26 April 2024
motoGP 2014

Οι αναβάτες φτάνουν στην ανανεωμένη πίστα της Indianapolis για τον δέκατο γύρο!

Η πίστα έχει κάνει αλλαγές στην χάραξη της ειδικά για το MotoGP σε σχέση με πέρυσι και αυτό ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης της Πέμπτης, όπως ήταν και το νέο διετές συμβόλαιο του Jorge Lorenzo με την Movistar Yamaha για το 2015 και το 2016 .

Ο Lorenzo μαζί με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marc Marquez, τον Valentino Rossi, τον Andrea Dovizioso, τον Aleix Espargaro, τον Nicky Hayden και τον Cal Crutchlow αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης.mgp_7498_slideshow_169Με την ανακοίνωση που ειχε έρθει νωρίτερα στην ημέρα ότι ο Lorenzo θα μείνει με την ίδια ομάδα για τα επόμενα δύο χρονιά, σχολίασε: «Είμαι πολύ περήφανος που έχουμε φτάσει σε αυτή τη συμφωνία με τη Yamaha, γιατί ήταν πάντα προτεραιότητά μου να παραμείνω αλλά και θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με αυτή την ομάδα. “Είχα πολλά προβλήματα κατά το πρώτο εξάμηνο αυτής της χρονιάς, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να μάθουμε από αυτό και να επανέλθουμε με καλυτέρα αποτελέσματα. Είμαι πραγματικά σε πάρα πολύ καλή φόρμα και έχω κάνει πολύ προπόνηση στις διακοπές το καλοκαίρι. ”

Ο αναβάτης της Repsol Honda Marquez που είναι αήττητος στο πρώτο μισό της σεζόν σχολίασε, «Ξεκουραστήκαμε κατά τη διάρκεια των διακοπών, μια εβδομάδα περισσότερο ή λιγότερο, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι να ξανά ξεκινήσουμε. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να οδηγήσω και πάλι, και να δω τη νέα χάραξη  και τη νέα επιφάνεια της πίστας εδώ στο Indy. ”

Ο Rossi (Movistar Yamaha ) δήλωσε «Για μένα το ξεκίνημα της σεζόν ήταν πολύ κάλο. Είχαμε κάποιους καλούς αγώνες, αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν σε θέση να κερδίσουμε αν και τα αποτελέσματά μας ήταν πολύ ικανοποιητικά. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων. “Ο Rossi πρόσθεσε, “Νομίζω ότι οι βελτιώσεις είναι αρκετά μεγάλες, πολλά από τα σαμαράκια φαίνεται να έχουν φύγει και η νέα επιφάνεια της πίστας φαίνεται πολύ καλύτερη.”

Επίσης, με μια νέα συμφωνία που ανακοινώθηκε για το καλοκαίρι ήταν με την Ducati Team και τον Dovizioso ο όποιος δήλωσε: «Κάναμε ένα νέο συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια, η επόμενη χρόνια φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Η Indy είναι αρκετά περίεργη πίστα, αλλά οι αλλαγές που έχουν κάνει ελπίζουμε ότι θα κάνουν την πίστα πιο διασκεδαστική και ανυπομονώ να αγωνιστώ. Έχουμε ένα νέο κινητήρα που θα μας βοηθήσει με την κύρια ευθεία. ”

Ο Espargaro (NGM Forward Racing) εξήγησε τις διαπραγματεύσεις για το 2015 που είναι σε εξέλιξη και περιγράφει τους στόχους του για το υπόλοιπο της σεζόν, λέγοντας: «Εξετάζω το 2015, να ενταχτώ στην Suzuki, αλλά είμαστε ακόμα σε διαπραγματεύσεις σε αυτό. Ο κύριος στόχος μας αυτή τη σεζόν είναι να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα και ίσως ξεπεράσω Dovizioso στο πρωτάθλημα. ”

Δεν λαμβάνει μέρος αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω της ανάκαμψης του από τη χειρουργική επέμβαση που έκανε στο τραυματισμένο του καρπό έτσι ο οδηγός της M7 Aspar Hayden δήλωσε «Μισώ να χάνω τον αγώνα της πατρίδας μου, αλλά αυτή είναι η κατάσταση. Η εγχείρηση πήγε καλά, σύμφωνα με τον γιατρό και είμαστε αισιόδοξοι ότι ο καρπός θα είναι πολύ καλύτερα. Πονά ήδη λιγότερο . Δεν είμαι σίγουρος για το πότε θα είμαι έτοιμος να καβαλήσω και πάλι, αλλά θα είμαι πίσω αυτή τη σεζόν είναι σίγουρο. ”

Ο αναβάτης της Ducati Team Crutchlow μίλησε για την απόφασή του να κινηθεί προς την ομάδα της LCR Honda για την επόμενη χρονιά λέγοντας: “Φυσικά Πάω να δώσω το 100% για το υπόλοιπο της σεζόν με την Ducati. Η συμφωνία με την LCR Honda συνέβη πολύ γρήγορα, αλλά αυτό είναι οι αγώνες. Είμαι χαρούμενος με την απόφαση που έχω κάνει. “Για την δική του πρόσφατη χειρουργική επέμβαση, πρόσθεσε, «δεν κάνω πράγματα μισά, έτσι πήρα τη απόφαση να κάνω εγχείρηση και στα δύο χέρια μου. Ήταν δύσκολο για μερικές ημέρες, αλλά επουλωθήκαν πολύ γρήγορα.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events