20 April 2024
Ελληνική επικαιρότητα

Ξήλωμα και ανακατασκευή για τον τάπητα της πίστας των Σερρών.

Στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών ο δήμαρχος ενημέρωσε για την απάντηση από τον Ειδικό Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου (Ε.Σ.Π.ΕΛ.) που ολοκλήρωσε την αξιολόγηση και κατέταξε το έργο στην Τρίτη κατηγορία, απεφάνθη δηλαδή ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

IMG_7301

Ο ρόλος του Ε.Σ.Π.ΕΛ. είναι να διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους της ποιότητας στα δημόσια έργα που εκτελούνται από όλους τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, άρα και τους δήμους και τις επιχειρήσεις τους. Η δε κατηγοριοποίηση στην οποία προχωρά μετά την αξιολόγηση κατατάσσει στην πρώτη κατηγορία τα έργα χωρίς αστοχίες ή με επουσιώδεις πλημμέλειες, στη δεύτερη τα έργα με ουσιώδη ελαττώματα χωρίς επιπτώσεις σε αντοχή και στατική επάρκεια κατασκευής και στην Τρίτη τα έργα με σοβαρές και μη ανατάξιμες επιπτώσεις. Στην Τρίτη κατηγορία αξιολογήθηκε το έργο του ασφαλτοτάπητα, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται ΞΗΛΩΜΑ και  όχι ΠΑΣΑΛΕΙΜΑ και ανακατασκευή όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα.

Πιο αναλυτικά, οι επιπτώσεις γι’ αυτή την κατηγορία  – του ασφαλτοτάπητα του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών –  περιγράφονται ως εξής: Αναστολή της επιλεξιµότητας του έργου. ∆ιαβίβαση των στοιχείων του ελέγχου στις αρµόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές για διερεύνηση τυχόν περαιτέρω ευθυνών.

Μάλιστα, όπως περιγράφει η υπουργική απόφαση που θέσπισε τον Ε.Σ.Π.ΕΛ., «στην τρίτη κατηγορία – η περίπτωση της πίστας των Σερρών δηλαδή –  η έκθεση υποχρεωτικά κοινοποιείται και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων του άρθρου 22 του N. 1418/1984, το οποίο και θέτει τα αντίστοιχα έργα σε διαρκή Επιθεώρηση. Στα πλαίσια του διαρκούς ελέγχου από τον ΕΣΠΕΛ στα έργα που έχουν επιλεγεί, ο ΕΣΠΕΛ μπορεί να συνεχίζει τον έλεγχο και να ασκεί επανελέγχους ιδιαίτερα στις ανωτέρω περιπτώσεις αστοχιών. Σκοπός των επανελέγχων, ιδιαίτερα στις εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και διαπιστώθηκαν αστοχίες, είναι η διαπίστωση της συμμόρφωσης του φορέα, κατασκευής – αναδόχου στις προτάσεις της έκθεσης του αρχικού ελέγχου και της αποκατάστασης – ανακατασκευής των εργασιών σε σοβαρές αστοχίες».

IMG_7307

Για άλλη μια φορά το «ελληνικό» δαιμόνιο θριάμβευσε. Δεν θα αναφερθούμε βέβαια για τον χαμό που επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και τον χαμό που επικρατεί κάθε φορά, ούτε για τις κοκορομαχίες των δημοτικών αρχόντων, ούτε για τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν κατόπιν εορτής. ΟΛΑ αυτά θα μετρήσουν  όταν θα βρουν το ΗΘΙΚΟ ανάστημα να καθίσουν τους υπευθύνους στο σκαμνί και τιμωρηθούν και βέβαια μας πουν με ποιο τρόπο ξόδεψαν τα χρήματα για αυτό το έργο το οποίο κραυγάζει από μόνο του την ανηθικότητα τους.

BS

IMG_7330

πληροφορίες απο το autoblog

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events