιδιαίτερη μέρα. Κάναμε μεγάλη πρόοδο με τα ηλεκτρονικά, αλλά είχαμε μερικά προβλήματα με τις ρυθμίσεις του πλαισίου. Προς το τέλος των δοκιμών αρχίσαμε να καταλάβουμε ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουμε για το οδηγικό μου στυλ, αλλά είναι κρίμα που χάσαμε την τελευταία μισή ώρα, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε ένα γρηγορότερο γύρο. Είμαι απογοητευμένος γι ‘αυτό, αλλά το καλό είναι ότι έχουμε μια σαφέστερη ιδέα τώρα. Ελπίζω ότι θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην πίστα για λίγες ακόμα δοκιμές πριν από τον πρώτο γύρο στο Phillip Island» .

aprilia-sbk-2014-08

Romano Albesiano, Υπεύθυνος της Aprilia Racing:  «Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών, ο Melandri ήταν αρκετά ευχαριστημένος  σχετικά με τις αλλαγές των ηλεκτρονικών, όμως οι ρυθμίσεις πλαισίου του RSV4 για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του οδηγού θέλουν λίγο δουλεία ακόμα. Είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά για να περάσουμε στο τελικό στάδιο, πρέπει να καταλήξουμε στο τελικό set-up το οποίο θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες του αναβάτη μας.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events